TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WEDNESDAY 13 - Necrophaze

Přestože minulé album "Condolences" bylo ambiciózním dílem, na němž Wednesday 13 úplně neopustil svůj horrorpunkový styl, ale importoval do své tvorby větší hitové ambice, které byly skoro až na hranici s klasickým metalem, fanoušci tuhle desku moc nevzali. Otázka je proč... "Condolences" byla rozhodně jeho nejvyspělejším dílem a slavila i slušné hitparádové úspěchy, ovšem skalní příznivci ji skoro až štítivě odstrčili. Joseph Poole, jak se tento svérázný umělec ve skutečnosti jmenuje, se z toho poučil. Neuplynul ani rok od vydání tohoto díla a Wednesday 13 už prohlašoval, že se jednalo jen o drobný výstřelek jeho diskografie, který už opakovat nechce. Celkem škoda...

Wednesday 13 se dnes soustředí jen na svou kariéru a už setřásl věčné otázky o comebacku kultovních Murderdolls, které měl s bývalým bubeníkem Slipknot Joeyem Jordisonem. A svou vlastní tvorbu se rozhodl s novinkou "Necrophaze" otočit více ke kořenům, šmahem vymést heavymetalové vlivy (kdy pokukoval skoro až k teritoriu, kde jsou doma Iron Maiden) a nabídnou kolekci tvrdých hororových věcí, kde jeho hlas rezonuje v nízkých polohách, sem tam sjede až k murmuru a odkapává z něj sliz a hnus. Že přesně tohle jste chtěli od Wednesday 13 slyšet? Ale proč, když taková alba už předložil v minulosti? Logický vývojový krok je tedy potlačen na minimum.

Výkladní skříní nové desky jsou tři skladby, které se dají považovat za nejsilnější a není náhodou, že se všechny nacházejí v první polovině alba. Rázné bouchnutí do stolu totiž přijde hned v úvodu s titulní "Necrophaze", kde si zazpíval legendární Alice Cooper. Hlasy obou protagonistů se proplétají a je jasně slyšet, jaký vliv na Wednesdaye měl právě tento mistr shock rocku. Dobrým nápadem je skladba "Zodiac". Hororový děs zde dostupuje vrcholu, do příběhu o dodnes nepolapeném masovém vrahovi, který měl v šedesátých a sedmdesátých letech v Kalifornii na svědomí skoro čtyřicet obětí, Wednesday vpravil autentické zvukové stopy, které umocňují atmosféru skladby. Tady skutečně běhá mráz po zádech a je čas na odlehčení v podobě duetu se zpěvačkou Lacuna Coil Cristinou Scabbiou v nejhitovější položce desky "Monster".

Přestože strašidelnou atmosféru desky zdůrazňují stylově vložené kratičké "Be Warned" či "Necrophaze Main Theme", padá v druhé polovině nahrávky trochu řetěz. "The Hearse", "Life Will Kill Us All" nebo "Bury The Hatchet" nemají moc velkou sílu zaujmout nosným nápadem a z letargie tak posluchače dokáže vytrhnout velmi slušná "Tie Me A Noose", disponující silným refrénem, který nepostrádá hitové ambice. Trochu rozpačité pocity z alba pak podtrhne závěrečná coververze "Animal (Fuck Like A Beast) s hostujícím předákem Children Of Bodom Alexim Laihem. Nejslabším článkem verze této kultovní skladby od W.A.S.P. je totiž samotný Wednesday, jehož hlas má prostě své limity a nikdy nemůže dosáhnout síly a uhrančivosti projevu Blackieho Lawlesse.

Staré fanoušky "Necrophaze" sice nezklame, protože Wednesday si stále drží kvalitativní laťku nasazenou na své obvyklé úrovni. Zatím ještě nemůžeme mluvit o tom, že by se tento umělec dostal do slepé uličky, ale přece jen je na novince slyšet asi nejvíce opakování postupů z minulosti. Jistě, přítomnost zajímavých hostů dodává desce lesk, ovšem není to jen pozlátko na povrch?

Jan Skala             


www.officialwednesday13.com

YouTube ukázka - Necrophaze

Seznam skladeb:
1. Necrophaze
2. Bring Your Own Blood
3. Zodiac
4. Monster
5. Decompose
6. Be Warned
7. The Hearse
8. Tie Me A Noose
9. Life Will Kill Us All
10. Bury The Hatchet
11. Necrophaze Main Theme (End-Credits)
12. Animal (Fuck Like A Beast)

Sestava:
Wednesday 13 - zpěv
Roman Surman - kytara
Jack Tankersley - kytara
Troy Doebbler - baskytara
Kyle Castronovo - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 41:07
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: horror punk/metal

Diskografie:
2005 - Transylvania 90210: Songs Of Death, Dying And The Dead
2006 - Fang Bang
2008 - Skeletons
2011 - Calling All Corpses
2013 - The Dixie Dead
2015 - Monsters Of The Universe: Come Out And Plague
2017 - Condolences
2019 - Necrophaze

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.11.2019
Přečteno: 1223x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13268 sekund.