RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEATH SENTENCE - The Demo Goblin and Dark Days

Z hlubin času se občas vynoří kapely, od kterých by se to nečekalo. Třeba domácí Death Sentence. Jejich existence se datuje do let 1993 až 2005, mezi kterými vydali dvě řadová alba a jedno EP. Jedním z důvodů konce kapely bylo působení Jiřího Fialy a Zdenka Vémoly v powermetalových Eagleheart. Po patnácti letech od ukončení činnosti je tu nový zápis do diskografie kapely. Death Sentence se však nevrací na scénu, to jen z Ruska, kde se kapele poměrně dařilo, vzešla iniciativa na vydání nahrávky, jež nese název „The Demo Goblin and Dark Days“. K původnímu záměru vydat demo "Dark Days" z roku 1995 přidal český label label Murderous Production dosud nevydané EP „Goblin“ z roku 2005 a „The Demo Goblin and Dark Days“, které vychází jako limitovaná nahrávka v počtu stopadesáti kusů, je na světě.

První část nahrávky patří pětiskladbovému EP „Goblin“. To načíná téměř dvouminutové intro, které slouží k navození tajemné atmosféry, jako by začínal nějaký fantasy film. Intro se zlomí do „Frozen Emptiness“, která funguje jako stroj času - jako byste se ocitli o dvacet let zpět. Zvuk tomu odpovídá a styl hudby také. Gotický death/doom metal s folkovými elementy zní přesně tak, jak by tento žánr znít měl. Tvrdé riffy doprovází atmosférické klávesy a notná dávka melodií. Zpěv je rozložen mezi hrubý growling a čistý goticky laděný zpěv. Houslové či flétnové vyhrávky působí skvěle a překvapí i progresivní klávesové minisólo. Titulní hitovka „Goblin“ se více noří do tklivé gotiky a dominuje jí čistý zpěv. Petr Bure tu nezní jako kdovíjaký superzpěvák, ale jeho hlas je pro gotiku ideální. Má charizma a především emoce. Melodie refrénu vás udeří přímo do srdce. V závěru songu překvapí velice povedené kytarové sólo. Hutná atmosféra ve „Fight About Empire“ zůstává. Tohle by byl ideální soundtrack k nějakému temnému RPG. Death Sentence předvádí výborné melodie, ale i dostatečnou death/doomovou hutnost. „Hidden Eye“ podtrhuje povedenost EP „Goblin“. Je škoda, že nevyšlo ve své době.

Poplatná době je i druhá část nahrávky. „Dark Days“ vyšlo v roce 1995 a přesně dle toho zní, možná ještě s malým, zhruba dvouletým zpožděním oproti tomu, co frčelo v první polovině devadesátek. "Dark Days" nabízí hutný death metal s výraznými gotickými prvky, ve kterých výrazné slovo mají klávesy. „Dark Days“ jsou pořádný old school a nahrávka nejvíce připomíná styl, kterým se v počátku kariéry prezentovali Crematory (album „Transmigration“). Sedmiskladbové demo si drží svou atmosféru po celou dobu a i když je jednoznačně na vysoké úrovni, přeci jen není vždy úplně zábavné.

„The Demo Goblin and Dark Days“ je zajímavá nahrávka. Především jeho první část je opravdu povedená a pro fanouška gotického death/doom metalu může jít o příjemný objev, neboť přináší emoce, atmosféru, melodie i temnotu. Death Sentence byla bezesporu velice talentovaná kapela a člověku po poslechu zamrzí, že svůj styl nerozvíjela i nadále.

Tomáš Marton             


FB DEATH SENTENCE

YouTube ukázka - Goblin

Seznam skladeb:
1. Intro Goblin
2. Frozen Emptiness
3. Goblin
4. Fight about Empire
5. Hidden Eye
6. Intro Dark Days
7. Under the Flag
8. Mr. Mao Ce Tung
9. Dark Days
10. Altars of Contrition
11. Phetus Papyraceus
12. Sentence of Death

Sestava:
Petr Bure - zpěv
René David - kytary
Michala Měřínská - flétna
Iva Měřínská - housle
Jiří Fiala - baskytara
Zdeněk Vémola - bicí

Rok vydání: 2021
Label: GS Productions/Murderous Productions
Země: Česká republika
Žánr: Gothic/death/doom metal

Diskografie:
1997 - The World Despaires...
1999 - Awaiting the Cinnamon Dawn
2021 - The Demo Goblin & Dark Days

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.02.2021
Přečteno: 1839x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
infokompletní...21. 02. 2021 9:59 Murderous Productions


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13013 sekund.