21.01.2020
LORDS OF THE NEW CHURCH
Velké překvapení zažívají fanoušci této legendy ..více

21.01.2020
MEGADETH
Jak to tak vypadá, tak frontman Dave Mustaine porazil ..více

21.01.2020
ALCATRAZZ
Americká kapela, kde začínali i kytaristé Yngwie ..více

21.01.2020
THE DEAD DAISIES
Přestože nebyl ještě zveřejněn název pátého alba ..více

21.01.2020
PURNAMA
Domácí death/black metalová kapela PURNAMA, vzniklá v ..více

21.01.2020
tartarO:s
Vydání nového alba tartarO:s "Heart & soul" se blíží, ..více






Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
lukáš: Kromě Oty Hereše skládá i Bart. ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
To Deadly Grind : Dnešní Torr nemá už co nab ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Tak je to s tímto albem trošku komplikované. ji ..

HAVOK - Time Is Up
Tak toto ma úplne dostalo, radosť pocuvat. Super ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
Zapomněl jsem na Stormwarrior! Z předešlého p ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Tady je živá nahrávka, kde má Mladen úplně n ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
to htaedas: za zkoušku nic nedáš, já bych na ..

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
Určitě je tu pár kapel, respektive alb, které ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Žádná dynamika, žádná jiskra... Někde jsem ..

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
Muzes to vic rozvest? to nezni moc pozitivne po to ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
3011x

ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2
2275x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1825x

DEBUSTROL - Chytrá past
1193x

Karel GOTT - 80/80 Největší hity 1964 - 2019
1102x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1065x



24.01.2020
THE FIALKY, NEŽFALEŠ, TRAGEDIS, ŽÁDNEJ STRES...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200/250

03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7393
recenzí: 6060
reportů: 570
rozhovorů: 386













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EUROPE - Wings Of Tomorrow

Vlastně se nic tak zásadního nezměnilo. Koncept druhého alba Europe byl pojat obdobně jako debut – devět Tempestových kompozic (že se Europe ještě stále vraceli do své minulosti svědčí fakt, že ta nejdůraznější z nich pocházela ještě z „předevropské“ doby a na jejím vzniku se podílel baskytarista Marcel Jacob, jež v řadách kapely asi nejvíc proslul krátkodobým střídáním s Johnem Levénem u Europe a Yngwiho Malmsteena) a jedna Norumova instrumentálka. Jen se to všechno posunulo o slušný krok vpřed – kapela, v době nahrávání ještě ve stejném složení jako na debutu, byla značně sehranější, melodické nápady daleko důkladněji opracované a přístupnější, přičemž jejich finální podoba už zdaleka nevypadala tak naivně, zvukově vše srovnané do latě, čisté, přehledné a příjemně důrazné.

Byť bylo „Wings Of Tomorrow“ plné akčních rockovek, největší ohlas nakonec sklidila citlivá polobalada „Open Your Heart“, která se z úvodní odzbrojující dojemnosti rozsvítí do zpěvně optimistického refrénu s nasládlými sbory. Snad tahle proměnlivost způsobila, že z pomalejších skladeb dominovalo „Open Your Heart“ před jemňoučkou (a opět skvěle vypointovanou) baladou „Dreamer“, v níž spojení piána a procítěného Tempestova hlasu je znovu velmi chutné. Obě pomalejší skladby nemají chybu, to zásadnější lze přece jen objevit v rychlejších položkách. Už jen z toho pohledu, že (zatím ještě bez extrémně důležitého příspěvku kláves) už na této desce lze jasně vysledovat, kam Europe směřují. Ať už jde o nejtvrdší a nejdivočejší kousek alba „Scream Of Anger“ s ukřičeným Tempestem a nervní Norumovou kytarou, otvírák „Stormwind“ s podobnou atmosférou, jako vstup do minulé desky, výrazná „Lyin` Eyes“, vygradovaná do vyřvatelného refrénu a v kytarovém sóle vyhrocená na maximum, houževnatou a zemitější „Treated By Again“, nebo další geniální instrumentálku „Aphasia“, aneb Norumovu lekci, kterak z velmi jednoduchého motivu udělat parádní dobrodružství.

Jasně, že následující album „The Final Countdown“ překonat nelze. Ovšem „Wings Of Tomorrow nabídne podobný zážitek. Je sice méně okázalé, ale stejně tak je nabité ohromnou energií, výbornými výkony a skvělými nápady. Start k finálnímu odpočítávání před největším vrcholem kariéry Europe však přinesl i dvě zásadní změny v sestavě – Tonyho Rena, jehož údajně již ve studiu vystřídala bicí mašinka, nahradil Ian Haugland a v průběhu turné se stálým členem kapely stal klávesista Mic Michaeli. Kdo v tu chvíli mohl čekat, že jeho angažmá a tím větší důraz na klávesy bude příčinou ještě jedné zásadní změny v sestavě („…this is the price I have to pay…“ – „Scream Of Anger“) ?

Savapip             

Přestože se Europe na bezejmenném debutu představili jako hardrocková parta, která pokukuje po heavymetalovějším znění, na "Wings Of Tomorrow" ještě přitvrzují. Není to na škodu věci, protože to je nahrávka, která z nich udělala vyspělejší kapelu. Přestože se na ní ještě zcela nedefinovali, je zde cítit budoucí potenciál mnohem více než z debutu. I když schéma zůstává stejné jako na debutu. Desku startuje tvrdá "Stormwind", půlí ji Norumova instrumentálka "Aphasia", ovšem celkové vyznění alba je o poznání lepší. Rovněž největší hit alba, stadionová "Open Your Eyes" už zní skoro jako Europe v době své největší slávy a balada "Dreamer" už zcela ukazuje Tempestův hitový potenciál. "Wings Of Tomorrow" sice vystrčila Europe do horních pater evropské rockové ligy, ovšem stále se jedná o album, které spíše prezentuje jejich začátky než zlatou éru.

Pepsi Stone 7,5/10

www.europetheband.com

YouTube ukázka - Open Your Heart

Seznam skladeb:
1. Stormwind
2. Scream of Anger
3. Open Your Heart
4. Treated Bad Again
5. Aphasia
6. Wings of Tomorrow
7. Wasted Time
8. Lyin` Eyes
9. Dreamer
10. Dance the Night Away

Sestava:
Joey Tempest - zpěv
John Norum - kytara
John Levén - baskytara
Tony Reno - bicí

Rok vydání: 1984
Čas: 38:44
Label: Epic Records
Země: Švédsko

Diskografie:
1983 - Europe
1984 - Wings Of Tomorrow
1986 - The Final Countdown
1988 - Out Of This World
1991 - Prisoners In Paradise
2004 - Start From The Dark
2006 - Secret Society
2009 - Last Look At Eden
2012 - Bag Of Bones
2015 - War Of Kings
2017 - Walk The Earth

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.11.2019
Přečteno: 930x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
The Keeper XIV.:...12. 12. 2019 16:37 Crust
Seriál recenzíPrávě...9. 12. 2019 17:14 Domy
7,5/10Jako velký...7. 11. 2019 23:28 The Keeper XIV.
10/10Za mě je tohle...7. 11. 2019 17:19 Crust
Wings of TomorrowZa mě vrchol...7. 11. 2019 8:52 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17467 sekund.