1.12.2021
MÖTLEY CRÜE
Američané prodali celý svůj katalog firmě BMG a to za ..více

1.12.2021
NILE
Frontman těchto amerických deathmetalových titánů Karl ..více

1.12.2021
FUNNY MONEY
Kapela frontmana Kix Stevea Whitemana oprašuje debut z roku ..více

1.12.2021
LUCER
Dánští hardrockeři reagují na aktuální covidovou ..více

1.12.2021
DESERTED FEAR
Trojice z německého Eisenbergu, hrající válečný death ..více

1.12.2021
AEGRUS
Je libo black metal z Finska? O slovo se znovu hlásí tato ..více






MANOWAR - Sign Of The Hammer
S tímto albem to mám stejný asi jako s Into Glo ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Jednoznačně :-) ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Vidíš, je to nesrovnatelné (já myslel, taky re ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Každý přistupujeme k hodnocení alb po svém a ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Supermartonáto r: Odůvodním to tak, že se mi do ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Proto píšu, že se to nedá až tak porovnávat. ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Metallica versus Dymytry... Ono to bude asi tím, ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Tak jak to mám brát? Když dáš Swallow 10, ře ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Tak jak to mám brát? Když dáš Swallow 10, ře ..

Zamyšlení nad úskalím hodnocení, aneb jak nad ním neklesat na mysli...
Recenze je publicistický útvar a má nějaká sp ..




Za poslední měsíc:
MANOWAR - Fighting The World
3260x

MANOWAR - Hail To England
3256x

MANOWAR - Sign Of The Hammer
3233x

MANOWAR - Into Glory Ride
3035x

KOLINSS (DEBUSTROL) - Karel Kryl nás taxíkem rozvážel po nádražích
1823x

DREAM THEATER - A View From The Top Of The World
1222x





článků celkem: 8762
recenzí: 7232
reportů: 574
rozhovorů: 532













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MANOWAR - Into Glory Ride

Po vydání svého debutu se Manowar odebrali nejprve na mini turné po Spojených státech po boku amerického hardrockového klasika Teda Nugenta a poté i na vlastní headliner tour. Po jeho skončení kapelu opustil bubeník Donnie Hamzik. Dle slov zpěváka Erica Adamse trpěl Hamzik před publikem neúměrně velkou trémou, a to u kapely, která si zakládá na pověsti sebejistých neohrožených válečníků vůbec nepůsobí dobře. Navíc prý Hamzik v úspěch Manowar nevěřil natolik, aby opustil své dosavadní životní jistoty a začal se hudbě věnovat naplno. Na jeho místo nastoupil jistý Scott Columbus. Ten prý disponoval tak silným úderem, že pro svou hru potřeboval speciálně upravenou bicí soupravu, protože běžná by takový nápor nevydržela.

Výměna na postu bubeníka nebyla u Manowar jedinou změnou. Tou další byl přechod od vydavatelské společnosti Liberty Records k Megaforce Records. Kontrakt s tímto labelem kapela dokonce podepsala vlastní krví, což byl další z mnoha střípků do mozaiky formující unikátní image Manowar. Lehké změny postihly i hudební a textové směřování kapely. Inspiraci pro svou lyriku začala americká čtveřice ve velkém čerpat ze severské mytologie, což jak se později ukázalo, byl skvělý nápad a Manowar se díky tomu stali inspirací pro mnoho pozdějších kapel napříč různými podžánry metalové hudby.

Oproti debutu je "Into Glory Ride" výpravnější, rozsáhlejší a celkově složitější. Z nahrávky je cítit snaha o maximální epičnost, kterou dokresluje Eric Admas svým teatrálním projevem. Chytlavé přímočaré skladby z debutu kapela vyměnila za propracované kompozice, jejichž stopáž častokrát přesahuje šest minut. Z nastoleného konceptu vybočují jen dvě písně - svižný otvírák "Warlord", okořeněný poněkud pikantním intrem a chytlavá hymna "Gloves of Metal", která je černým koněm celého alba.

Zbývajících pět skladeb sází na složitější hudební postupy a ne vždy je to ku prospěchu věci. "Secret Of Steel" díky nesourodému a povětšinou pomalejšímu tempu působí až ospalým dojmem a nemastná neslaná "Revelation (Death´s Angel)" na tom není o moc líp. Naopak téměř osmiminutová "Hatred" udržuje posluchače bdělého až do posledního tónu. Vděčí za to především refrénu, kde se vokální akrobacie Erica Adamse střídají s něžně vybrnkávanými tóny. Velkolepé finále obstará "March For Revenge (By The Soldiers of Death)" s opět skvělým refrénem, který uvízne v uších ještě dlouho po poslechu desky. I když je tato osmi a půl minutová kompozice více než důstojným zakončením nahrávky, kvalit závěrečného kousku z debutu "Battle Hymns" přece jen nedosahuje.

Na "Into Glory Ride" se Manowar prezentují jako výborní muzikanti i skladatelé a představují progresivnější a sofistikovanější tvář své hudby, přičemž trochu zapomínají, že umí psát i posluchačsky přístupnější songy. Nahrávka působí až příliš pompézně a chybí ji větší tah na branku.

Moloch             


manowar.com

YouTube ukázka – Gloves Of Metal

Seznam skladeb:
1. Warlord
2. Secret Of Steel
3. Gloves Of Metal
4. Gates Of Valhalla
5. Hatred
6. Revelation (Death´s Angel)
7. March For Revenge (By The Soldiers Of Death)

Sestava:
Eric Adams - zpěv
Ross The Boss - kytara
Joey DeMaio – baskytara
Scott Columbus - bicí

Rok vydání: 1983
Čas: 45:26
Label: Megaforce Records
Země: USA

Diskografie:
1982 – Battle Hymns
1983 – Into Glory Ride
1984 – Hail To England
1984 – Sign Of The Hammer
1987 – Fighting The World
1988 – Kings Of Metal
1992 – The Triumph Of Steel
1996 – Louder Than Hell
2002 – Warriors Of The World
2007 – Gods Of War
2012 – The Lord Of Steel

Souvisjící články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.11.2021
Přečteno: 3034x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zvukově to album...29. 11. 2021 15:04 htaedas
9/10Superdeska, kterou...9. 11. 2021 15:58 Deny
8,5/10Skvělé album s...7. 11. 2021 16:24 Cipísek*
Manowar a zvukDeska Into the...5. 11. 2021 7:16 jirka7200
Tak zde se...4. 11. 2021 20:11 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.48296 sekund.