Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WOLFPAKK - Nature Strikes Back

Může vzorec, který před devíti lety začali využívat Mark Sweeney a Michael Voss, fungovat do nekonečna? Pokud to bude klukům skládat stále tak, jako dosud na všech jejich deskách (včetně aktuální novinky „Nature Strikes Back“), tak zjevně může. Zástup známých a známějších jmen, která je jmenovaná dvojice schopna nalákat ke spolupráci, je patrně nevyčerpatelný a tím je ta základní rovnice (dobrý materiál do dobrých rukou a hlasivek) naplněná. M+M jsou si jistí v hard and heavy melodických vodách, z těch se nemají sebemenší potřebu vynořit a hosté, které si zvou k realizaci svých písní, se v nich v drtivé většině pohybují také. Tudíž již minule zmiňovaný paradox, že Wolfpakk jsou na svém pátém albu stále stejní a přece pokaždé jiní, může platit i nadále.

A tak snad jediná novinka (berme to tak, že hádankovaná na to, kdo kterou skladbu zpestřuje, je sice stále zábavná, ale přece jen už důkladně zajetá záležitost) na „Nature Strikes Back“ je ta, že se trochu otevřely kvalitativní nůžky mezi těmi největšími peckami a mezi obyčejnějšími (ještě stále se Wolfpakk vyhýbají slabým položkám) kousky. Úvodní titulka s Michaelem Sweetem u mikrofonu a Mikkeym Deem u bicích má potenciál svou energií posluchače vystřelit z kecek a navíc Mark Sweeney zde svým hlasem tak parádně zařezává, až uši přecházejí. Následná „The Legend“ s Yannisem Papadopoulosem a Andersem Johanssonem zní (do chvíle, než dojde na velmi vzdušný refrén) díky chorálovým vstupům docela výhružně a zásluhou občasných teatrálních výletů do ječáku velmi šťavnatě. Chytlavost a dramatičnost přímočaré „Under Surveillance“ výrazně podpoří klávesy i fakt, že díky hlasivkám Perryho McCartyho, stavěným na klasický heavy metal, je skladba robustnější i navzdory futuristickému klávesovému sólu Corvina Bahna. Vyhrocená, ramenatá a zemitější „Lone Ranger“ s jedovatým Michaelem Bormannem a razantním Markem Crossem hodně těží z výhružného Vossova riffování i plíživého sóla Thoma Bluniera. Obsadit do nezbytné emotivní balady „A Mystery“ Ronnieho Romera byl geniální tah, v dialogu s Jasmin Schmid jim to úžasně jiskří. Na druhé straně vynechat syrovou „Lovers Roulette“ či nepříliš nápaditou zpívánkovinu „Restore Your Sole“ by albu příliš neublížilo, škoda je i poměrně placatých bicích v některých skladbách.

Bráno pohledem pesimisty, už bylo u Wolfpakk přece jenom lépe. Ale z poměru výše zmíněných skladeb je zjevné, že Mark Sweeney a Michael Voss stále hrají s velmi dobrými kartami a že stále umí napsat výborné písně. Navíc, je sice jasné, že hostovský koncept je pro Wolfpakk naprosto zásadní, takže jej ústřední dvojice bude asi využívat vždycky, ale při hlasové formě Marka Sweeneyho si říkám, že by se v řadě skladeb mohli Wolfpakk klidně spolehnout jen na něj (a Michael Voss by nebyl o nic pozadu) a vůbec ničemu by to neuškodilo.

Savapip             


www.wolfpakk.net

YouTube ukázka - Lone Ranger

Seznam skladeb:
1. Nature Strikes Back
2. The Legend
3. Beyond This Side
4. Land of Wolves
5. Under Surveillance
6. Restore Your Soul
7. Lone Ranger
8. One Day
9. Revolution
10. A Mystery
11. Lovers Roulette

Sestava:
Mark Sweeney - zpěv
Michael Voss – zpěv, kytara, baskytara

Hosté:
zpěv: Michael Sweet (1), Yannis Papadopoulos (2), Carl Sentance (3), Mats Levén (4), Perry McCarty (5), Oliver Fehr (6), Michael Bormann (7), Fernando Garcia (8), Frank Beck (9), Jasmin Schmid (10), Ronnie Romero (10), Nick Holleman ( (11)

kytara: Joey Tafolla (2), Nino Laurenne (3), Bruce Kulick (4), Vinnie Moore (6), Thom Blunier (7), Craig Goldy (8), Jeff Waters (9),

baskytara: Karl Johannson (2), Peter "Fargo-Pedder" Knorn (4), Anders LA Rönnblom (7), Uwe Köhler (8),

klávesy: Corvin Bahn (5),

piáno: Tom Graber (10)

bicí: Mikkey Dee (1), Anders Johannson (2), Gereon Homann (3), André Hilgers (4), Gereon Homann (5, 6, 9, 10, 11), Mark Cross (7), Mark Kullmann (8),

vokály: Jean-Marc Viller

Rok vydání: 2020
Čas: 55:02
Label: Massacre Records
Produkce: Mark Sweeney, Michael Voss
Země: Německo

Diskografie:
2011 - Wolfpakk
2013 – Cry Wolf
2015 – Rise Of The Animals
2017 – Wolves Reign
2020 – Nature Strikes Back

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.01.2020
Přečteno: 1906x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08558 sekund.