ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE DEFIANTS - Zokusho

Když před třemi lety vyšla debutová deska projektu The Defiants, nejednalo se o žádnou velkou neznámou. Kapelu totiž tvořili dva členové Danger Danger, basista a skladatel Bruno Ravel a kytarista Rob Marcello, které doplňoval jejich bývalý kolega z téže formace, zpěvák Paul Laine. Bezejmenný debut byl nakonec docela bomba a v rámci melodického hard rocku, zkříženého se špetkou AOR, šlo o desku, která v té době čněla vysoko nad konkurencí. Zároveň však otevřela otázku, co je vlastně s Danger Danger, kteří už od roku 2009 studiově mlčí a jejich zpěvák Ted Poley se od kapely opět takřka distancoval, když rozjíždí nové projekty a pokračuje v sólové kariéře.

Letos vychází dvojka The Defiants s podivným názvem "Zokusho", a situace je ještě křiklavější, protože Ravela, Marcella a Laineho posílil i bubeník Steve West, tedy další zásadní člen Danger Danger, takže tu máme situaci podobnou té z konce devadesátých let, kdy papírově Danger Danger existovali s Tedem Poleyem, ovšem novou hudbu natáčeli s Lainem. Z té doby také pochází výtečná nahrávka "The Return Of The Great Gildersleeves", na kterou tři roky starý debut navazoval vrchovatě a s příchodem "Zokusho" se na tom vlastně ani moc nemění.

The Defiants totiž ctí rukopis, který je pro Ravela, jakožto hlavního skladatele a mozek projektu, specifický celá léta. Opět máme stylově co do činění s poctivým hard rockem, který má kořeny v osmdesátých letech, pošilhává po AOR a má správný rock n`rollový odpich a typickou melodiku Danger Danger. Pryč je sice rozjuchanost debutu z roku 1989 nebo trochu zbytečná přidrzlost o dva roky mladší nahrávky "Screw It!", ale o to více je zde zastoupena vyspělost, precizní sound a výborné melodie, na kterých si The Defiants zakládají. Nejdůležitější ovšem je, že dvojka "Zokusho" v přímém porovnání s tři roky starým debutem rozhodně neztrácí. Nedá se sice mluvit úplně o jednovaječném dvojčeti, ale styčné body byly zachovány a kvalita souboru potvrzena.

"Zokusho" je opět velice hitová deska, kterou sice trochu se skřípěním startuje "Love Is The Killer", jenž kvalit minulého otvíráku "Love And Bullets" nedosahuje, ovšem poté The Defiants rozehrávají svou obvyklou hru, kdy tahají z rukávu jedno eso za druhým. Navíc to vypadá, že Laine je pěvecky jistější než minule a pouští se do poloh, které pro něho byly v minulosti možná pouze tušené. První tutovka přijde pod názvem "Hollywood In Headlights", kde nechybí vzletné melodie, které nakonec vystaví precizní stadionový refrén. Od té chvíle (možná s mírným zaškobrtnutím v závěrečné "Drink Up!") nabízejí The Defiants skutečně hitovou jízdu, která opět ukazuje záda veškeré konkurenci.

Skladby nikam nepospíchají, pohybují se spíše ve středním tempu (což je nakonec jejich velká deviza), trochu obrousily tvrdé hrany, čímž získaly více na přitažlivosti a prostor pro větší melodiku, která ovšem má daleko k jakékoliv kýčovitosti. Jako nejlepší příklady kapelního umu jsou zde "Hold On Tonite", "Allnighter", "U X`ed My Heart" nebo svižná "Stay", která stavbou refrénu může trochu připomenout "Underneath The Stars" z debutu, ovšem ve výsledku si "Stay" žije vlastním životem, který pohání kupředu výborná kytarová sóla Roba Marcella.

Očekávání byla po výborném debutu veliká a jisté nakonec je, že "Zokusho" rozhodně nezklamala. The Defiants opět ukazují, že ve svém ranku už jsou skutečnými mistry a opět ukazují záda veškeré konkurenci (o té ze stáje Frontiers Music ani nemluvě). "Zokusho" je o trochu dospělejší deska, než byl debut a to z ní možná činí záležitost ještě trochu přitažlivější. The Defiants dokázali zúročit potenciál, který ukázali na debutu a dali mu ještě větší glanc a čistotu. Rozhodně jedna z nejlepších desek, která bude letos ke slyšení.

Jan Skala             


FB THE DEFIANTS

YouTube ukázka - Fallin` For You

Seznam skladeb:
1. Love Is The Killer
2. Standing On The Edge
3. Hollywood In Headlights
4. Fallin` For You
5. Hold On Tonite
6. Allnighter
7. U X`ed My Heart
8. It Goes Fast
9. Stay
10. Alive
11. Drink Up!

Sestava:
Paul Laine - zpěv, kytara
Rob Marcello - kytara
Bruno Ravel - baskytara, klávesy
Steve West - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 57:24
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard rock/AOR

Diskografie:
2016 - The Defiants
2019 - Zokusho

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.11.2019
Přečteno: 2198x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Petronius:Tak dle zpráv z...14. 11. 2019 21:38 The Keeper XIV.
To The Keeper XIV:Pokud jste zmínil...14. 11. 2019 18:06 Petronius
Dle ochutnávek...8. 11. 2019 15:15 The Keeper XIV.
--Bez debat - tohle...8. 11. 2019 6:21 Petronius
Luxusni dilo. Spolu...8. 11. 2019 0:09 sunstorm


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09169 sekund.