DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MIND IMPERIUM - Nemesis

Kořeny Mind Imperium sahají do roku 2012, kdy se kapela jmenoval My Imperium, nicméně posledních pět let funguje pod současným názvem. Pochází z Francie a tvoří ji pouze“ trojlístek muzikantů, přičemž všichni tři zpívají. V roce 2018 vydali debut „Way To Carcosa“ a nyní po čtyřech letech novinku „Nemesis“. Krásně tajemný obal reflektuje i hudební náplň, která má povedenou atmosféru.

„Divine Offering“, která přichází po dvouminutovém intru, zní melancholicky a napínavě. Posluchač si možná pomyslí, že má co do činění s prog metalem či severským doom metalem, jenže přijde zlom a Mind Imperium odhalí svou pravou groove metalovou tvář s prvky thrashe a deathu. Nevytrácí se však melancholie a cit pro atmosféru. „Divine Offering“ je tvrdá a přitom emotivně silná skladba, která si vás získá již na první poslech, ačkoliv se nejedná o žádný hit. „Screaming Out Your Name“ začne palbou bicích a pořádným řevem. Tempo se mění, groove riffy vás udržují v napětí, ale takřka post-rockové odbočky přináší pocit tajemna a zvědavost, co bude dál. Tvrdé groove metalové nálože přichází někdy nečekaně, jindy připomenou postupy, jakými se prezentují slavnější krajani Gojira.

Překvapí klidná „Entagled In The Void“, která jako by chtěla posluchače nechat odpočinout, zapřemýšlet svou vybrnkávanou kytarou, takřka ambientními efekty a mluveným slovem. Titulní „Nemesis“ je dle očekávání pořádný nářez. Nejkratší skladba alba se dá považovat i za největší hitovku, neboť obsahuje nejchytlavější refrén. Kapela místy sklouzne až k metalcoru. „Untamed“ vám vystřelí mozek z hlavy. Začátek je vypálený v maximální death / blackové rychlosti. Sloka zpomalí, ale Mind Imperium se vytasí s hrubým growlem. Nechybí opět využití mluveného slova a kreslení tajemné aury, která se vznáší nad celou nahrávkou. Závěr patří devítiminutové „Néant“, která shrnuje vše, co Mind Imperium nabízí a rovněž ukazuje, že taková stopáž pro kapelu není žádný problém.

„Nemesis“ staví na groove metalovém základu, podniká časté výlety směrem k death metalu, nebojí se využít post-rockové postupy, a to celé zabalit do tajemné a melancholické atmosféry. Práce s atmosférou je takřka ukázková. Mind Imperium přišli s pozoruhodnou nahrávkou, která se může líbit fandům Gojiry, přičemž kapela je velice osobitá. Výborná deska, která si zaslouží pozornost.

Tomáš Marton             


www.mindimperium.com

YouTube ukázka - Nemesis

Seznam skladeb:
1. Spirits of the Dead
2. Divine Offering
3. Screaming Out Your Name
4. Burning Embers
5. Entangled in the Void
6. Nemesis
7. Untamed
8. Néant

Sestava:
Nogh – kytary, zpěv
Carol – baskytara, doprovodný zpěv
Fabien – bicí, doprovodný zpěv

Rok vydání: 2022
Čas: 44:45
Země:Francie
Label: WormHoleDeath Records
Žánr: Melodický groove/thrash/death metal

Diskografie:
2018 - Way to Carcosa
2022 - Nemesis

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.06.2022
Přečteno: 1122x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09417 sekund.