DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Into Glory Ride


- minstrell

Druhé album je hodně zvláštní nahrávkou. Na jedné straně se podařilo metalově ztěžknout, na druhé straně se na tomto albu – asi jako jediném – nenacházejí hity, které by chytly na první dobrou, jak to bylo v té době u konkurence zvykem. Skladby jsou si hodně podobné jak rytmicky, tak melodicky, a ikdyž jsem jej poslední dobou poslouchal asi 6x, tak si z něj pokaždé skoro nic nepamatuju. Měl jsem ho totiž ze všech osmičkových manowarovských desek nejmíň naposlouchané. Mě osobně přijde, že album navazuje tam, kde se u prvotiny skončilo. A tak na albu máme větší množství delších kompozic, které se snaží navázat na Battle Hymn, a naopak chybí kratší úderné songy. Já vím, toto album je vyznavači viking metalu bráno jako KVLT, ale mě z první éry bere nejmíň. Místy cítím Black Sabbath (např. těžký riff v Hatred) a vyloženě čekám na nějaké zrychlení. Samozřejmě marně a tak beru za vděk aspoň cválavou Revelation. V tomto se zřejmě s recenzí neshodneme. Zvuk tu byl rozebíraný už mnohokrát a ano oproti tehdejší konkurenci ztrácí a působí tak trochu amatérsky. Na druhou stranu se mi (oproti debutu) líbí mnohem více bicí s „těžkým“ virblem, který právě přidává na intenzitě. Stejně jako prvotinu mě nepřísluší ani toto album hodnotit.

14. 12. 2021 8:10

- htaedas

Zvukově to album absolutně zabili a mě tedy hodně pomohla ta Imperial edition, abych se dokázal do toho alba vůbec zaposlouchat. Je to hodně velká změna oproti debutu i tomu, co následuje. Snažili se o atmosféru, což se jim asi podařilo, ale i tak raději preferuji jejich svižnější přístup s kratšími skladbami. A skladba Revelation podařená je, zvlášť když je to právě jedna z těch svižnějších. Podobně rozporuplný pocit jsem měl tehdy z alba Warriors of the World, kde je též většina alba samá utahanina.

29. 11. 2021 15:04

9/10 - Deny

Superdeska, kterou kazí jen amatérský zvuk. Bohužel hodně. Proto nelze dát deset.

9. 11. 2021 15:58

8,5/10 - Cipísek*

Skvělé album s mizerným zvukem. Vše ostatní již bylo řečeno.

7. 11. 2021 16:24

Manowar a zvuk - jirka7200

Deska Into the Glory Ride je jednou z nejlepších desek Manowar a určitě si za svou mnohovrstevnost zaslouží plný počet bodů. Pověst desce kazí jen zvuk, který je paradoxně horší, než na debutu. To ostře kontrastuje s velkohubým naparováním kapely v tehdejším tisku o jejich nejbrutálnější a nejsurovější nahrávce všech dob. Za zvuk byl tehdy při natáčení zodpovědný Jon Mathias, který neměl s touto muzikou žádné zkušenosti. Sekundoval mu John Petre a mastering nakonec provedl Joe Brescio. Ti se před tím podíleli na jediné metalové nahrávce a tou byli místní Rods, ve kterých hrál i původní bubeník Manowar, Carl Canedy. Pokud si toto album z roku 1981 pustíte, objevíte příčinu jejich selhání na Into The Glory Ride. Tou byla jejich vize tvrdého zvuku - precizně nasnímané, v nahrávce dominantní a nahalované bicí a zpěv, pěkně čitelná sóla, ale rozplizlý,nevyrovnaný a nevýrazný zvuk zkreslených kytar. Nahrávce rovněž chyběly basy a tento nedostatek se částečně podařilo napravit na remasteru/remixu Imperial Edition z roku 2019. Se zvukem kytar již nic udělat nešlo.

5. 11. 2021 7:16

- rumcajs

Tak zde se recenzenta musím zastat - ani po mnoha letech jsem této desce nepřišel na chuť. Za mne bodové hodnocení odpovídá, možná bych půl bodu přihodil, ale jelikož si z alba vybavím jen odrhovačku Warlord a megaepickou Gloves of Metal, přijde mi to asi až až. Neříkám, že je album špatné, jen je prostě překombinované. Hudební kvality jsou zde nepoopiratelné, jen album jako celek není úplně nejvydařenější.

4. 11. 2021 20:11

Ale za recenze jsem rád. - lukáš

Ale za recenze jsem rád.

4. 11. 2021 12:32

To recenzent ! - lukáš

To Recenzent : Secret of steel je působí ospalým dojmem ? Jak to recenzent myslí ? To by byly ospalé desky Black Sabbath ! Pokud posluchač ví o čem se v písni zpívá, tak ví že pomalejší rytmus vytváří příběh. Chce to pane recenzente naposlouchat ! č. 2 - chybí tah na branku. To znamená co ? Manowar poslouchám od roku 88. Ale takovou blbost jsem ještě neslyšel .

4. 11. 2021 11:43

Parádní deska... - Kolík

...která má jen jednu slabinu, o níž se recenzent nezmínil, a tou je zvuk se silně potlačenými hloubkami. Zvláštní je, že ani remasterované verze to nijak nenapravily a že Manowar přistoupili k re-recordingu Kings of Metal a Battle Hymns, což bylo úplně zbytečné. Zatímco Into Glory Ride by si to zvukově opravdu zasloužila. Jinak nemůžu souhlasit s tím, že by Revelation a Secret of Steel byly slabší skladby. Jenom je chce dobře naposlouchat. Za mě 9,5/10. S kvalitním nazvučením by to bylo bezesporu za 10.

4. 11. 2021 11:34

Manowar a Bathory. - lukáš

Into glory ride je super album . Snad jen Warlord je taková " nijaká ". Revelation Manowar hráli na Magic circle festival . Už ten rif je geniální. Nádherná Gates of valhalla. Brutálně nádherný vokál Ademse v Hatred. Prostě co píseň, to pecka ! Podle mě se na Into glory ride porpvé objevuje pagan metal. Myslím, že když dělal zpěvák Bathory album Hammerheart, tak se inspiroval touto deskou. Za mě 9,5 z 10 možných.

4. 11. 2021 11:13

Klasika - David Svoboda

Pokračování legendárního debutu. Ačkoliv nejsem fanda balad, tak Manowar jsou jedna z vyjímek, u kterých mám raději pomalé skladby. Ale jsou tady i skvělé bomby, jako můj osobní favorit Hatred, Gloves Of Metal a nebo právě Gates Of Valhalla. Mám tu desku moc rád.

4. 11. 2021 7:56

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09184 sekund.