23.01.2021
FEAR FACTORY
Po kytaristovi a současném neomezeném vládci této ..více

23.01.2021
SUZI QUATRO
Legendární americká rockerka dva roky po šestnácté ..více

23.01.2021
LABYRINTH
Fanoušci italské powermetalové formace se dočkali ..více

23.01.2021
CRYSTALLION
Německá kapela po delší době přichystala novou ..více

22.01.2021
PHIL X AND THE DRILLS
Současný kytarista Bon Jovi Phil X nezapomíná ani na ..více

22.01.2021
THE DEAD DAISIES
Ve chvíli, kdy kapele vychází album "Holy Ground" bylo ..více






WOLFHEART - Constellation of the Black Light
Tak jsem si dal opáčko všech desek Wolfheart a ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Dajte prosím tomu psychopatovi už niekto BAN, le ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Koukl jsem, že to mělo být asi k diskuzi u Peps ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
To Supermatonator : Chápu, že si ten koncert t ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Nezlob se, úplně nerozumím k čemu se tvůj př ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
A dvd live koncert Blind Guardian - Imaginations 2 ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Lepší stream koncerty než nic ! Podle mě konce ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Live stream koncerty? To je snad nějaká sranda? ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Nechápu, že vám tam chybí Live stream koncert ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Moloch
Jak to že vám tam chybí Titanic Live stream kon ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Trouble
2658x

WHITESNAKE - Lovehunter
2624x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2601x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1717x

SEBASTIEN - Integrity
1647x

WHITESNAKE - Ready An` Willing
1619x





článků celkem: 8112
recenzí: 6676
reportů: 573
rozhovorů: 460













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Jeff Scott SOTO - Wide Awake (In My Dreamland)

Americký zpěvák Jeff Scott Soto, dlouholetý světoběžník řady projektů a kdysi dvorní pěvec kytarových hrdinů Yngwieho Mamsteena a Axela Rudi Pella, už snad konečně dokáže rozlišovat mezi všemi svými projekty a začal je stylově škatulkovat. Tím se jeho tvorba konečně stává přehlednější a fanoušek progresivní superskupiny Sons Of Apollo, kde Soto působí ve společnosti bývalých členů Dream Theater, Guns N`Roses a Mr. Big, už nebude očekávat od jeho sólové tvorby či kapely W.E.T. něco podobného, co hraje právě tato parta. Stejně tak příznivec projektu Soto (najde-li se nějaký) ví, že pouze a jen pod touto hlavičkou se dočká mixu heavy metalu a soudobého evropského power metalu. Že bídné úrovně, to už je věc druhá... Tentokrát jde Soto s kůží na trh sám za sebe, pouze pod svým jménem. A tady už zase moc dobře ví fanoušek hard rocku, střiženého AOR, že by to mohlo být něco pro něho. Možná… Jeff Scott Soto je totiž dobře známý tím, že dokáže přijít i s takřka podprůměrným albem, kde je jedinou devizou jeho zpěv, ale skladby samotné nestojí za zlámanou grešli.

Tři roky staré „album Retribution“ ale ukázalo, že Soto na sólové dráze zdaleka nepaběrkuje tak, jako ve své vlastní kapele, ale že dokáže přijít s obstojným hardrockovým materiálem. Tenkrát u toho ale byl kytarista Howie Simon, bývalý člen kultovních Alcatrazz. Ten se však tvorb novinky „Wide Awake (In My Dreamland)“ neúčastnil a Soto jeho služby nahradil italským světoběžníkem Alessanderm Del Vecchiem. V tuhle chvíli se leckomu může rozblikat červená kontrolka, protože Del Vecchio je známý jako nájemný muzikant, skladatel šablonových skladeb, které jsou sice dotažené k dokonalosti po stránce zvukové a produkční, ale po stránce umělecké jsou jen spotřebním zbožím. To se bohužel nemění nijak razantně ani u „Wide Awake (In My Dreamland)“, přestože na Sotovy poměry jde o slušnou a obstojnou desku.

Je to tím, že od tohoto zpěváka člověk žádné zázraky nečeká. S novinkou tak přesně víte, do čeho jdete. Pokud jste příznivci jeho sytého a plně hardrockového hlasu, budete pravděpodobně spokojeni, protože Soto, sám jako autor vždy spíše podprůměrný, se věnuje hlavně svému pěveckému výkonu. Ten je samozřejmě opět na vysoké úrovni, skladby samotné jsou pak opět velice předvídatelné a očekávatelné. Dostane se vám tak kolekce jedenácti věcí, které nejvíce těží z klasického hard rocku osmdesátých let, jenž je sem tam prostřídán baladickou vložkou, což je poloha, která Sotovi sedí pravděpodobně nejlépe. Proto lze také dvojici „Without You“ a „Between The Lines“ jmenovat jako nejvýraznější položky alba. Tam se oběma tahounům (rozuměj Sotovi a Del Vecchiovi) povedly napsat velice dobré melodie, oba jsou silní i v harmoniích a nakonec potěší i kytarová sóla.

Kvality obou těchto věcí dosahuje pak ještě pár skladeb. Mezi ně patří epičtěji laděná titulní „Wide Awake (In My Dreamland)“, úvodní hardrocková „Someone To Love“ a obstojná dvojice ze středu desky „Paper Wings“ a „Love Will Find A Way“, kde sice zaslechnete klasické melodie a lá Del Vecchio, kterému je zjevně jedno, jakému interpretovi je prodá, ale zde je předkládá s lehkostí a zkušeností ostříleného harcovníka. Jinde to však, jak už to u Sota bývá zvykem, tak slavné není. Věci jako „Mystified“, „Love`s Blind“ nebo závěrečná „Desperate“ prostě nezafungují, přestože se hlavní protagonista snaží, co mu síly stačí a italská doprovodná kapela chce dodávat i kapku dramatické atmosféry, ovšem jiskra nepřeskakuje a kýžený efekt je v nedohlednu. Ovšem i to je věc, na kterou si lidé u Sota už zvykli.

Oproti minulé „Retribution“ je „Wide Awake (In My Dreamland)“ trochu krok směrem dolů na kvalitativní stupnici. Nejde o nějaký zásadní sešup, mírný nadprůměr byl tentokrát zachován, ale přece jen je třeba konstatovat, že minulá deska byla trochu lepší. Avšak ani ona, ani novinka nedosáhne kvality Sotovy další kapely W.E.T., čekající právě na vydání desky, ale ani dávných projektů Talisman nebo Eyes. Ta doba, kdy působily tyto kapely, jako kdyby už Sotovi protekla mezi prsty.

Pepsi Stone             


www.jeffscottsoto.com

YouTube ukázka - Someone To Love

Seznam skladeb:
1. Someone To Love
2. Mystified
3. Love`s Blind
4. Without You
5. Lesson Of Love
6. Paper Wings
7. Love Will Find A Way
8. Between The Lines
9. Living In A Dream
10. Wide Awake (In My Dreamland)
11. Desperate

Sestava:
Jeff Scott Soto - zpěv
Alessandro Del Vecchio - kytara, klávesy, baskytara
Fabrizio Sgattoni - kytara
Edu Cominato - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 44:24
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
1994 - Love Parade
2002 - Prism
2004 - Lost In The Translation
2006 - Essential Ballads
2009 - Beautiful Mess
2012 - Damage Control
2017 - Retribution
2020 - Wide Awake (In My Dreamland)

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 04.01.2021
Přečteno: 515x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.41257 sekund.