14.11.2019
SOUNDGARDEN
Od grungeové legendy, která od roku 2017, kdy spáchal ..více

14.11.2019
COZY POWELL
O legendárním bubeníkovi, bývalém členovi Rainbow, ..více

14.11.2019
ARMORED SAINT
Pětiletá pauza mezi studiovými alby se u Armored Saint ..více

14.11.2019
THE OFFSPRING
Fanoušci této neopunkové legendy se konečně dočkají. ..více

14.11.2019
JUGGERNAUGHT
Smutná zpráva přišla od této hardrockové kapely z ..více

14.11.2019
FELONY CASE
Hardrocková parta z Řecka, která jako své největší ..více






ARAKAIN - Restart
..."obohacena" tolika vykrádačkami, že už se n ..

EUROPE - The Final Countdown
Cely web je tmavy s bielymi pasikmi. Co to ma znam ..

ARAKAIN - Restart
Jak píše David - Restart je na více poslechů. ..

ARAKAIN - Restart
Po vydání alba před deseti lety jsem si o albu ..

ARAKAIN - Warning!
Po vskutku veľkom kroku dopredu, ale zároveň vy ..

ARAKAIN - Restart
Kde je recenze na Metalmorfózu? Prosím ..

ARAKAIN - Restart
Restart jsem v době jeho vydání strašně žral ..

ARAKAIN – Labyrint
Nejlepší pobrichtovské album Arakainu. Bez deba ..

EUROPE - The Final Countdown
Tak právě zmiňované tracky Danger on the Track ..

FRETERNIA - The Gathering
Takovej power aby člověk dneska pohledal...šv ..




Za poslední měsíc:
SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World
1294x

DYMYTRY - Revolter
1201x

ARAKAIN - Farao
1098x

ARAKAIN - Warning!
1057x

ARAKAIN - Forrest Gump
1050x

ARAKAIN - Archeology
1009x



15.11.2019
Večer legend 18 - rocková muzika od A do Z Nejlepší tribute bandy AC/DC, LE..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290

23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7267
recenzí: 5952
reportů: 565
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


David HASSELHOFF- Open Your Eyes

Když se řekne jméno Davida Hasselhoffa, každý si samozřejmě vybaví samozřejmě postavu vrchního plavčíka z Pobřežní hlídky nebo Michaela Knighta ze seriálu Knight Rider. Někteří si vzpomenou i na to, že tento herec je vlastně i zpěvákem a to už od osmdesátých let. Bohužel každý si spíš než na docela slušný debut "Night Rocker" z pětaosmdesátého vzpomene na příšerný videoklip "Hooked On A Feeling", kde Hasselhoff s rybou v hubě surfuje na vlnách odporného eurodiska konce devadesátých let. Pokud byl do té doby brán jako muzikant, který točí poprockové desky, koketující s AOR i hard rockem, tak si podřízl větev a vystoupení na německých šarádách typu Eine Kessel Buntes zaručily, že u rockové komunity byl rázem jednou z nejvysmívanějších osobností.

Hasselhoff před časem oznámil, že na nové cdesce spolupracuje s kytaristou L.A Guns Traciim Gunsem, předákem Ministry Alem Jourgensenem, kytarovým střelcem Stevem Stevensem (ex-Billy Idol, Vince Neil Band, Jerusalem Slim, Atomic Playboys) a mnoha dalšími personami z rockové scény. Návdavkem hodil na trh coververzi "Open Your Eyes" od Lords Of The New Church, na které spolupracoval s bývalým kytaristou The Stooges Jamesem Williamsonem a v tu chvíli bylo jasno, že se znovu zkouší prosadit na rockové scéně. Právě podle "Open Your Eyes" pojmenoval celou novinkovou kolekci a jejím prostřednictvím udal směr, kterým se tato nahrávka ponese.

V případě této desky jde zejména o coververze starých post-punkových věcí, jimž vévodí opravdu vydařená titulní "Open Your Eyes", kde Hasselhoff zaujme svým hlubokým hlasem, který sice v sobě nemá tolik nihilismu jako Stiv Bators (představitel originálu), ale do jeho poloh se dokázal vžít s vervou a se ctí. Za podobně vydařené skladby můžeme počítat například "I Melt With You" s jedovatou kytarou Stevea Stevense (jinak coververze od britských podivínů Modern English) nebo "Jump In My Car" od australských Ted Mulry Gang, na které Hasselhoff spolupracoval s kultovním producentem Toddem Rundgrenem, který měl na svědomí prvotní alba New York Dolls. Velmi podařená je i "Rhinestone Cowboy" country písničkáře Glena Campbella, jež je ozdobena klávesami a lá Foreigner (z období "4"), které skladbě dávají úplně jiný nádech.

Když se Hasselhoff drží této linie, je všechno naprosto v pořádku a skladby působí v jeho podání i svěže a zajímavě, protože zpěvák jim dává trochu toho pozlátkového espritu a hvězdných manýr. Ovšem dojde i k přehmatům. Nijak zvlášť sse nevyvedla "Here I Go Again" od Whitesnake. Svou hrou ji sice ozdobil Tracii Guns, ale skladba vyčnívá z kontextu a původní post-punkové myšlenky celé desky. Zde se Hasselhoff trápí, a i když se snaží, seč mu síly stačí, nepřibližuje se Coverdaleovu dávnému výkonu ani na dostřel. Podivně zní i v němčině vyvedená "Heroes" od Davida Bowieho, kdy máte okamžitě chuť si pustit originál nebo verzi od Hollywood Vampires, což je naprosto jiná liga. Vrcholem negativ je strašlivá odrhovačka "Mit 66 Jahren" (samozřejmě opět v němčině), kde sice hraje klávesista Yes Patrick Moraz, ale Hasselhoff z této skladby udělal bavorskou jódlovačku, ze které se leckterému rockerovi bude chtít vrhnout.

Ale i tak stojí "Open Your Eyes" za poslech. Nejedná se samozřejmě o vrcholné dílo, ale v některých místech působí deska skutečně zajímavě. Aspirovat na počin roku rozhodně nebude, ale udělené hodnocení je pro Hasselhoffa známkou přímo skvělou...

Pepsi Stone             


www.davidhasselhoffonline.com

YouTube ukázka - Open Your Eyes

Seznam skladeb:
1. Open Your Eyes
2. Head On
3. I Melt With You
4. Lips Like Sugar
5. Heroes
6. Here I Go Again
7. Jump In My Car
8. Rhinestone Cowboy
9. If You Could Read My Mind
10. Sugar, Sugar
11. Mit 66 Jahren
12. Sweet Caroline
13. That’s Life

Sestava:
David Hasselhoff – zpěv
+ hosté

Rok vydání: 2019
Čas: 48:54
Label: Cleopatra Records
Země: USA
Žánr: post-punk/pop rock

Diskografie:
1985 - Night Rocker
1987 - Lovin Feelings
1989 - Looking For Freedom
1990 - Crazy For You
1991 - David
1992 - Everybody Sunshine
1993 - You Are Everything
1994 - Du
1997 - Hooked On A Feelings
2004 - David Hasselhoff Sings America
2004 - The Night Before Christmas
2011 - A Reak Good Feeling
2012 - This Time Around
2019 - Open Your Eyes

Foto: archiv umělce


Vydáno: 19.10.2019
Přečteno: 974x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Povedená...24. 10. 2019 9:26 Avram
Ten singl snad ani...24. 10. 2019 7:09 Pepsi Stone
Singl dobrej, to...23. 10. 2019 18:00 Avram
Na takovej ten...23. 10. 2019 9:27 dejvold
Máš něco proti...19. 10. 2019 8:15 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17274 sekund.