CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LAMB OF GOD - Omens

Pokud si projedeme nejzásadnější jména Nové vlny amerického heavy metalu, Lamb of God v žádném případě nesmí chybět. Už téměř čtvrt století se parta z Richmondu drží svého kopyta a na půdorysu groove metalu zdatně udržuje svůj styl…i přesto, že na minulé desce došlo k zásadní změně na postu bubeníka a eponymní album inkasovalo spíše vlažné a průměrné reakce.

Novinka „Omens“ je jednoznačně deskou, která chrlí na věrné fanoušky vše potřebné a nijak zásadně nevybočuje ze zajetých kolejí. Toto tvrzení lze aplikovat v podstatě na jakékoli předchozí album, ale v tomto případě jde oproti minulému pokusu o příjemný návrat ke starým pořádkům. „Omens“ je deska agresivní a čiší z ní správná na*ranost. Randy Blythe tematicky těží z posledních nelehkých let a trefně komentuje složité globální dění. Zároveň se kapela uchýlila ke společnému nahrávání jednotlivých kousků a bubeník Art Cruz už snad konečně zahodil přílišný respekt či ostych z předchozí desky a naplno se adaptoval.

Alfou a omegou byly u Lamb of God vždy kytarové riffy ve spojení se signifikantním Randyho vokálem. Kapela hrne jako buldozer jeden riff za druhým a Blythe nekompromisně plive na všechny strany, a přestože se tady rozhodně nehraje na nic objevného a revolučního, songy „Omens“ nebo „Ditch“ patří k těm lepším v celé diskografii. Navrací se stará dobrá hra s dynamikou a typická výhybka v půlce songu jiným riffem. Za všechny budiž krásným příkladem vygradované mezihry v titulní skladbě, která se navíc může pochlubit poměrně chytlavým refrénem. První půlka desky jednoznačně palec nahoru.

Ve srovnání s minulým albem „Omens“ vítězí co se týče zábavnosti, chytlavosti a instrumentální hravosti. Na posluchače čeká pár příjemných překvapení, ať už zmíníme stopku ve „Vanishing“, hardcore/punk jednohubku „Denial Mechanism“ anebo klamání tělem v „September Song“ s melancholickým intrem a o to pekelnějším závěrem. Přesto se najdou slabá místa a jako celek působí album stále dost monotónně a stereotypně. Zkrátka se od začátku hrne v podobném duchu celých pětačtyřicet minut, tu zajímavějších, tu nudnějších. Velkých překvapení či svěžích postupů se ale nedočkáme.

Pravověrní fandové budou spokojeni. „Omens“ nabízí spoustu osvědčené muziky a byť se řezavé riffy a Blythův vokální projev mohou už leckomu zajídat, objektivně se jedná o velmi slušnou desku, která oproti eponymnímu předchůdci nabízí atraktivnější materiál a variabilnější poslech skrze rafinovanější finesy v instrumentální i skladatelské rovině. A to je na padesátníky s devíti deskami za sebou docela fajn hodnocení.

Radek Neuman             


www.lamb-of-god.com

YouTube ukázka – Omens

Seznam skladeb:
1. Nevermore
2. Vanishing
3. To The Grave
4. Ditch
5. Omens
6. Gomorrah
7. Ill Designs
8. Grayscale
9. Denial Mechanism
10. September Song

Sestava:
Randy Blythe – zpěv
Willie Adler - kytara
Mark Morton - kytara
John Campbell - baskytara
Art Cruz - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 41:09
Label: Epic, Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: groove metal

Diskografie:
2000 - New American Gospel
2003 - As the Palaces Burn
2004 - Ashes of the Wake
2006 - Sacrament
2009 - Wrath
2012 - Resolution
2015 - VII: Sturm und Drang
2020 – Lamb of God
2022 – Omens


Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.10.2022
Přečteno: 1042x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08534 sekund.