ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GENUS ORDINIS DEI - Glare Of Deliverance

Symfonický death metal se v posledních letech poměrně dost rozšířil a stal se oblíbeným subžánrem. To dokazuje úspěch Septicflesh či Fleshgod Apocalypse. Právě z domoviny druhých jmenovaných jsou i Genus Ordinis Dei. Ti existují již od roku 2011 a prozatím vydali tři desky, přičemž poslední „Glare Of Deliverance“ spatřila světlo světa letos. Kapela se skládá z muzikantů, kteří studovali nejuznávanější italské hudební akademie (RGA, MMI, NAM), bubeníka Richarda Meize můžete znát z působení v Lacuna Coil.

Genus Ordinis Dei mají rádi pompéznost, filmovost a chtějí vše dělat epicky. „Glare Of Deliverance“ je pojato jako koncepční příběh, či spíše seriál. Každá skladba je epizodou ze života mladé Eleanor, která je pronásledována svatou inkvizicí. Kapela rovněž vytvořila videoseriál klipů, na kterých pracoval umělec Tom Roberts (spolupráce s Ghost).

Správné metalové album má mít intro (berte s nadhledem). Zde také je a má více než tři minuty. „Ritual“ přinese filmovou atmosféru, mohutné orchestrace a sbory jasně říkají, že kapela se nedrží při zdi. „Hunt“ odpálí metalovou nálož. Sekané riffy, growl a orchestrace nepřinesou nic, co by bylo nějak nečekané nebo dechberoucí, ale hudba si vás začne postupně získávat. Nechybí totiž dobrá melodie i jemnější vokální provedení. Nejpozději v „Edict“ by vás měla deska skutečně dostat. Tedy pokud máte rádi epičnost a velkou teatrálnost. Tu Genus Ordinis Dei rozdávají plnými hrstmi, tvrdost se rovnoměrně dělí o prostor s orchestracemi a sbory. V této skladbě se daří tvořit zajímavé a silné riffy, stejně jako chytlavé melodie. Vrcholem alba je závěrečná „Fire“. Skladba má šestnáct minut, což je pořádná nálož. Kapela se s tím poprala velice dobře, často se střídají motivy, rytmy a tvrdé death metalové pasáže s orchestrálními. Rovněž muzikanti naplno ukazují, že nestudovali akademie marně, předvádí skvělé instrumentální výkony. Song nabídne výborné melodie a prakticky v každé vteřině je něčím zajímavý.

Pro srovnání s výše zmíněnými veličinami žánru lze říci, že Genus Ordinis Dei nejsou tak rychlí jako Fleshgod Apocalypse. Rovněž je znát, že nevyužívají skutečného orchestru jako Septicflesh. Místy to jde dost slyšet, ale ve finále to není nic obtěžujícího.Zvuk samotný je moderní, znějící sytě a je orientovaný na to, aby kytarové riffy vyzněly hutně a robustně. Což je asi nejpatrnější ve skladbě „Torture“. Každá píseň zvlášť je výbornou ukázkou symfo/death metalu. Album je však poměrně dlouhé. Sedmdesát minut završených šestnáctiminutovým eposem dá zabrat. Skladby obsahují spoustu nápadů, stylově jsou si velice podobné a někdy mohou posluchači splývat. Rozhodně by deset či patnáct minut kratší délka nebyla na škodu. V rámci žánru se jedná o výborné album, které splňuje to, co se od něj dá čekat - tvrdost, melodie, ohromnou dávku epiky a teatrálnosti. Genus Ordinis Dei stvořili velkolepé album, které i přes své mouchy dokáže strhnout.

Tomáš Marton             


www.genusordinisdei.com

YouTube ukázka - Edict

Seznam skladeb:
1.Ritual
2.Hunt
3.Edict
4.Examination
5.Torture
6.Judgement
7.Dream
8.Abjuration
9.Exorcism
10.Fire

Sestava:
Nick K - zpěv, kytara
Tommy - kytara, orchestrace
Steven F. Olda - baskytara
Richard Meiz - bicí

Rok vydání: 2020
Čas:1:11:50
Label: Eclipse Records
Země:Itálie
Žánr: Symfonický death metal

Diskografie:
2013 - The Middle
2017 - Great Olden Dynasty
2020 - Glare of Deliverance

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.12.2020
Přečteno: 1252x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13295 sekund.