RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INCEPTION OF ETERNITY - Into Darkness

Tak poetický název, jaký používají Inception Of Eternity, se skvěle hodí pro gotický rock. „Počátek věčnosti“ je projekt německého muzikanta Thorstena Eligehausena, který má na svědomí několik dalších kapel a projektů (Cradle Of Haze, Eli Van Pike, Schandpfahl), na debutovém albu Inception Of Eternity s titulem "Into Darkness" se postaral o veškeré nástroje a na výpomoc si přizval pouze zpěváka Kena Pikea. A byť se tato dvojice v základu drží gotického rocku, je tahle škatuka pro ni mnohdy příliš těsná.

Dlouhé tříminutové intro, které nese stejný název jako samotná kapela, navodí atmosféru gotiky a očekávání. Navazující skladba „Ashes To Asches“ překvapí ústřední melodií, která jako by z oka vypadla Nightwish a jejich „Storytime“. Píseň není žádnou kopírkou, ale příjemnou rock-metalovou skladbou s dominantním hlasem Kena Pikea, který trochu evokuje Biffa Byforda ze Saxon. „Whaterver You Want“ pokračuje v temném rock-metalu se symfonickým kořením. Trochu zvláštní se může zdát lehce fanfárovitá melodie kláves a překvapí i zvuk dud. Jako by na návštěvu zaskočili In Extremo.

Nevýrazná a vcelku nudná balada „Father“ se snaží hrát na city, ale příliš se jí to nedaří. Naopak velice zábavnou se jeví „Children From Hell“ s hostující zpěvulí SINtanou. Kooperace mezi ní a Kenem funguje na jedničkum škoda, že společně nenahráli více skladeb. Muzika se pohybuje někde mezi symfo a gothic metalem a má velice příjemnou melodii. Stejně jako v ostatních věcech na nahrávce i zde je místy mužský zpěv zkreslen efektem, což většinou působí rušivě, nicméně právě zde tento prvek vyzní dobře. „Obsession“ je na zmíněných pasážích se zkresleným zpěvem postavená a překvapí příklonem k industriálnímu metalu. Jedna z nejtemnějších písní nahrávky má zajímavou atmosféru, ale pravděpodobně si řeknete, že něco podobného jste už slyšeli v lepším provedení.

Další stylovou změnou je „Beyond Sunrise“ s hostujícím kytaristou Marcem Vandenbergem. Inception Of Eternity se pohybují najednou ve vodách instrumentálního prog rocku. Nutno říci, že „Beyond Sunrise“ je jednou z nejzajímavějších skladeb desky. Výborné klávesy a samozřejmě kytara. Melodie působí skoro vánočně a na chviličku připomene Trans-Siberian Orchestru. Asi největším hitem je „Lust For Life“, která je krásnou ukázkou typického gothic rocku. Následuje série spíše nudných kousků, mezi které patří i dvouminutový pokus o temnou industriální gotiku „I Don´ Care“ nebo absolutně průměrný gothic metal „Lies“. Ve slabší poslední třetině alba se vyjímá nejlepší věc na albu. „My Mortality“ jako by byla z úplně jiné desky. Atmosféra jak od Samael (vesmír, sci-fi), prvky elektroniky, špetka progu, a gotika v jednom balení. Do toho povedená melodie a je z toho skvělá skladba. Konec dobrý, ale ne vše dobré.

„Into Darkness“ je nesmírně pestrá deska (rock, symfo - metal, gotika, industrial, instrumentální rock). Jedním dechem je ale nutno dodat, že nevyrovnaná. Obsahuje parádní věci jako „Lust For Life“, „Children From Hell“ nebo „My Mortality“, ale i zcela nudné písně. Jindy si u poslechu řeknete, že je to opravdu zajímavé (a ono skutečně je), ale patrně vás to nijak nestrhne. Deska je tak trochu jako horská dráha. Umí překvapovat, ale ne vždy je to překvapení příjemné. Ve výsledku pozitiva převažují, přes to, že potenciál projektu nebyl úplně využitý.

Tomáš Marton             


FB INCEPTION OF ETERNITY

YouTube - My Mortality

Seznam skladeb:
1. The Inception of Eternity
2 .Ashes to Ashes
3. Whatever You Want
4. Father
5. Children from Hell
6. Obsession
7. Beyond Sunrise
8. Lust for Life
9. Bright Lights
10. I Don´t Care
11. Lies
12. My Mortality
13. Father (Acoustic)

Sestava:
Ken Pike - zpěv
Thorsten Eligehausen - vše

Rok vydání: 2020
Čas:
Label: darkSIGN-Records
Země: Německo
Žánr: Gothic rock/metal

Diskografie:
2020 - Into Darkness

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.09.2020
Přečteno: 985x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09221 sekund.