21.06.2021
CARCASS
Dlouhá doba mlžení kolem sedmé desky "Torn Arteries". ..více

21.06.2021
BULLET FOR MY VALENTINE
Padlo konečné datum vydání nové desky těchto ..více

21.06.2021
KIX
I když tato americké hairmetalová formace vydala v roce ..více

21.06.2021
BAD BOY EDDY
Zemřel David Saker, ústřední postava těchto ..více

21.06.2021
WHITE STONES
Po loňském albu "Kuarahy" se se svým progresivním ..více

21.06.2021
MOON SHOT
Nová kapela, kterou vede bývalý basista Children Of Bodom ..více






SWEET OBLIVION - Relentless
Částečně máš pravdu. Frontiers seká projekt ..

SWEET OBLIVION - Relentless
I tvorba hudby se dá vést jako firma, s podobný ..

Michael KISKE, Andi DERIS (HELLOWEEN) - Vydali jsme ze sebe to nejlepší
Díky, taková slova potěší. Je skutečně naš ..

HELLOWEEN - Helloween
okoštujem ... vratila sa mi,davno stratena, chuť ..

HELLOWEEN - Helloween
Myslím si, že by si mohol dať šancu doske Bett ..

HELLOWEEN - Helloween
:D:D:D viem toho dosť :D, chcel som tým len pov ..

HELLOWEEN - Helloween
https://m.youtu be.com/watch?v= T4lgyb3hBqM ..

HELLOWEEN - Helloween
Nejradši mám ep Helloween - Starlight a jiné. ..

HELLOWEEN - Helloween
No Greg ty si riadne zaspal dobu :D a vieš že Ca ..

Michael KISKE, Andi DERIS (HELLOWEEN) - Vydali jsme ze sebe to nejlepší
Na kluky je spolehnutí! Nejlepší český server ..




Za poslední měsíc:
ARTILLERY - X
2397x

URIAH HEEP - High And Mighty
2169x

HELLOWEEN - Helloween
1857x

Gary MOORE - How Blue Can You Get
1560x

Robin McAULEY - Standing On The Edge
1447x

FLOTSAM AND JETSAM - Blood In The Water
1059x





článků celkem: 8438
recenzí: 6951
reportů: 573
rozhovorů: 498













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ARTILLERY - X

Tak já nevím, nakolik je důvěryhodná hláška "in thrash we trust", kterou dánští Artillery deklamují v jedné ze svých nových písní. Měkký sound, syté heavymetalové prvky a glamrockový zpěvák tomu moc naproti nejdou, rovněž polobaladický song je něco, za co by vás řada ortodoxních thrasherů nejraději umlátila teniskou. Na druhou stranu se Dánům nedá upřít, že když se do toho správně opřou, thrashové jiskření nastává téměř okamžitě. Takových momentů ale na posledních řadovkách moc nebylo. Jak je na tom novinka s jasným titulem "X", při jejímž nahrávání se pánové museli obejít bez jednoho z bratrů Stützerových, jenž před dvěma lety skonal?

Dánové se slušně pochlapili. Ne snad v rovině formální, změkčilé parametry uvedené na začátku této recenze, jsou stále pevně přítomny. Zvedla se však poloha autorská - nová fošna se poslouchá nadmíru příjemně, třičtvrtěhodinová hrací doba utíká jako voda, a k zahození nejsou ani dva závěrečné bonusy, zejména coversong "Trapped Under Ice" od Metalliky je jedním slovem vynikající! Pokud se regulérního playlistu týká, žolíků je hned několik. Úvodní "Ďábelská symfonie" strhává spolehlivě, kompozice má silný tah, jenž by se dal nazvat jako pop(cornový) thrash. Jde v podstatě o tvrdší Skid Row nebo jemnější Flotsam And Jetsam, na něco takového jsou ale fandové kapely dávno zvyklí, a ti ostatní začnou tušit, že by nové album nemuselo být vágní jako předešlé studiovky.

Přitvrzení v "In Thrash We Trust" působí trochu okatě, ale proč nakonec ne, vyjma povrchního refrénu má skladba pořádnou sílu, i ten na první poslech neškodný sound najednou začne dávat jasný smysl. "Turn Up The Rage" protkne orientální vyhrávka, kterýžto prvek mají Dánové vůbec v oblibě, zpěvákův rádiový výraz do instrumentace přesně sedne, a nejen to, dokonalý frontmanův projev vše posouvá o - minimálně - jedno kvalitativní patro nahoru. Seveřanům nejvíc sluší rychlost, které je hojně, za všechny momenty jmenujme strmé fláky "The Force Of Indifference", "Mors Ontologica" a "Beggars in Black Suits". Nevím přesně, kde se nová a svěží tvůrčí energie v Dánech vzala, možná chtěli, aby jejich desátá studiovka byla mimořádná a výstavní. Tato snaha určitě vězí za vznikem každé nahrávky, tentokrát se ale neminula účinkem a dílo "X" je ozdobou metalografie dánské kapely.

Pagan             


www.artillery.dk

YouTube ukázka -In Your Mind

Seznam skladeb:
1. The Devil´s Symphony
2. In Thrash We Trust
3. Turn Up the Rage
4. Silver Cross
5. In Your Mind
6. The Ghost of Me
7. The Force of Indifference
8. Varg I Veum
9. Mors Ontologica
10. Eternal Nights
11. Beggars in Black Suits

Sestava:
Michael Bastholm Dahl - zpěv
Kræn Meier - kytara
Michael Stützer - kytara
Peter Thorslund - baskytara
Josua Madsen - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 45:44
Label: Metal Blade Records
Země: Dánsko
Žánr: thrash/heavy metal

Diskografie:
1985 – Fear of Tomorrow
1987 – Terror Squad
1990 – By Inheritance
1999 – B.A.C.K.
2009 – When Death Comes
2011 - My Blood
2013 - Legions
2016 - Penalty by Perception
2018 - The Face of Fear
2021 - X

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.05.2021
Přečteno: 2396x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10V 80. letech se...26. 05. 2021 13:54 Cipísek*
8,5Musím se taky...26. 05. 2021 11:13 Zdeněk
Po prvním poslechu......se mi vůbec...26. 05. 2021 10:39 Kolík
První věc s...26. 05. 2021 9:01 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.65567 sekund.