16.01.2021
BLOODBOUND
Švédská powermetalová parta uvede na konci května ..více

16.01.2021
SUNSTORM
Známá melodicko/rocková formace nachystala novinku ..více

16.01.2021
WITHERFALL
Progresivci z USA zveřejnili singl více

16.01.2021
WELICORUSS
Symphonic black metalová kapela WELICORUSS vydala dokument ..více

16.01.2021
BRAUNCHOLDA
Své loňské album "Stínohrad" připomíná grindcorové ..více

15.01.2021
NEW YORK DOLLS
Zemřel kytarista této legendární glamrockové a ..více






WHITESNAKE - Lovehunter
Což s tímhle, Cipísku, souhlas :-) ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Jestli příští deska nebude za deset je u mě P ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Taky mám rád rané Whitesnake, jak V. Živelnost ..

DREAM EVIL - Evilized
Určitě nejlepší deska DE. Klenot 10/10 ..

DREAM EVIL - Evilized
Pro me urcite jejich nejlepsi deska a Children Of ..

FATES WARNING - Long Day Good Night
Ano, vrele suhlasim s Minstrell, pokus o historick ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Mám rané Whitesnake rád, ale vždycky mi v nich ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Teď jsi mě docela rozesmál. Máš pravdu, že j ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Lovehunter je výborné album, i když v diskograf ..

WHITESNAKE - Lovehunter
Lovehunter je hudební skvost. A vrcholem je jist ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Trouble
2354x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2330x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1611x

SEBASTIEN - Integrity
1534x

WHITESNAKE - Lovehunter
1387x

DREAM EVIL - Dragonslayer
1060x





článků celkem: 8091
recenzí: 6657
reportů: 573
rozhovorů: 459













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MY DYING BRIDE - Macabre Cabaret

Málokdy se poštěstí, abyste se od vaší oblíbené kapely dočkali dvou nahrávek během jednoho roku. Někdy se stane, že skupina vydá singl či krátké EP před vydáním řadovky, aby posluchače navnadila, ale v případě My Dying Bride šla první na svět dlouhohrající nahrávka a nyní na sklonku roku vydává doom metalová legenda EP „Macabre Cabaret“. My Dying Bride mají sice na kontě poměrně dost podobně „krátkých“ desek, ale možná k tomuto épíčku přispěla i současná světová krize. V každém případě fanoušek může být spokojen, protože během krátké doby se dočkal opět nové muziky.

Titulní skladba má deset minut a do tvorby My Dying Bride zapadá zcela přirozeně. To ale neznamená, že by nebyla výrazná. Zaujme zvuk varhan a stavba písně. První část songu je klasický pomalý doom s čistým zpěvem a špetkou growlu. Jenže potom přijde zlom a s ním pasáž nesmírně uklidňující, ale napínavá zároveň, s tajemnou a zvláštní atosférou, o kteoru se starají klávesy a klavír. Právě klávesy jsou zde využity lépe než na poslední řadovce. Hudba se vrátí do doomové podoby, aby v závěru zazněly pouze samotné varhany. „A Secret Kiss“ je opět poměrně pomalý kousek, který zaujme harmonickým čistým zpěvem. Aaron tu nabídne také trochu growlu, ale nejvýraznějším motivem songu je kvílivá kytara. Ta dává skladbě až agresivní rozměr. Motiv skladby jen tak z hlavy nevymažete, i když jde v podstatě o drobnost, která oživuje jinak tradiční MDB skladbu. Ačkoliv ani jedna ze skladeb není zrovna revoluční, nabízejí otázku, zda by nebylo lepší je umístit na řadovku „The Ghost Of Orion“, kterou tvořily i tři ne úplně zajímavá intermezza.

„A Purse Of Gold And Stars“ připomene styl experimentální desky „Evinta“. Symfonická hudba, místy se dá dokonce hovořit o „vážné hudbě“, ale především nesmírně atmosférická, temná a zneklidňující (navzdory kráse klasické hudby) věc. V netypické, ale vynikající skladbě je Aaronův hlas je průvodcem a klavír vypravěčem. Posledním do kvarteta je skladba s všeříkajícím názvem „Orchestral Shores“. Orchestrální verze „Your Broken Shores“ je prima. Původní song je nejlepším z poslední řadovky, melodie je natolik silná, že v této „krotké“ verzi je ještě výraznější. Nicméně je v pořádku, že skončila „jen“ na EP.

„Macabre Cabaret“ je výborné EP. Ideální muzika na podzim a zimu, která přináší lepší pocit z poslechu než poslední řadovka „The Ghost Of Orion“.

Supermartonátor             


mydyingbride.net

YouTube ukázka - Macabre Cabaret

Seznam skladeb:
1. Macabre Cabaret
2. A Secret Kiss
3. A Purse of Gold and Stars
4. Orchestral Shores

Sestava:
Aaron Stainthorpe – zpěv
Andrew Craighan – kytara
Lena Abé – baskytara
Shaun MacGowan – housle, klávesy
Jeff Singer – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 25:47
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: Doom metal

Diskografie:
1992 - As the Flower Withers
1993 - Turn Loose the Swans
1995 - The Angel and the Dark River
1996 - Like Gods of the Sun
1998 - 34,788%... Complete
1999 - The Light at the End of the World
2001 - The Dreadful Hours
2004 - Songs of Darkness, Words of Light
2006 - A Line of Deathless Kings
2009 - For Lies I Sire
2012 - A Map of All Our Failures
2015 - Feel the Misery
2020 - The Ghost Of Orion
2020 - Macabre Cabaret (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.01.2021
Přečteno: 606x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Kabaret je to...9. 01. 2021 9:19 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.82497 sekund.