7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






VIRGIN STEELE - The Marriage Of Heaven And Hell Part 2
V roce 1995 vyšlo velké množství kvalitních d ..

OLYMPIC - 4
Ano, opravdu jedna z nejslabších, ne-li nejslab ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
Tohle není album pro skalní metalisty a fandy kl ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
OLYMPIC jsem začal poslouchat - a poslouchám ho ..

JACK STARR`S BURNING STARR - Souls Of The Innocent
Slušné album, kterému ale chybí pronikavě mel ..

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
pre mňa boli Dead Daisies spolu s Judas Priest a ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
pre mňa ako fandu JLB je tento album sklamaním s ..

GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2350x

WINGER - Pull
2211x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1151x

OLYMPIC - Želva
1031x

SINNER - Brotherhood
810x

WINGER - In The Heart Of The Young
806x





článků celkem: 9264
recenzí: 7668
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VIRGIN STEELE - The Marriage Of Heaven And Hell Part 2

V čem je rozdíl mezi prvním a druhým dílem alb „The Marriage of Heaven And Hell“? Vlastně jen v tom, že mladší album je ještě o kus lepší než jeho starší bratříček, byť se zcela pochopitelně jede v naprosto stejném konceptu. Elementy, na kterých album „The Marriage of Heaven And Hell Part One“ v rámci diskografie tak radikálně vyrostlo, Virgin Steele dokázali propracovat a vylepšit, zcela se vyvarovali hluchých míst a svůj osobitý styl dotáhli k dokonalosti. Vydání desky předcházelo turné po Evropě ve společnosti Uriah Heep a Manowar, i fakt, že bubeník Joey Ayvazian se rozhodl po čtrnácti letech, v době, kdy Virgin Steele sklízeli nejsladší ovoce svého působení, z kapely odejít. Ještě nahrál převážnou většinu skladeb na novém albu, ale už v průběhu nahrávání předal bubenické žezlo Franku Gilchriestovi, který se stal pevnou součástí kapely na dalších více než dvacet let. Daleko pevnější než baskytarista Rob DeMartino, jehož party ve studiu opět plně zastal Ed Pursino.

Tak, jak ohromujícím způsobem začínal první díl, stejně živelně Virgin Steele vstoupili i do druhé části. Úvodní dramatickou hravost „Symphony Of Steel“ vystřídá až okázalý klávesový motiv a následná rozbouřená energická smršť se silnou melodií, parádně našlápnutým vokálem, pestře nakopávajícími bicími a přímočaře neposednou sólovou kytarou, proplétající se skrz zjemňující klávesy představí kapelu v nejsilnější formě. O tom, jak se Virgin Steele vypracovali v zacházení s atmosférou a pohlcující gradací skladby, přičemž však neztrácí důraz a syrovost, vypráví epická „Crown Of Glory“, nadýchanost aktuální tvorby ideálně reprezentuje krátké instrumentální drama „From Chaos To Creation“, aby se následná „Twilight Of The Gods“ živě a kousavě rozklokotala. Lehce temnější „Rising Unchained“ umožní vyniknout sólové kytaře, barevnost a pružnost DeFeisova vokálu také dostaává ideální prostor. Jelikož Virgin Steele s lehkostí zvládnou a dokáží bouřlivým dějem našlapat i dvě nejrozsáhlejší kompozice, divokou a proměnlivou „Prometheus The Fallen One“ s atmosférickým intrem i drtivým závěrem, a emocemi našlapanou„Emalaith“ s výbornou melodií, stejně jako ideálně vybalancovat vzrušující kontrast mezi vláčnější a sytou „Unholy Water“ s podmanivou Pursinovou kytarou a divokou agresivní riiffovkou „Victory Is Mne“, je jasné, že téhle spanilé jízdě nezůstane v v cestě stát jediný kamínek.

Vzrušující album, na kterém David DeFeis s nezbytnou podporou Eda Pursina dotáhl svůj styl k dokonalosti a předvedl svoji všestrannost v plné kráse. Jedno z nejlepších epických metalových alb, na kterém se podařilo ideálně sladit výpravnost s tvrdostí. Vše se sešlo zcela ideálně, k tradičně dobrým melodiím, přesvědčivému DeFeisovi a nápaditému Pursinovi se připojily i hodně pestré bicí. Otázku na nejlepší dosavadní album Virgin Steele nebylo třeba vůbec pokládat a kapela se o titul výpravných metalových králů řekla velmi hlasitě.

Savapip             


www.virgin-steele.com

YouTube ukázka - Crown Of Glory

Seznam skladeb:
1. A Symphony of Steele
2. Crown of Glory
3. From Chaos to Creation
4. Twilight of the Gods
5. Rising Unchained
6. Transfiguration
7. Prometheus the Fallen One
8. Emalaith
9. Strawgirl
10. Devil/Angel
11. Unholy Water
12. Victory Is Mine
13. The Marriage of Heaven and Hell Revisited

Sestava:
David Defeis – zpěv, klávesy, orchestrace
Edward Pursino – kytara, baskytara
Joey Ayvazian – bicí (1, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12)
Frank Gilchriest – bicí (2, 7, 8)
Rok vydání: 1995
Čas: 1:06:25
Label: T&T Records
Země: USA

Diskografie:
1982 - Virgin Steele
1983 - Guardians Of The Flame
1985 - Noble Savage
1988 - Age Of Consent
1993 - Life Among The Ruins
1994 - The Marriage of Heaven & Hell: Part I
1995 - The Marriage of Heaven & Hell: Part II
1998 - Invictus
1999 - The House of Atreus: Act I
2000 - The House of Atreus: Act II
2006 - Visions Of Eden
2010 - The Black Light Bacchanalia
2015 - Nocturnes Of Hellfire & Damnation
2018 – Seven Devils Moonshine

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.08.2022
Přečteno: 488x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
V roce 1995 vyšlo...9. 08. 2022 0:20 minstrell


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45708 sekund.