7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..

KROKUS - Headhunter
Taktiež náhodou po rokoch som sa k ním dostal, ..

ICONIC - Second Skin
solidní fošna. 8/10 ..

ALESTORM - Seventh Rum of a Seventh Rum
Já kapelu sleduji až od alba Sunset ..., ale nov ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Dle ČSFD si Jan Antonín Pacák jako dítě v Py ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Po odchodu z Olympicu Pacák (v roce 1952) v Pyšn ..

OLYMPIC - Pták Rosomák
Další skvělá recenze na skvělou desku = 9,0/1 ..

OLYMPIC - Želva
Výborná recenze, OLYMPIC je super kapela, Želva ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2222x

WINGER - Pull
2133x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1135x

OLYMPIC - Želva
1004x

SINNER - Brotherhood
789x

WINGER - In The Heart Of The Young
782x





článků celkem: 9260
recenzí: 7664
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AGENT STEEL - No Other Godz Before Me

Někdy v polovině osmdesátých let mohli být Agent Steel jedna z důležitých kapel americké metalové scény, když jejich speed/US power metal v kombinaci s thrashovou neurvalostí zněl vcelku lákavě a na svou dobu i docela moderně. Debut „Skeptics Apocalypse“ je považován za jednu z žánrově vyšlechtěných desek a i přes své dětské nemoci má dodnes kultovní postavení. Podobně je na tom i „Unstoppable Force“, díky které se Agent Steel mohli dokonce stát větší kapelou, než si dokázali představit. Jenže brzy se všechno zadrhlo a když se celé osazenstvo kapely rozprchlo a vokalista John Cyriis v ní zůstal prakticky sám, bylo po slávě a úspěchu. Kdyby to tak zůstalo už navěky, byli by dnes Agent Steel sice pojmem pouze encyklopedickým, ale u řady fajnšmekrů by mohli vzbuzovat pouze veskrze příjemné asociace.

Jenže rozpad v roce 1988 neměl být tečkou za jejich příběhem. Když o desetiletí později kytaristé Juan Garcia (dnes hraje v thrashových Evildead) a Bernie Versailles spolu s bubeníkem Chuckem Profusem dali kapelu dohromady, měli pořád na co navazovat. Ovšem všechna alba Agent Steel, která vyšla mezi roky 1999 až 2007, zůstala za očekáváním. Ať už proto, že jim nepřála doba, nebo proto, že obsahovala slabší materiál než prvotní díla. Agent Steel se dostali do pozice, že sice stále tvořili novou hudbu, ale chodili na ně především staří fanoušci, kteří chtěli slyšet staré skladby, přestože ty novější byly leckdy jejich (skoro až moc věrnou) kopií. Nevydržela nakonec ani druhá část existence kapely (které se už nezúčastnil zpěvák John Cyriis a jeho místo zaujal Bruce Hall) a na skoro deset let bylo zase ticho. Až teď se Agent Steel vrací zpět na scénu a to dokonce se zpěvákem Cyriisem.

Kromě něho nelze v řadách kapely zregistrovat ani jednoho ze starých hráčů a proto se na povrch dere myšlenka, co že to vlastně je za comeback. Ano, díky Cyriisově přítomnosti je zaručena jakási kontinuita, ovšem ten členem kapely nebyl třicet let a byl to právě jeho zbytečně přebuzený vysoký hlas, který byl tím trochu protivným a otravným prvkem na raných dílech. Cyriis, který byl v mezidobí členem řady kapel, se obklopil čtveřicí zkušených muzikantů, jenž mu pomohli uvést jméno jeho někdejší (a nejdůležitější) formace zpět k životu. Otázka je, jestli to bylo vůbec třeba. Hudba Agent Steel totiž nepěkně zestárla a když Cyriis před vydáním „No Other Godz Before Me“, prohlašoval, že se bude jednat o klasické album této kapely, bylo jasné, že žádného (a to ani kvalitativního) překvapení se zde člověk nedočká. Jak se říká, naděje sice umírá poslední, ale ona příslovečná naděje je zadupána do země hned v úvodu alba.

„No Other Godz Before Me“ je deska pouze pro naprosté staromilce, u nichž se čas zastavil někdy v roce 1987 a vše, co by mohlo být jen o něco modernější, apriori odmítají. S tímto albem se člověk dokáže přenést do osmdesátých let, ovšem nakonec je stejně ubit až neúměrným množství klišé a ječivého Cyriisova zpěvu, že si tuhle nahrávku do své sbírky stejně nezařadí. Právě Cyriisův přepínaný, ovšem tenký hlásek je znovu největší slabinou díla, které jinak po stránce instrumentální splňuje ty lepší žánrové standardy. Vokalista se místy snaží situovat do poloh Roba Halforda (Judas Priest), ovšem na to nemá ani techniku, ani patřičnou sílu, a dokáže tím položit i ambicióznější skladby jako „Veterans Of Disaster“ nebo „The Incident“. Ovšem ani tyto kusy, které lze ještě s „Crypts Of Galactic Damnation“ považovat za ty nejlepší z celé kolekce, nejsou ničím jiným, než řemeslně zvládnutými skladbami, v nichž se posluchač nedočká jediného skutečně vzrušujícího momentu, místa, kde by si řekl, že noví Agent Steel skutečně stojí za to.

Bohužel, tato deska je průměrná až běda a jistojistě tvoří nejhorší položku v diskografii těchto Američanů. Šance na řádný reunion je tak trochu promarněná, protože současní Agent Steel jen ukázali, že nejsou schopni jakéhokoliv vývoje a hrají podle pětatřicet let starých pravidel. Vlastně tak naservírovali pouze zbytečnou nahrávku.

Pepsi Stone             


www.agentsteelonline.com

YouTube ukázka - The Devil`s Greatest Trick

Seznam skladeb:
1. Passage To Afron-V
2. Crypts Of Galactic Damnation
3. No Other Godz Before Me
4. The Devil`s Greatest Trick
5. Trespassers
6. Sonata Cosmica
7. Veterans Of Disaster
8. Carousel Of Vagrant Souls
9. The Incident
10. Outer Space Connection
11. Entrance To Afron-V

Sestava:
John Cyriis - zpěv
Nikolay Atanasov - kytara
Vinicius Carvalho - kytara
Shuichi Oni - baskytara
Rasmus Kjær - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 40:33
Label: Dissonance Productions
Země: USA
Žánr: speed/thrash metal

Diskografie:
1985 - Skeptics Apocalypse
1987 - Unstoppable Force
1999 - Omega Conspiracy
2003 - Order Of The Illuminati
2007 - Alienigma
2021 - No Other Godz Before Me

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.06.2021
Přečteno: 2379x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ASsom oddanym...29. 06. 2021 15:43 Greg
to KolíkTreba to skúsiť...29. 06. 2021 14:17 Greg
Klidně to zkus....29. 06. 2021 14:07 Pepsi Stone
První dvě alba......jsou kultovní...29. 06. 2021 13:23 Kolík
neveril som že to...29. 06. 2021 8:53 Greg


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45073 sekund.