PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Zac RED (SUPREME UNBEING) - Zasáhneme obyvatele Země naším učením

Supreme Unbeing jsou novým pojmem na skandinávské metalové scéně, ale zároveň také kapelou, která se dere dopředu. Největší krok ke slávě udělali v roce 2020, když vydali debutové album „Enter Reality“, který zahalili do odéru progresivního heavy metalu, neuchopitelných textů a tajemné image, která může na první pohled připomínat krajany Ghost. Koncem loňského roku vypustili do světa singl „Hide The Beast“, který by měl být předzvěstí jejich druhé desky. Kapela si kolem sebe udržuje závoj mystična, tajemnou mlhovinu, do které vám dá nahlédnout zpěvák Zac Red. V jeho slovech začíná podivně vzrušující jízda astrálními zákoutími, paralelními světy a projením fyzické a duševní existence. Je na ní tento svět připraven?

Přestože jste vydali v roce 2020 debutovou desku „Enter Reality“, pro mnoho čtenářů jste neznámá kapela. Mohl bys ji představit?
Já jsem Zac Red a jsem zpěvák a prorok. Působím jako fyzická forma našeho kolektivního vědomí, ambientně kvantové propojení našich nejosobnějších myšlenek. Po svém boku mám další proroky, což jsou kytaristé D. Vine a D. Sciple, basista Unknown a bubeník Al Mytee. Naším údělem je hledání osvícení lidí na Zemi prostřednictvím heavy riffů, ohromujících sól a fascinujících textů.

Na konci roku jste vydali singl „Hide The Beast“, který se na debutu nenachází. Má být předzvěstí nové desky?
Ano, „Hide The Beast“ je singl z alba „Enduring Physicality“, které vyjde 5. května. Smysl skutečně můžeš definovat jako předzvěst alba. Deska bude obsahovat různé polohy a aspekty, což znamená, že tahle skladba nemusí nutně nastavovat tón toho, co lze od alba očekávat.

„Hide The Beast“ pokračuje v pevné linii, kterou vytyčil váš debut. Je to styl, který v budoucnu hodláte zdokonalovat nebo pošilháváte i po jiných hudebních směrech?
Plán celé naší hudební trajektorie je už napsán. Ale protože zkušenost ve fyzičnu je pro nás něco nového, tak se snažíme pochopit to, co děláme a vylepšovat to. Lidsky řečeno… všechno se teprve ještě uvidí…

Na „Hide The Beast“ s vámi hostuje zpěvačka kapela Eleine Madeleine Liljestam. V čem byl její největší přínos v této skladbě?
Madeleine má dar jak ztvárnit mystický zvuk a jeho přítomnost v plné čistotě. S jejím příspěvkem jsme navýsost spokojeni. I díky němu tato skladba poskočila do jiné dimenze.

Vaši kapelu obestírá mlha tajemství. Mohl bys prozradit něco k vašim začátkům?
Mlha tajemství, mystéria a tajemná přítomnost… Naše začátky jsou zevnitř Říše, nefyzické části existence. Aniž bychom zacházeli do nejmenších detailů, snížili jsme své vibrační frekvence, chceš-li naše duše a vědomí a propojili je do současných fyzických obalů, ve kterých se teď nacházíme. Naše vědomí nese sebou plán našeho poslání tady na Zemi. Toto bytí je teď skutečným místem, kde leží náš začátek.

Jaké byly tvoje první hudební vzory a kdy jsi začal s hudbou, či konkrétně se zpěvem?
Tohle je zajímavá otázka, protože v minulosti, současnosti i budoucnosti existovalo mnoho entit, které byly, jsou nebo budou našimi vzory. Uveďme ale konkrétní umělce. Europe, Guns N`Roses, Metallica, Megadeth. Slipknot, Trivium, Avenged Sevenfold a mnoho dalších. Hudba je pro fyzický zážitek samozřejmě důležitá, ale zpíváním se snažím kalibrovat své hlasivky.

Dnes jste pevnou součástí švédské metalové scény. Máte ambice expandovat do zbytku světa nebo chcete nejprve budovat kariéru ve Skandinávii?
Řekl bych, že naše přítomnost je už cítit po celém tomto světě, protože v jeho různých koutech máme mnoho skvělých fanoušků. Přirozeně je našimi ambicemi rozšířit naši přítomnost a poučit více obyvatel na Zemi učením Supreme Unbeing. Už se těšíme na setkání s našimi nejvěrnějšími podporovateli, vyslanci Supreme Unbeing, kteří jsou po našem boku od chvíle, kdy jsme se objevili ve fyzické podobě.

V tvém hudebním životopisu se píše, že Supreme Unbeing jsou tvou první kapelou. Působil jsi i v jiných projektech nebo máš v současné době i jinou kapelu?
Fyzická entita, kterou v současné době obývám, není a nebyla zapojena do jiných projektů nebo jiných kapel.

V minulých letech jste v klipech vystupovali jako animované postavy. Proč jste se rozhodli ukázat své vlastní tváře?
To je způsob, jak připravit lidskou populaci na příchod Supreme Unbeing. Ve fyzické podobě, z masa a krve.

Mohl bys vysvětlit obsah textů vaší kapely? Co konkrétně mají symbolizovat?
Ty texty, jak tomu ty říkáš, jsou důležitými zpráva pro lidi na Zemi. Každý z nich vrhá světlo na různé aspekty lidského bytí, na společnost, vztahy a stavy mysli. Jejich smyslem je vyzvat nebo vyprovokovat posluchače k tomu, aby přemýšleli a chápali svou existenci na hlubší úrovni, vnitřní reflexi, aby ukázaly nový směr a navenek působily pozitivně.

Mezi aktuálním singlem „Hide The Beast“ a „Face Of Evil“ je jasná spojitost. Mohl bys objasnit jaká?
„Hide The Beast“ a Face Of Evil“ jsou dvě samostatné skladby, které zkoumají různé prvky toho, když se snažíš vydržet fyzickou existenci. „Hide The Beast“ je o přijetí bestie, fyzického zvířete, které je součástí celku mysl-tělo-duch. „Face Of Evil“ je o vzájemných vztazích mezi lidmi v této současné společnosti, o různých individualitách způsobujících chaos ve chvíli, kdy se snažíš najít vlastní skutečnou cestu.

Jak jste na tom s koncertováním? Máte už naplánovaná nějaká vystoupení na letošní rok?
Když už jsme přijali naši fyzickou podobu v napjaté konjunkci prostoru a času, musíme zahrát nějaké koncerty. Už jsme toho dychtiví. Chceme se setkávat s našimi příznivci a hledat nové emisary Supreme Unbeing. Jsme v procesu plánování a více prozradíme až přijde ten správný čas.

Hodně spoléháte na platformy jako Spotify, Deezer či Apple Music. Jak jste na tom s fyzickými nosiči? Vyplatí se je, podle tebe, ještě vůbec vydávat?
Toto je velmi zajímavá věc, protože online platformy nabízejí všechny možné druhy měřitelnosti, což fyzické nosiče nenabízí. Fyzická média jsou ale stále hodně důležitá pro získávání nových posluchačů a příznivců. Když je jejich vydání správně nastaveno a plánováno, smysl rozhodně mají.

Vaše image připomíná krajany Ghost. Jaký máš názor na to, že přešli od temného metalu až ke komerčnímu hard rocku? Dá se něco takového čekat od Supreme Unbeing?
Každá kapela má svou cestu evoluce a někteří mají přirozenou touhu přijít s něčím, co by se odlišovalo od toho, co dělali dříve. Pokud ale jde o Supreme Unbeing, tak my budeme i nadále osvětlovat vaši existenci způsobem, jaký nám přijde nejvhodnější.

Jan Skala             


https://www.supremeunbeing.com/

YouTube ukázka - Hide The Beast

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.01.2022
Přečteno: 907x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09633 sekund.