4.07.2022
STEELFAITH
Nové album české metalové skupiny ponese titul "MMXXII", ..více

3.07.2022
2.0
Vrchlabská kapela 2.0, složená ze dvou členů, ..více

3.07.2022
Otus Hobst
Otus Hobst (Minority Sound), Dahlien (The Corona Lantern, ..více

3.07.2022
INNER FEAR
Hinterkaifeck a události již sto let nevyřešených ..více

3.07.2022
MOONLIGHT HAZE
Čtvrtým singlem z alba "Animus" italských MOONLIGHT HAZE ..více

3.07.2022
UŽ JSME DOMA
Na PHR Records vyšla vinylová verze poslední nahrávky ..více






FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Bohužel si zde musím rýpnout do zveřejňován ..

ALKEHOL - Haleluja
Český alkoholový 'AC/DC" jsou zpět a víc nen ..

SHINEDOWN - Attention Attention
Udělal jsem si rychlý náslech nové desky a jse ..

SEPTICFLESH - Modern Primitive
Nakonec si novinka sedla více, než to zpočátku ..

HALESTORM - Back From The Dead
Hodně veliká blbost a zbytečnost tahle kapela! ..

SEPTICFLESH - Modern Primitive
K recenzi není třeba co dodávat. Perfektní des ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Moje oblíbená deska Anthrax. S odstupem času m ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Byl jsem na koncertě a překvapivě to byl nejlep ..

ANTHRAX - Stomp 442
Mňa jednoducho 90. roky u Anthrax ohromne bavia a ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Asi ne nejlepší, ale učitě hodně zajímavá d ..




Za poslední měsíc:
ANTHRAX - Sound Of White Noise
2847x

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE - Electric Ladyland
2203x

KREATOR - Hate Über Alles
1524x

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
1249x

KABÁT - Go Satane Go
1231x

KABÁT - Dole v dole
1080x



07.02.2106
TRILOBIT-ROCK, RIMORTIS, DIVÁ BÁRA ..
Velké Svatoňovice, začátek od:19.00, vstupné: 250



článků celkem: 9198
recenzí: 7608
reportů: 583
rozhovorů: 570













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EVERGREY - A Heartless Portrait: The Orphean Testament

Pouhý rok potřebovali Evergrey, aby měli na světě další desku. Možná za to mohla covidová koncertní pauza anebo skutečnost, že Švédi zakotvili u nového labelu. Výsledkem je album s číslovkou třináct a názvem „A Heartless Portrait: The Orphean Testament“. Jak titul naznačuje, možná tu máme začátek nové koncepční série. Desítka nových songů lyricky přináší to, co je u kapely obvyklé – pořádnou dávku melancholie a emocí.

U Evergrey se kromě labelu nezměnilo vlastně nic. Stejná sestava, stejná produkce. Nelze tak čekat nějaké změny ani v muzice. Obavy, zda Evergrey budou stále kvalitní jako na předchozích řadovkách, rozptýlí úvodní „Save Us“. Nese se ve středním tempu a nabídne jak tvrdé riffy, tak parádně vystavěný refrén. Zaujme využití sborově zpívaného sloganu „save us“, song působí o to naléhavěji. „Midwinter Calls“ překvapí využitím chorálů, které pomáhají Evergrey lépe dotvořit napínavou až akčně filmovou atmosféru začátku alba. Evergrey se na začátku alba představují jako stále důraznější a tvrdší těleso. Na posledních pěti deskách stále přitvrzují a je otázkou, kam až dojdou. Bude příště death metal? Nelze přeslechnout ani krátký pokus o growl.

„Ominous“ s trochou nadsázky působí, jak kdyby se Dream Theater rozhodli natočit normálně dlouhou skladbu. Šest minut je akorát a přesto si užijete pořádný progresivní metal, který místy připomíná tuto legendu žánru. Na desce se střídají hitovější songy s progresivnějšími. Evergrey jsou o něco svižnější než dříve a občas až zaskočí drsností. Vrcholem desky je „The Great Unwashed“ s velice zajímavou kytarovou předehrou a působivou instrumentální pasáží, která zabírá téměř polovinu délky. K tajemné atmosféře dopomáhají klávesy a všechny milovníky kytarové hry uhranou úžasná sóla obou kytaristů. V závěru kapela nabídne skladbu "Heartless" v typickém Evergrey duchu, pořádně drsnou „Blindfolded“, která řeže jak motorová pila, jež nejde zastavit, a na úplný konec překvapivě něžnou baladu „Wildfires“ ve které naplno ukáže Tom svůj talent pro procítěný zpěv.

Novinka Evergrey je možná jen další v řadě skvělých alb. Trochu tvrdší, trochu rychlejší a s dobrým poměrem hitovek a progových věcí. Žádných velkých překvapení se nedočkáte a pro někoho může být stále stejný hudební výraz prostě málo. Model Evergrey je již snadno prokouknutelný. Je však nutné říct – sakra, ono to stále funguje a to skvěle! Evergrey znovu dokázali, že to co hrají, umí parádně. Silné album, které získává sílu s dalšími poslechy.

Supermartonátor             


evergrey.net

YouTube ukázka - Save Us

Seznam skladeb:
1. Save Us
2. Midwinter Calls
3. Ominous
4. Call Out the Dark
5. The Orphean Testament
6. Reawakening
7. The Great Unwashed
8. Heartless
9. Blindfolded
10. Wildfires

Sestava:
Tom S. Englund – zpěv, kytary
Henrik Danhage – kytary
Johan Niemann – baskytara
Rikard Zander – klávesy
Jonas Ekdahl – bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 50:14
Země:Švédsko
Label: Napalm Records
Žánr: Prog/power metal

Diskografie:
1998 – The Dark Discovery
1999 – Solitude Dominance Tragedy
2001 – In Search of Truth
2003 – Recreation Day
2004 – The Inner Circle
2006 – Monday Morning Apocalypse
2008 – Torn
2011 – Glorious Collision
2014 – Hymns for the Broken
2016 – The Storm Within
2019 – The Atlantic
2021 – Escape Of The Phoenix
2022 - A Heartless Portrait: The Orphean Testament

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.06.2022
Přečteno: 624x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Velmi dobré album,...22. 06. 2022 21:00 VH
Posledne 3 dosky...21. 06. 2022 18:20 Demonick
Brilantní!...21. 06. 2022 14:53 orre
Pro můj vkus už...21. 06. 2022 6:44 JT


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.61523 sekund.