18.02.2020
BASINFIREFEST 2020
Obnovený festival, který se bude konat první ..více

18.02.2020
ALLEN/OLZON
Ukázka z alba "Worlds Apart", které dvojice známých ..více

18.02.2020
OZZY OSBOURNE
Přestože tento slavný zpěvák vydá 21. února nové ..více

18.02.2020
STRATOVARIUS
Kytarista finských STRATOVARIUS Matias Kupiainen na svém ..více

18.02.2020
ETEF 2020
Volyňský ETEF open air (24.-25. 7. 2020) oznamuje další ..více

17.02.2020
ALICE IN CHAINS
I když jsou tihle pionýři grunge po comebacku z roku ..více






Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
Problém je, že Brichta je člověk, který neum ..

DAWN OF SOLACE - Waves
Tohle album by bylo vyborny, kdyby ho cely nazpiva ..

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
Rozhovor to je podivny ..Od Brichty lze cekat ..

GRAND SLAM - Hit The Ground
určitě, to můžu ... 8,5/10 ..

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
To Pepsi stone : Díky ! Nejvíc mám rád Vitaci ..

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
Zrovna dnes vyšla zpráva, že zemřel kytarista ..

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
Horyna s Vitacitem žádnou desku nevydal. Jen čt ..

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
Chápu, že když někdo hovno vidí, tak se nepou ..

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
Dan se výborně rozpovídal. I když jsem ho nikd ..

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
Úplně jiné vystupování,p ři rozhovoru než Al ..




Za poslední měsíc:
DEBUSTROL - Vyhlazení
1596x

DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1573x

Redaktorská bilance roku 2019 - Savapip
1392x

LIMETALL - Znamení
1212x

DEBUSTROL - Apokalismus
1185x

Jiří `Big Boss` VALTER - Národ Kärgeräs ještě neřekl poslední slovo
1056x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7456
recenzí: 6115
reportů: 571
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EUROPE - Prisoners In Paradise

Někdy bývají cesty osudu naprosto nevyzpytatelné. Kdo by v roce 1985 vsadil na to, že Europe budou o rok později jedním z největších hudebních trháků? Kdo by jen o pět let později, v době, kdy Europe představili výborné album „Prisoners In Paradise“, uvěřil tomu, že nad švédskou pěticí se začíná stahovat černý mrak, v jehož důsledku se kapela rozejde? A kdo by si tipnul, že se ve své nejslavnější sestavě Europe po letech znovu sejdou, aby v neměnném složení pokračovali až do dnešních dnů? Kdo by hádal, že největší úspěch kapela získá zásluhou alba, které je z celé diskografie nejvzdálenější jejich rockové podstatě? Kdo by uvěřil tomu, že Europe najdou chuť a odvahu zcela rezignovat na pozlátka a znovu se ke své podstatě vrátit?

Tak, jak s „The Final Countdown“ byli Europe v nejlepší dobu na nejlepším místě, tak s „Prisoners In Paradise“ se karta zcela otočila. Europe dospěli, byli plni nápadů, zněli ohromně sebevědomě a nepotřebovali k tomu žádné „popové“ berličky. Jejich páté album je tak jednoznačně nejvyzrálejší položkou první etapy života kapely, ve které ještě navíc zůstal plně zachován osobitý punc hitovosti, mladického nadšení a spontánnosti. Přesně takhle „Prisoners In Paradise“ působí. Hlavní zásluhu na tom mají žhavá „All Or Nothing“ s kousavým riffem, jedovatým vokálem, podpořeným kontrastními nasládlými sbory a ohromně silným refrénem (fakt, že zdaleka ne naposled si na tomto albu můžete zavzpomínat na nejsilnější chvilky amerických Warrant lze přičíst spolupráci s producentem Beau Hillem), vláčnější titulní naléhavá skladba s jednou z nejsilnějších kooperací kytary a kláves (a že to je disciplína, ve které Europe tradičně vynikají), ostřejší staromilská a dravá rockovka „Got Your Mind in the Gutter“ (právě tady lze zmíněné Warrant přímo nahmatat, ostatně Beau Hill je jedním ze spoluuatorů skladby) a zejména finální „Girl From Lebanon“ s naprosto pohlcující atmosférou (úžasně mrazivou a přitom poměrně nenápadně se tvářící) a dokonalou gradací.

To, že doba podobně laděné muzice nepřála, se podepsalo na tom, že tentokrát se žádný hitparádový úspěch nekonal. Pouze v domovském Švédsku (kterému však muzikanti dali - údajně pod hrozbou vysokých daní a možnému angažmá v řadách armády – vale) se album vyšplhalo alespoň na chvost první desítky. Nic to však nemění na tom, že „Prisoners In Paradise“ je velmi silná deska. Nezájem o melodický rock i únava z mnohaletého kolotoče na cestách však vedly k tomu, že Europe dospěli k rozhodnutí, že je nejvyšší čas si od sebe odpočinout...

Savapip             

"Vrátím se ke svým švédským kořenům," hlásil na začátku devadesátých let Joey Tempest, když oznamoval, že další deska ponese název "Prisoners In Paradise". Ale co jsou ty švédské kořeny? Mohli si fanoušci myslet, že se Europe vrátí do dob debutu nebo "Wings Of Tomorrow"? Chyba lávky. "Prisoners In Paradise" sice zní tvrději než "The Final Countdown" a "Out Of This World", ale orientace na americký trh je znát možná nejsilněji ze všech alb Europe. "Prisoners In Paradise", i když jim v době vydání komerčně zlomila vaz, je pravděpodobně nejvyspělejší album jejich první éry. Jsou tu naprosto skvělé a výtečně napsané hity typu "Halfway To Heaven", "Talk To Me", "Got Your Mind The Gutter", "Girl From Lebanon" nebo dvě ultimativní balady "Homeland" a především "I`ll Cry For You". Tady do sebe vše zapadlo, včetně toho, že Tempest k tvorbě pustil jak Kee Marcella, tak externí skladatele. Vše ale bylo marné. "Prisoners In Paradise" komerčně (i přesto, že se možná jedná o úplně nejlepší desku Europe) naprosto propadlo a poslalo kapelu dočasně na smetiště dějin.

Pepsi Stone 10/10

www.europetheband.com

YouTube ukázka - Prisoners In Paradise

Seznam skladeb:
1. All Or Nothing
2. Halfway to Heaven
3. I`ll Cry For You
4. Little Bit Of Lovin`
5. Talk To Me
6. Seventh Sign
7. Prisoners In Paradise
8. Bad Blood
9. Homeland
10. Got Your Mind In The Gutter
11. `Til My Heart Beats Down Your Door
12. Girl From Lebanon

Sestava:
Joey Tempest - zpěv
Kee Marcello- kytara
John Levén - baskytara
Mic Michaeli - klávesy
Ian Haugland - bicí

Rok vydání: 1991
Čas: 54:53
Label: Epic Records
Země: Švédsko

Diskografie:
1983 - Europe
1984 - Wings Of Tomorrow
1986 - The Final Countdown
1988 - Out Of This World
1991 - Prisoners In Paradise
2004 - Start From The Dark
2006 - Secret Society
2009 - Last Look At Eden
2012 - Bag Of Bones
2015 - War Of Kings
2017 - Walk The Earth

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.11.2019
Přečteno: 1431x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jednoznačně...8. 12. 2019 22:25 orre
8,5/10Zdá se mi to deska...2. 12. 2019 7:53 The Keeper XIV.
Tahle deska je pro...1. 12. 2019 13:40 Bubák
Vynikající album......i když u mě...29. 11. 2019 12:09 Kolík
TenkrátBylo to vlastně...28. 11. 2019 20:32 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18557 sekund.