TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Phil CAMPBELL - Old Lions Still Roar

Čas ukázal, jak silní muzikanti působili v poslední, více než dvacet let stabilní sestavě Motörhead. Že se uchytí bubeník Mikkey Dee bylo celkem jasné a to, že hned po Lemmyho smrti vystřídal u Scorpions problémového Jamese Kottaka, bylo nadmíru logické. Ovšem Phil Campbell? Ten před Motörhead působil jen v obskurní kapele Persian Risk, která se řadila do třetí ligy Nové vlny britského heavy metalu a nikdy nejevil žádné jiné ambice, než na pódiu krýt Lemmymu záda. O to je možná překvapivější, jak čilý je Campbell po smrti dlouholetého chlebodárce. Nejen, že si se svými syny postavil výbornou tvrděrockovou partu Phil Campbell And The Bastard Sons, on si rozjel i sólovou kariéru. V osmapadesáti letech!

Skladby na album "Old Lions Still Roar" prý Campbell chystal pár let. Pořád údajně přemýšlel, jakou formou desku pojme, až mu nakonec jako vzor posloužili umělci jako Tony Iommi nebo Slash, kteří svou sólovku natočili s různými zpěváky. Proto i Phil pozval několik svých známých a výsledkem je velice zajímavá soupiska pěvců, kteří se na desce podíleli. Z těch nejzvučnějších jmen můžeme jmenovat Roba Halforda (Judas Priest), Dee Snidera (ex-Twisted Sister), Alice Coopera nebo Whitfielda Cranea (Ugly Kid Joe). Skutečně společnost k pohledání. Různorodá, jako deska sama...

Že by Phil Campbell natočil v podstatě další desku Motörhead mohl čekat snad jen blázen. Jistě, po Lemmyho boku působil přes třicet let a jeho kytara (a nakonec i rukopis) se stala jedním z poznávacích znamení této legendy, ovšem bez Lemmyho nikdy nic nemůže znít jako Motörhead. Campbell se o to ani nesnaží, moc dobře ví, že taková snaha by nemusela dopadnout vůbec dobře. Proto na to šel na "Old Lions Still Roar" trochu jinak. Základem je hard rock, který nepostrádá metalové pnutí ani bluesovou lascivnost, což je v podstatě ten samý vzorec jako u Motörhead, ale výsledek je přece jen jiný.

Hned na úvod posluchače musí nutně překvapit skladba "Rocking Chair", kde hostuje vcelku neznámý Leon Stanford z kapely The People The Poet. Věc desku rozjíždí akustickou kytarou a prolíná se jí bleusová nálada. Kdo tedy čekal otvírák ve stylu "Iron Fist" nebo "Overkill" bude pro tuto chvíli nutně zklamán, ovšem právě starým fanouškům se nálada zlepší hned s následující "Straight Up". Tu svým nezaměnitelným projevem obdařil Rob Halford a dodal jí tak kovový lesk, přestože se jedná o hard rock, který pokukuje po boogie. Nezklamal ani Alice Cooper v rozvernější "Swing It". K nejlepším položkám této desetiskladbové kolekce je pak třeba zařadit ještě "These Old Boots", kde pěvecké otěže převzal Dee Snider a Campbellovu kytaru doplnil Mick Mars z Mötley Crüe, trochu moderněji pojatou "Dancing Dogs (Love Survives)" s Whitfieldem Cranem a především křehkou "Dead Roses". Tu uvede emotivní klavír, do něhož procítěně deklamuje Bejni Webbe (Skindred), který právě v této skladbě podal nejlepší vokální výkon celé kolekce. A to je vzhledem k výše jmenovaným esům co říct. Kapitolou samou pro sebe je závěrečná instrumentálka "Tears From A Glass Eye", kde kytaru na svá bedra vzal Joe Satriani a jak bývá jeho dobrým zvykem, výsledkem je malé mistrovské dílo.

I když deska může vzhledem ke jmenovaným hostům působit trochu neuceleně, výsledek je dobrý a možná až překvapivě pestrý. Campbell neopakuje nic z Motörhead ani z projektu, který má se svými syny. Nahrál desku, která mu jde od srdce a je na ní vidět, že stále více tíhne k blues. Je to pravděpodobně i cesta, kterou se tento kytarista vydá (v rámci sólové tvorby) v dalších letech. Start na to má dobrý.

Jan Skala             


www.philcampbell.net

YouTube ukázka - These Old Boots

Seznam skladeb:
1. Rocking Chair
2. Straight Up
3. Faith In Fire
4. Swing It
5. Left For Dead
6. Walk The Talk
7. These Old Boots
8. Dancing Dogs (Love Survives)
9. Dead Roses
10. Tears From A Glass Eye

Sestava:
Phil Campbell - kytara
+ hosté

Rok vydání: 2019
Čas: 47:07
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/blues rock

Diskografie:
2019 - Old Lions Still Road

Foto: archiv umělce


Vydáno: 02.11.2019
Přečteno: 2234x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Musím po roce...... zvýšit...2. 12. 2020 17:36 Kolík
Recenze dobrá......deska bohužel...3. 11. 2019 16:56 Kolík
Výborná deska....2. 11. 2019 14:26 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08839 sekund.