ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HILLTOPS ARE FOR DREAMERS - In Disbelief

Trojice z Londýna Hilltops Are For Dreamers začala působit jako projekt už v roce 2018. Vše měl na starost zakladatel Vasilis Papageorgakopoulos, jenž jako solitér před dvěma lety vydal dvojici krátkometrážních desek. Na debutové desce „In Disbelief“ již působí kromě Vasilise ještě zpěvák Michael a Dyonysus, jenž se stará o programování. Hilltops Are For Dreamers mají poměrně netypické žánrové zařazení, v jejich hudbě se střetává hned několik různorodých vlivů - black metal, blues, post-hardcore, metalcore nebo prog rock.

Debut má pouze osm skladeb, jejichž délka se jen lehce přehoupne přes půlhodinku. Osm kousků je navíc rozděleno do tří celků: "Shadows", "Overturn" a "Awakening". Každý z nich má trochu jinou atmosféru. Úvod překvapí díky tomu, že „Silence“ na vyrazí s kulometnými bicími a drtivým nasazením. Začátek patří směsici coreu a black metalu. To spojení zní divně, ale skladba takto první dvě minuty zní. Pak přijde zlom a uklidňující pasáž jak od Opeth. Závěr se vrátí k údernosti ze začátku. „Severe Serenity“ je jako od jiné kapely. Tempo je valivé, ale nikam nepospíchá. Zůstávají post-hardcoreové pasáže a uřvaný vokál, ale přibývá melodií a prvků prog rocku. Závěr úvodní části ("Shadows") obstará nejdelší song nahrávky „Healing After The Fall“, který pokračuje v nastolené atmosféře a poměrně bláznivém pojetí zmíněných žánrů.

Druhá část "Overturn", která obsahuje dvě kratší skladby, se příliš neliší. Snad jen v tom, že působí jednodušeji, přímočařeji. Jinak ale mix žánrů zůstává stejný. Nejmelodičtější třetina "Awakening" přináší v pomyslném úvodu „The Sirens Woe“ zjemnění výrazu a především více melodického zpěvu. Skladba sice obsahuje i metalcoreové breaky, ale převládají melodie. Zklidnění hudby potvrzuje i následující „Revival“, která je po většinu stopáže uklidňujícím prvkem desky. Závěrečná „Unsoiled Soul“ jako by chtěla posluchače pohladit obejmout a nechat odpočívat.

Hilltops Are For Dreamers přináší díky žánrové rozháranosti jedinečnou hudební atmosféru, která má potenciál ihned zaujmout. Třaskavé black či hardcore pasáže ostře kontrastují s pohodovými progovými plochami, v nichž kapela ukazuje instrumentální vyzrálost i talent tvořit pěkné melodie a harmonie. „In Disbelief“ během krátké stopáže nadělá hodně parády. Umí být tvrdé, stejně jako pohladit. Jen to bude pro spoustu posluchačů příliš zvláštní koktejl stylů. K vyššímu ohodnocení chybí větší zapamatovatelnost jednotlivých skladeb. Deska se poslouchá velice dobře, ale nemá žádný vrchol nebo hit. Je to příjemné, dobře to zní, ale není to vyzrálé. Potenciál mají ale Hilltops Are For Dreamers slušný.

Tomáš Marton             


FB HILLTOPS ARE FOR DREAMERS

YouTube ukázka - Revival

Seznam skladeb:
Shadows
1. Silence
2. Severe Serenity
3. Healing After The Fall
Overturn
4. The Tide
5. Turn Into Oblivion
Awakening
6. The Sirens Woe
7. Revival

Sestava:
Michael Enger - zpěv
Vasilis Papageorgakopoulos - kytara, baskytara, programování
Dionysus Maratos: programování

Rok vydání: 2022
Čas: 31:00
Země:UK/Řecko
Žánr: Post-hardcore/black metal/prog rock

Diskografie:
2022 - In Disbelief

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.08.2022
Přečteno: 571x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13468 sekund.