TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEVEN SPIRES - Emerald Seas

Kdyby na světě fungovala čiročirá spravedlnost, nebylo by nutné v souvislosti s druhým albem amerických symfonických vypravěčů Seven Spires zmiňovat kolegy Avanatsia či Paeth`s Master Of Ceremony. Jenže právě v těchto spolcích se všestranná zpěvačka Adrienne Cowan přece jen zviditelnila víc, než u svého domovského působiště. Ovšem kdyby to bylo dobré k tomu, že si příznivci tvrdší muziky díky této Adriennině kooperaci najdou cestu i k albu „Emerald Seas“, zaplaťpříroda za to. Kdyby na světě fungovala čiročirá spravedlnost, objevilo by se v předchozích řádcích jméno kapely nejméně tak často, jako jméno zpěvaččino. Byť Adriennin nespoutaný hlas je velkým (a občas dominantním) lákadlem, mužská část Seven Spires ve své nápaditosti, barevnosti a přesvědčivosti rozhodně ani o píď nezaostává. Výsledkem je pestré album, na kterém o dramatičnost, soundtrackovost, agresivitu i romantiku není nouze.

V dějové linii koncepčního alba se Seven Spires vrací k hlavní postavě z debutové desky, přičemž časově se v tomto vyprávění posunují zpátky ještě před samotný debut. Z hudebního hlediska se vydávají přesně opačným směrem – „Emerald Seas“ je bohatší, košatější, propracovanější, dotažené do posledního detailu a díky své náladové rozmanitosti vytváří dokonalý příběh, plný děje, poutavé gradace i finálního uvolnění. A co je hlavní – náladová proměnlivost je sice nejhmatatelnější díky širokému spektru Adriennina projevu, i hudba samotná však tyto změny plně zachycuje. Vezměte skladbu „Ghost Of A Dream“, která po plynulém přechodu z příjemně atmosférického intra „Igne Defendit“ přejde do křehké zpěvné elegance, podpořené akustickou kytarou, decentními bicími i přemýšlivým kytarovým sólem, aby v závěru Adrienne naznačila, že umí být nejen šarmantní dáma, ale i vzteklá dračice. Postavte ji vedle „Every Crest“, kde v duchu krásky a zvířete v jedné osobě Adrienne své hlasivky nejprve nabarví smyslností, aby si vzápětí od plic zařvala, a do naprosté opozice nasaďte zásnuby hrubosti se vzdušností v nejdramatičtější kompozici „Drowner Of Worlds“ (Adrienne zde skřípe jak stará čarodějnice i vypjatě řve a přetahuje se o pozornost s andělskými vokály), abyste se vrátili do pohádkové zasněnosti v „Bury You“, či se nechali zklidnit v instrumentálním titulním soundtrackovém pohlazení. Tím výčet barev tohoto alba není zdaleka vyčerpán, každá ze skladeb tvoří důležitý střípek velmi povedené mozaiky.

Beru zpět své tvrzení, že v porovnání s Paethovými Masters Of Ceremony Adrienne Cowan ve Seven Spires tolik nepředvede své nekonečné hlasové možnosti. Na „Emerald Seas“ je plně využila a protože se Seven Spires vytáhli i autorsky a zvukově (bodejť, když za mix a mastering jsou zodpovědní Sascha Peath a Miro Rodenberg), je jasné, že tahle dramatická metalová pohádka, která přes všechnu svojí barevnost drží dokonale pohromadě, nabídne strhující děj, explozi všemožných nálad i nezkrotnou bouři emocí.

Savapip             


www.sevenspiresband.com

YouTube ukázka - Drowner of Worlds

Seznam skladeb:
1. Igne Defendit
2. Ghost of a Dream
3. No Words Exchanged
4. Every Crest
5. Unmapped Darkness
6. Succumb
7. Drowner of Worlds
8. Silvery Moon
9. Bury You
10. Fearless
11. With Love from the Other Side
12. The Trouble with Eternal Life
13. Emerald Seas Overture

Sestava:
Adrienne Cowan - zpěv, klávesy
Jack Kosto - kytara
Peter de Revna - baskytara
Chris Dovas - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 49:03
Label: Frontiers Records
Země: USA

Diskografie:
2017 - Solveig
2020 – Emerald Seas

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.03.2020
Přečteno: 2182x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
NázorSouhlas nádhera...30. 08. 2021 18:53 jiří


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10886 sekund.