RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VOLTURIAN - Red Dragon

Italská vycházející hvězdička melodického metalu Volturian existuje pouhé tři roky a už vydává druhé řadové album. Před dvěma lety upoutala debutem „Avalon“ a ta jim zajistila přesun ke Scarlet records. Novinka dostala název „Red Dragon“, neboť deska je inspirována románem Červený drak od Thomase Harrise a komiksy Alana Moora či Franka Millera. Album obsahuje deset skladeb včetně intra a outra, zbývá tedy pouze osm songů, představujících přibližně půl hodiny muziky.

Volturian jsou představiteli moderního melodického metalu. Mají v čele zpěvačku, což může nesprávně vést k závěrům, že by kapela spadala do škatulky skupin, podobajících se Nightwish, Lacuna Coil či Epica. Volturian nehrají symfo-metal, nevyužívají modelu „kráska-zvíře“ a ani se nedají považovat za gothic metalového interpreta. Volturian jsou popovější a jemnější. Pokud byste je chtěli k někomu přirovnat, možná by se dalo použít jméno Beyond The Black, kteří patří mezi jemnější zástupce metalu se zpěvulí v čele. Skladby na albu jsou poměrně přímočaré a dominuje jim hlas zpěvačky Federicy Lanny, která zpívá civilně a její projev dává hudbě Volturian popový nádech. Federica zpívá mile, místy až sladce. Stále ale platí, že Volturian umí i kousat.

Fanoušci metalu možná budou hůře snášet množství syntezátorových zvuků, ačkoliv to v dnešní době není až takové překvapení. V jedné z nejlepších skladeb nahrávky „Empty World“ se s elektronikou nešetří, ale současně s ní kontrastují poměrně tvrdé kytarové pasáže a především parádně hitový (ačkoliv popový) refrén. Písni nechybí zajímavé a silné instrumentální momenty. Co ale nejeden metalista a rocker patrně nebude brát vůbec pozitivně, je „Torn Asunder“. Song je elektronický, plný lehkého EBM a disco atmosféry. Jde však o jednu z nejlepších písní celé kolekce. Zároveň je to moment překvapení a je sympatické, že kapela se nebojí přijít s něčím netypickým. Nechybí ani electro balada „Distant Cares“, se specifickou atmosférou. Zvláštní okamžik nahrávky a song, který vás nenechá chladným.

Album jede v poměrně svižném rock/metalovém duchu. Některé skladby jsou skutečně hitové („Harley“ či „Empty World“), jiné vyšumí do ztracena a nezůstanou v paměti ani po několikátém poslechu. Zvuk je velice solidní a nedá se mu nic moc vytknout. Zpěv Federicy je kvalitní, avšak ne oslnivý. Bude hodně záležet na tom, jak vám sedne její barva hlasu.

„Red Dragon“ zní ambiciózně a překvapí svou barvitostí a odvahou předvést i jiný než rockový. potažmo metalový výraz. Volturian mají bezpochyby co říci, současně to však nestačí na nejvyšší hodnocení. Pokud si chcete poslechnout něco jemnějšího, ale stále metalového, mohou být Volturian právě pro vás.

Tomáš Marton             


FB VOLTURIAN

YouTube ukázka - Harley

Seznam skladeb:
1. Rebirth
2. Stay
3. Harley
4. Empty World
5. Torn Asunder
6. Burn It Up
7. Distant Caress
8. Bury Me
9. Freeze
10. Descent

Sestava:
Federica Lanna - zpěv
Federico Mondelli - kytara, klávesy
Massimiliano Rossi - baskytara
Andrea Zannin - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 37:51
Země:Itálie
Label: Rockshots Records
Žánr: Melodický metal

Diskografie:
2020 - Crimson
2022 - Red Dragon

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.06.2022
Přečteno: 1111x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08416 sekund.