PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CONFESS - Burn`Em All

I když skandinávská harmetalová vlna už odezněla a zbyli z ní jen ti nejsilnější, stopa, kterou zanechala, je stále znatelná. Mezi přeživšími nakonec zůstali i Confess. Jejich životaschopnost v posledních letech byla docela silná, protože po vyřešení personální otázky se jim povedl s minulou deskou „Haunters“ docela slušný průlom, takže je možné je v současnosti chápat jako jednu z nejsilnějších kapel scény. V době, kdy Reckless Love a částečně i Hardcore Superstar dochází dech, Confess mohutní a posilují. Jejich kariéra nabírá stoupající tendenci a novinka „Burn`Em All“ jim v tom zajisté dopomůže, protože jde o velice vyrovnanou silnou kolekci, která rozhodně nechce ustoupit z pozic, jež kapele vydobyla „Hauntres“.

Od Confess nečekejte nic nového. Pětice dobře vystajlovaných chlápků, kteří vyrůstali na hudbě Mötley Crüe, Poison, L.A. Guns nebo Ratt, ví, kde je jejich místo a ví také, jak má současná hairmetalová deska znít. Zbavili se dětských nemocí, které provázely jejich začátky a jsou dnes skutečně dobrou kapelou. Mají nápady, které přestože čerpají z výše zmíněných legend, jsou předkládány osobitým způsobem a mají rovněž dostatek energie, aby dokázaly na koncertě strhnout své fanoušky. To všechno Confess dokázali koncentrovat do novinky, která jim může zaručit další cestu vzhůru.

I když je u této kapely image dost důležitá (stačí se podívat na fotky ve stylu hollywoodských floutků osmdesátých let), jde Confess hlavně o hudbu. Kapela umí složit dobrou energickou písničku jako našlápnutý úvod desky „So What?“ a „Malleus“, což jsou ve své podstatě obrovské hity, kladoucí důraz na úderné melodie a silné refrény. Umí rovněž i komerčnější věci typu „Welcome Insanity“, šikovně vklíněnou mezi úvodní dvojici, či „A Beautiful Mind“, jež se zprvu tváří drsně a tajemně (překvapí kulometně znějící kopáky bubeníka Samuela), ale v jejím středu pak vybuchuje melodicky precizní, skoro až stadionový refrén, střídaný se skoro metalcorovými vsuvkami. Ty zde však nehrají nikterak důležitou roli, protože Confess odmítají jít podobnou cestou jako jejich někdejší souputníci Santa Cruz.

Když přece jen dojde na slabší chvilku, kterou si kapela v tomto případě vybírá nejprve s nenápadnou „Heresy“, a v závěru alba se zbytečnou punkovkou „509“, dokáží ji Confess vynahradit výbornou titulní věcí (všimněte si úvodních bicích připomínající „Red Hot“ od Mötley Crüe), hitovou, ovšem dostatečně práskavou „My Vicious Way“ a závěrečnou dvojicí, hitovou „Prominence“ a hymnickou „One For The Road“. Jsou to právě tyto tři skladby, společně s úvodem alba, v nichž jsou Confess pro letošní rok nejsilnější. Je v nich potenciál pro další růst, který by kapelu při jejím mládí mohl v dalších letech čekat.

S „Burn`Em All“ Confess své fanoušky určitě nezklamou, neboť dokazují, že ani novodobější tvář hair metalu zdaleka není mrtvá. Hrají sice postaru, ale s tváří současné doby a ví moc dobře, že pouštět se do zbytečných experimentů by se jim nemuselo vyplatit. Po novince tak platí to samé jako po předchozí „Hauntres“. Tuhle kapelu se prostě vyplatí sledovat.

Jan Skala             


www.confess.se

YouTube ukázka - Welcome Insanity

Seznam skladeb:
1. So What?
2. Malleus
3. Welcome Insanity
4. A Beautiful Mind
5. Heresy
6. Burn`Em All
7. Is It Love
8. My Vicious Way
9. 509
10. Prominence
11. One For The Road

Sestava:
John Elliot - zpěv
Johan Blom - kytara
Richie - kytara
Van Noice - baskytara
Samuel - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 38:22
Label: Street Symphonies Records
Země: Švédsko
Žánr: hair metal

Diskografie:
2010 - Confess
2012 - The Gin Act
2014 - Jail
2017 - Haunters
2020 - Burn`Em All

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.05.2020
Přečteno: 1128x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11954 sekund.