ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE CHRONOMASTER PROJECT - The Android Messiah

Subžánr metalových oper je velmi oblíbený a někdy se zdá, že jich je jak hub po dešti. Samozřejmostí je soutěž v tom, kdo bude mít více zajímavých pěveckých i muzikantských hostů. Výjimkou nejsou ani The Chronomaster Project z Itálie. Kapela má sedm členů, mezi nimiž naleznete dva zpěváky (ačkoliv Douglas Docker je především textařem), přesto téměř ve všech skladbách narazíte na nějakého hosta a a každý z nich má svou roli. Debutová deska Italů je totiž koncepčním dílem, jehož sci-fi příběh se odehrává poslední den války na planetě Tau-1 v galaxii Tau-Z, Nepřátelé útočí a nedaří se je zastavit. Je proto vytvořena nová generace androida Chronomastera, který dokáže měnit svůj vzhled a přizpůsobovat se různým rasám. Jeho úkolem je najít domovskou planetu nepřátel a zničit ji. Příběh je poměrně spletitý, což koresponduje s tím, že hudebně se „The Android Messiah“ nejvíce blíží progresivnímu metalu.

Necelou hodinu muziky odstartuje „The Mission“, ve které zpívá Marc Boals, který za svou kariéru prošel tolika skupinami, že bychom je vypisovali dva dn, jméno si udělal hlavně u Yngwie Malmsteena. Song ve kterém zpívá, začíná svižně, ale vyloženě přímočarý není a tempo se často mění. „The End Of The My World?“ se obejde bez hostů a pokračuje v melodickém pojetí metalu. Obsahuje chytlavé melodie a lehce překvapí elektronickými pasážemi (nic velkého ale). „The Ancient Throne of Tessev V“ přitvrdí. Jako host se představí Vicky Psarakis z The Agonist. Provětrá svůj čistý zpěv i growling. Skladba je nejen drsnější, ale nabídne i více progových prvků, ať už častých změn rytmu nebo různých vyhrávek. Po důrazné písni je potřeba balady. A kdo je dobrý v baladách? Amanda Somerville, kterou můžete znát z Avantasie a bambilionu dalších projektů. „The Invaders’ Chronicle, Pt..1 - We Came in Peace“ je obludně dlouhý název, ale song má jen čtyři a půl minuty.

„The Last Man Of Ice“ jako by byla napsána přesně na tělo Snowyho Shawa (ex-Therion, ex-Dream Evil, ...). Velice teatrální skladba, v níž Snowy vyzkouší vše, co má rád - melodický zpěv, stejně jako growl. Opět jedna z tvrdších písní nahrávky. Druhá část „The Invaders’ Chronicle“ umí překvapit. Klame tělem, zdá se jako pouze další hevíkový příspěvek na desce, ale zničehonic zapne turbo a máte tu thrash metalové pasáže. Rovněž je to nejvíce „operní“ song, je znát přítomnost sborových vokálů a Gianlucy Mastrangela (Vivaldi metal project). Co by to bylo za metalovou operu bez Mikea Millse? Tenhle všudybyl si dá duet s Chrisem Boltendhalem z Grave Digger, díky tomu má „Generation Vlash“ správný heavy metalový říz. Nina Osegueda (A Sound of Thunder ) není tak známé jméno, ale svou úlohu v „Revenge Of The Last“ zvládla na výbornou. Rozhodně to není křehká květinka a její hlas skladbu spíše přitvrzuje. „The End Of Your World“ překvapí elektro atmosférou jak z osmdesátých let a člověk by ji čekal spíše od Beast In Black. Je to ale vítaná změna a album příjemně osvěží. Devět a půl minuty má závěrečná dojemná skladba „Nothinf Left To Lose“ s hostující Marcelou Bovio. Skladba je emotivní a o něco symfoničtější než předchozí.

„The Android Messiah“ je deska nabitá nejen známými jmény, ale i solidními melodiemi a kvalitním prog/power metalem. Sem tam kapela přitvrdí nebo zabrousí naopak do jemnějších sfér. Výsledkem je poměrně pestrá nahrávka, které chybí větší zapamatovatelnost a osobitost. To neznamená, že by kapela neměla svou tvář, ale podobně laděných projektů je hodně. „The Android Messiah“ se mezi nimi neztratí.

Tomáš Marton             


FB THE CHRONOMASTER PROJECT

YouTube ukázka - Generation Clash

Seznam skladeb:
1. The Mission
2. The End Of My World?
3. The Ancient Throne Of Tessev V
4. The Invaders´ Chronicle Part 1: We came in peace
5. The Last Man Of Ice
6. The Invaders´ Chronicle Part 2: In Hoc Signo Vinces
7. Generation Clash
8. Revenge Of The Last
9. The End Of Your World
10. Nothing Left To Lose

Sestava:
Enrico Scutti (The Chronomaster) - zpěv
Luigi Iamundo - kytara
Giorgio Novarino - baskytara
Lele Mr. Triton - klávesy
Leonardo Porcheddu - kytara
Carlos Cantatore - bicí
Douglas Docker - texty, vokály

Hosté:
Mark Boals - zpěv (1)
Vicky Psarakis - zpěv (3)
Amanda Somerville - zpěv (4)
Snowy Shaw - zpěv (5)
Gianluca Mastrangelo - zpěv (6)
Mike Mills - zpěv (7)
Chris Boltendhal - zpěv (7)
Nina Osegueda - zpěv (8)
Marcela Bovio - zpěv (10)

Rok vydání: 2022
Čas: 57:50
Label: Elevate Records
Země:Itálie
Žánr: Prog/power metal

Diskografie:
2022 - The Android Messiah

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.07.2022
Přečteno: 818x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10112 sekund.