RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LIFE OF AGONY - The Sound Of Scars

Proklamovaná stabilita a chuť spolu experimentovat v táboře Life Of Agony vzala za své. Jestliže se zdálo, že po vydání minulého alba "A Place Where There`s No More Pain" z roku 2017 byl uvnitř kapely klid, opak je pravdou. Loni formaci opustil skoro původní bubeník Sal Abruscato. Že se nejednalo o odchod v dobrém, ukázalo jeho prohlášení na adresu zpěvačky Miny Caputo o tom, že se jedná o odpornou bytost, která se z ní prý stala po změně pohlaví, kdy se z Keitha Caputa stala právě Mina. Abruscato byl okamžitě nahrazen bubenicí Veronicou Bellino a Life Of Agony byli rázem na startovní čáře, protože ani trendy devadesátých let, ani následný rozpad nedokázaly rozklížit sestavu (když pomineme krátkodeché působení zpěváka Whitfielda Cranea z Ugly Kid Joe), která spolu držela od roku 1992 a natočila výborná alba "Ugly" nebo "Soul Searching Sun".

Na nich se Life Of Agony definovali, a v době, která přála jejich mixu hardcoru a heavy metalu platili za docela slušné hvězdy, které dokáží odehrát vynikající, energický koncert, jenž smete nejednu větší hvězdu. Nakonec i oba rozpady (v roce 1999 a pak 2012) se ukázaly být dočasnými a dnes už je nutné brát Life Of Agony opět jako stabilní součást scény. Ovšem jestli stále hardcorové, to je otázka, protože "A Place Where There`s No More Pain" a vlastně ani předchozí "Broken Valley" nebyly čistě stylově ohraničené desky, kapela do nich pustila vlivy grunge, punku i klasického heavy metalu. V tomto trendu pokračuje i novinka "The Sound Of Scars" a ještě jej více prohlubuje, protože Life Of Agony na ní směřují k ještě větší melodičnosti, než v minulosti.

Tato tvář kapele sluší, protože je na ní vidět snaha o vývoj a zpestření soundu. Přesto se na úvod album rozjede trochu opatrně, jako kdyby si chtělo fanoušky oťuknout tradičními skladbami "Scars" a "Black Heart", které mají blízko k albům z devadesátých let. Ovšem od poloviny alba, od skladby "Empty Hole" se výraz kapely trochu láme, Life Of Agony se stávají melodičtějšími a mnohem více používají heavymetalové prvky. Taková "My Way Out" má refrén, který by slušel nejedné stadionové partě osmdesátých let, navíc Caputo se stává stále vyzpívanější, přestože změna pohlaví neměla na její barvu hlasu žádný velký vliv. Dokáže pořádně od plic zařvat, aby vzápětí nabrala takový směr jako hardrockoví velikáni.

V podobné trendu pokračuje i dvouminutová "Eliminate", která pokukuje až po neopunkovém teritoriu a znovu je tu velmi jistý hlas zpěvačky, jenž postupem let nabírá stále více civilnější výraz. "One Below" na druhou stranu nahlédne do oparu devadesátkového grunge, zmučené tempo střídá úderný refrén, jenž lze považovat za klasickou tvář kapely. Podobně působí i "Weight Of The World", které reflektuje na dávnou spřízněnost Life Of Agony a Alice In Chains. Přes ní a trochu zbytečný předěl "When" se dostaneme až k závěrečné "I Surrender", která je dost možná nejambicióznější skladbou celé novinkové desky, protože její tvrdší sloka umocněná tvrdým grungeovým refrénem náhle zjemní, aby Life Of Agony dali příznivcům ochutnat ze studnice čistého hard rocku, kde velmi důležitou roli hrají i klávesy, o které se postarala Mina Caputo.

"The Sound Of Scars" je proto až nečekaně barvitou deskou. Nemá sice vyložené vrcholy, že byste zde poznali jednoznačný hit, ale v tom je možná její síla. Posouvá hranice kapely o kousek dál, než tomu bylo u minulých alb a Life Of Agony tak mohou čekat, s jakým úspěchem se album setká u jejich starých příznivců. Ovšem odvaha se cení a ta kapele zjevně nechybí.

Jan Skala             


www.lifeofagony.com

YouTube ukázka - Scars

Seznam skladeb:
1. Prelude
2. Scars
3. Black Heart
4. Lay Down
5. Then
6. Empty Hole
7. My Way Out
8. Eliminate
9. Now
10. Once Below
11. Stone
12. Weight Of The World
13. When
14. I Surrender

Sestava:
Mina Caputo - zpěv, klávesy
Joey Z. - kytara
Alan Robert - baskytara
Veronica Bellino - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 40:44
Label: Napalm Records
Země: USA
Žánr: alternative metal/heavy metal

Diskografie:
1993 - River Runs Red
1995 - Ugly
1997 - Soul Searching Sun
2005 - Broken Valley
2017 - A Place Where There`s No More Pain
2019 - The Sound Of Scars

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.11.2019
Přečteno: 1989x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09241 sekund.