ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Joey VERA (ARMORED SAINT, FATES WARNING, MERCYFUL FATE) - Zlom pro Armored Saint nastal už u Symbol Of Salvation

Až se bude na konci roku sestavovat žebříček nejlepších alb, která letos vyšla, bude v něm u řady lidí novinka Armored Saint „Punching The Sky“ hodně vysoko. Tato americká legenda, balancující na pomezí heavy metalu a losangeleského hard rocku, přišla po pěti letech s deskou, na které atakuje nejvyšší mety a kvalitativně navazuje na své největší dílo „Symbol Of Salvation“. Na rozhovor s basistou Joeyem Verou byl vyhrazen velmi omezený prostor, protože Joey je velice vytíženým člověkem, který kromě Armored Saint působí i v kapele Fates Warning, s nimiž také vydal nové album „Long Day Good Night“, a je rovněž členem comebackové sestavy kultovních Mercyful Fate, kde nahradil zesnulého Timiho Hansena.

Deska „Punching The Sky“ vychází opět po pěti letech od alba „Win Hands Down“. Proč její tvorba zabrala znovu pět let?
Po vydání „Win Hands Down“ jsme odehráli opravdu hodně koncertů. Novou desku jsem začínal psát v prosinci 2017, ale než se vše rozběhlo, tak bylo jaro 2018 a se vším jsme skončili v září 2019. Do toho jsme v létě 2019 a pak i v říjnu toho roku udělali další turné, takže k nahrávání došlo až v prosinci loňského roku.

Jak bys album „Punching The Sky“ popsal čtenářům, kteří ho ještě neměli možnost slyšet?
To je docela těžké. Jsou na něm skvělé a tvrdé písničky. Je založené na heavy riffech, skvělém vokálu Johna Bushe a to vše dává dohromady výborné skladby.

„Punchingh The Sky“ navazuje na „Win Hands Down“, ale má modernější zvuk. Je pro vás zvuková stránka alba důležitá?
Pro mě jsou zvuk a produkce vždycky důležité. Samozřejmě, skladby samotné jsou také důležité, ale je to na stejno s jejich podáním, s tím jak se dostanou k posluchači. Proto si myslím, že součástí celkového zážitku je také to, jak to všechno zní dohromady.

Z alba jste vydali už tři videa - „Standing On The Shouders Of Giant“, „Missile To Gun“ a „End Of The Attention Span“. Jsou to podle tebe tři nejdůležitější skladby z „Punching The Sky“?
To je otázka úhlu pohledu, toho jak na to koukáš. Jsou určitě důležité z hlediska toho, jak představují kapelu obecně. Ale na desce jsou důležité i další skladby a to rozličných důvodů.

Kdybys porovnával „Punching The Sky“ se starými alby z osmdesátých let, kde je největší posun v tvorbě Armored Saint?
Pravděpodobně největší posun nastal v době, když jsme psali album „Symbol Of Salvation“. To bych klidně mohl označit pro nás, jako pro skladatele, za zlomový bod. Myslím, že tenkrát jsme poprvé narazili na něco, co později symbolizovalo náš zvuk a vlastně to, jaký je do dnešních dnů.

Sestava Armored Saint je stejná od alba „Symbol Of Salvation“. Je v tom velká síla kapely?
Ano! Pro nás je velice důležité mít stále stejnou sestavu. Snažíme se respektovat to, že jméno Armored Saint je důležitější než kdokoliv z nás vystupující jednotlivě, sám za sebe.

V současné době máte natočený dokument „Armored Saint: The Movie“, kde vystupují i James Hetfield a Scott Ian z Anthrax. Mohl bys říct, co v něm vaši fanoušci uvidí?
Ten film jsme nevytvářeli my. Je to dílo Russella Cherringtona, který ho také režíruje a on žije ve Velké Británii. Poskytli jsme mu rozhovory a to nejen s námi, ale i s řadou kolegů z branže a Russell sám vypráví ten příběh. Fanoušci se o nás mohou dozvědět různé věci a podívat se na to různými pohledy, o čemž možná předtím nevěděli. Máme dlouhou historii, je v ní spousta vzestupů a pádů, takže v ní je i hromada příběhů.

Budete novinku propagovat formou virtuálních koncertů? Máte už na příští rok naplánována živá vystoupení? Vypravíte se také do Evropy, přestože Armored Saint měli vždy největší úspěch v Americe?
Odehráli jsme virtuální koncert 10. října a byla to docela zábava. Proto pokud se svět neotveře ani příští rok, tak budeme uvažovat o realizaci dalšího. Pokud ale už bude všechno v pořádku a svět se otevře, tak se rozhodně vypravíme kamkoliv, kde o nás bude zájem a kde bude možné hrát.

Kromě Armored Saint jsi členem také kapely Fates Warning, která vydává také novou desku. Daří se ti skloubit aktivity Armored Saint a Fates Warning?
Abych řekl pravdu, někdy je to docela těžké. Snažím se ale mít napsané a otevřené všechny své rozvrhy, aby se ani jedna z kapel se svými činnostmi nepřekrývala.

Jak v současné době vypadá comeback Mercyful Fate, kde jsi nahradil původního basistu Timiho Hansena? Odsunul se na příští rok?
Od této chvíle už víme, že Mercyful Fate jsou zpět v programu řady festivalů na rok 2021. Jenže problém je v tom, že vůbec nevíme, co bude, až přijde čas těchto festivalů. Zatím se vším počítáme, máme to v plánu, ale otázkou je, co s tím covidem bude dál...

Jan Skala             


www.joeyvera.com

Související články Armored Saint

Související články Fates Warning

Související články Mercyful Fate

Foto: archiv


Vydáno: 15.11.2020
Přečteno: 1169x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14528 sekund.