TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRYSTAL GATES - Torment & Wonder: The Ways of the Lonely Ones

Na metalové komunitě je nejkrásnější její celosvětová provázanost. Kde jinde se setkáte s tím, že kapela pocházející z Uruguaye hraje hudbou inspirovanou finskými vzory, pro svůj debut podepíše smlouvu s italským labelem, najde si producenta v Německu a nakonec přesídlí do Lotyšska? Geografická rozpolcenost je jen jednou částí příběhu power metalových symfoniků Crystal Gates, kteří nyní přicházejí se svoji prvotinou, nazvanou "Torment & Wonder: The Ways of the Lonely Ones".

Počátky kapely sahají do roku 2013. Tenkrát se v uruguayské metropoli Montevideo dali dohromady kytarista Benjamín Machín a zpěvačka Carolina Pérez. Původní duo se během dvou let rozrostlo na plnohodnotnou kapelu, jež velice rychle začala sbírat úspěchy nejen ve své domovině. První EP "A Quest for Life", vydané v roce 2015, způsobilo na uruguayské metalové scéně doslova poprask. Kapela v místní anketě zaměřené na tvrdou hudbu zvítězila ve třech kategoriích a vyrazila na turné nejen po své vlasti, ale i do sousední Argentiny a posléze i do Peru. Devět let od svého vzniku podepsali Crystal Gates smlouvu s italským labelem WormHoleDeath Records a přicházejí s debutem "Torment & Wonder: The Ways of the Lonely Ones".

Hudba Crystal Gates je silně inspirovaná legendárními Nightwish, přesněji řečeno jejich tvorbou z přelomu tisíciletí, kdy Finové hráli ještě rychle. Kapela bývá řazena do škatulky symfonický power metal, což poměrně přesně vystihuje její styl. Sluší se ale dodat, že větší důraz Crystal Gates kladou na rychlost a melodičnost než na symfonično. Zpěvačka Carolina Pérez má úctyhodný hlasový rozsah a nebojí se občas zamířit až k operním výšinám (další odkaz na staré Nightwish). Za zmínku stojí též nádherně čistý a do detailu propracovaný zvuk desky, pod kterým je podepsán frontman Orden Ogan Sebastian „Seeb“ Levermann.

Kapelu slyšitelně baví hrát rychle. Svižně uhánějící tempo se vyskytuje na podstatné části alba. Nejlepší okamžiky desky vystupují na povrch v momentech, kde si rychlost podává ruku s přitažlivou melodií. Do této kategorie spadají skladby "My Glorious Fall", "Alive For The Journey" a "Winter Ghost", přičemž se nejedná o žádné prvoplánové hity. Do uší posluchače každá z nich vplouvá nenásilně a přirozeně. Kapela umí též nasadit střední tempo a přihodit trochu melancholie ("A Lonely Dreamer´s Wish", "Moonshine & Sorrow") nebo se naplno oddat symfonickým hrátkám ("The Stars Temple"). Všechny tyto prvky se ve finále dokonale skloubí do dvanáctiminutového zavíráku "Torment & Wonder". Snad jediné, co na desce chybí, je klasická balada, což je na jednu stranu škoda, protože jemný hlas Caroliny Pérez by v ni mohl skvěle vyniknout. Na druhou stranu deska působí velmi kompaktně a jakékoliv zpomalení by její celistvost mohlo narušit.

"Torment & Wonder: The Ways of the Lonely Ones" je debutem, ale stojí za ním zkušená a hráčsky vyspělá kapela, která moc dobře ví, co dělá a čeho chce dosáhnout. Crystal Gates mají za sebou plno úspěchů v Jižní Americe. Bude zajímavé sledovat, jestli se jim podobné kousky podaří zopakovat i na starém kontinentě.

Moloch             


crystalgates.uy

YouTube ukázka – My Glorious Fall

Seznam skladeb:
1. The Ways Of The Lonely Ones
2. My Glorious Fall
3. Alive For The Journey
4. A Lonely Dreamer´s Wish
5. The Stars Temple
6. Moonshine & Sorrow
7. Winter Ghost
8. Nightmares
9. Soul Of Rain
10. Torment & Wonde

Sestava:
Carolina Pérez - zpěv
Benjamín Machín - kytara
Guillermo Albano - baskytara
Juan José Leyton - klávesy
Gastón Lorenzo - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 51:19
Label: WormHoleDeath Records
Země: Uruguay
Žánr: symfonický power metal

Diskografie:
2022 - Torment & Wonder: The Ways of the Lonely Ones
Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.09.2022
Přečteno: 1233x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Příjemné...21. 09. 2022 9:13 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1045 sekund.