TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IGNEA - The Realms of Fire and Death

Ignea si za poměrně krátkou existenci od roku 2015 vydobyla slušnou pozici na evropském metalovém kolbišti. Již jejich první album z roku 2017 „The Sign Of Faith“ zaznamenalo slušný úspěch a to především díky klipu ke skladbě „Alga“, který nasbíral již pět a půl milionu shlédnutí. To byl na začínající kapelu z Ukrajiny pěkný úspěch. „Alga“ ale byla malinko zavádějící. Tahle symfo-metalová skladba by napovídala, že Ignea je další kapela s dívkou za mikrofonem, ale pravda je trochu jinde. Ignea se sice symfonickým prvkům ve své hudbě nevyhýbá, ale další Nightwish to věru nejsou.

Ignea do své hudby ráda přidává blízkovýchodní motivy, které jsou na nové desce "The Realms of Fire and Death" ještě patrnější. To dokazuje již úvodní „Queen Dies“, která skvěle reprezentuje styl kapely - moderní metal, ve kterém je velký prostor pro melodie, ale také pro coreové či groove metalové prvky. Zpěvačka Helle zpívá nejen civilně, ale také velice obstojně growluje. Druhá skladba „Чорне полум´я“ jejíž název prozradí, že je zpívána v mateřské ukrajinštině, překvapí elektronickým začátkem, dusavý rytmus je ale brzy nahrazen klasickými bicími. Ignea opět střídá jemnější pasáže, které mohou lehce upomínat na symfo-metal, s těmi pořádně nabroušenými. Nejen díky své národnosti může být kapela přirovnávána k Jinjer, ti jsou ale přece jen poněkud brutálnější. Ignea je více melodická a má ráda moderní elektronické prvky.

Zajímavá je předělávka písně „Í tokuni“ od písničkářky Eivør z Faerských ostrovů. Kapela těží z původní velice dobré melodie, ale písničku si předělala do svého modern metalového stylu s východními motivy. Oživením je rychlá „Too Late To Be Born“, která posluchače přivítá blastbeaty. Celkově se jedná možná o dosud nejtvrdší skladbu kapely, Ignea zde předvádí, že „smrtící“ kov jim není cizí. „What For“ je naopak tou nejjemnější. Člověk má pocit, že ukrajinci přesídlili do slunného Španělska, protože rytmus připomíná flamengo.

Po akustické skladbě Ignea rozpoutává své modern metalové peklo. Písně mají velice řízné riffy a Helle používá spíš growl než čistý zpěv. „Disenchantment“ je pro změnu nejvíce symfo-metalový kus desky. Skladba je velcie melodická a možná i proto byla vybrána pro natočení videoklipu. Závěr desky pak obstará bonusová „Black Flame“, která perfektně spojí moderní vlivy s groove metalem a melodikou. Kytary zde znějí skutečně „heavy“.

„The Realms of Fire and Death“ se lehce poslouchá a rychle ubíhá. Skladby mají kolem čtyř minut a celková stopáž alba je kolem čtyřiceti minut. Ignea sází na osvědčené postupy, při nichž střídá tvrdé a chytlavé motivy. Užijete si tedy „pořádný“ metal, ale také melodické momenty, které si budete pamatovat. Deska je to dobře a hlavně chytře udělaná. I přes všechny klady však schází trochu více emocí.

Tomáš Marton             


ignea.band

YouTube ukázka - Disenchantment

Seznam skladeb:
1. Queen Dies
2. Чорне полум´я
3. Out of My Head
4. Í tokuni (Eivør cover)
5. Too Late to Be Born
6. What For
7. Gods of Fire
8. Jinnslammer
9. Disenchantment
10. Black Flame

Sestava:
Helle Bogdanova - zpěv
Ivan Kholmohorov - bicí
Dmitry Vinnichenko - kytara
Xander Kamyshin - baskytara
Evgeny Zhytnyuk - klávesy
Ivan Kholmohorov - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 41:50
Země: Ukrajina
Žánr: Modern metal

Diskografie:
2017 - The Sign of Faith
2020 - The Realms of Fire and Death

Foto archiv kapely


Vydáno: 15.07.2020
Přečteno: 1595x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08517 sekund.