3.02.2023
GLENN HUGHES
Přestože deska "Radiance" kapely The Dead Daisies je pouze ..více

3.02.2023
QUEENSRŸCHE
Zdá se vám bývalý zpěvák této seattleské legendy ..více

3.02.2023
MR. BIG
Kytarista amerických hardrockerů Paul Gilbert vzdá poctu ..více

3.02.2023
METAL CHURCH
Spekulace o tom, že se nástupcem zesnulého Mikea Howeho ..více

3.02.2023
KINGDOM COME
Bubeník James Kottak zůstává členem kapely. Alespoň ..více

3.02.2023
THUNDERMOTHER
Švédská formace zažívá kruté časy. Kytaristka a ..více






Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent zasedlej určitě není, to by Romera p ..

ARAKAIN, #ČERNÁ - Praha, O2 Universum, 28.1.2023
Na koncert jsem se těšil. Seznam skladeb neřeš ..

KABÁT - El Presidento
Jestli neslyšíš, že refrén Japonce je jako vy ..

Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent je nějak zasedlej ne? Hlasově se tomu ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Docela kvalitní fošna na debut.Starší nahrávk ..

DOKKEN - Breaking The Chains
U Dokken je na prvních nahrávkách v sestavě kd ..

DOKKEN - Breaking The Chains
A tak to snad ne...:-) ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Poison a Cinderella jsou poslouchatelní i dneska! ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Proti tvorbě Dokken v osmdesátkách jsou všichn ..

MAGIC OPERA - Battle of Ice
Se zvukem si asi pohrát šlo, to mi ale nevadí. ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2022 - Jan Skala
2353x

Redaktorská bilance roku 2022 - Tomáš Marton
1718x

Redaktorská bilance roku 2022 - Petr Štěpnička
1517x

Redaktorská bilance roku 2022 - Savapip
1487x

DEPRESY - Psycold
1210x

Redaktorská bilance roku 2022 - Moloch
1110x





článků celkem: 9638
recenzí: 7990
reportů: 592
rozhovorů: 600













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ATROCITY - Okkult III

Mám rád dokončené věci. Atrocity mi udělali radost, protože po deseti letech dospěla ke svému konci albová trilogie „Okkult“. Třetí díl vychází pět let po druhém, na němž Atrocity potvrdili svůj návrat ke klasickému death metalu a jako malý bonus zůstala „symfoničnost“ prvního dílu. „Okkult III“ mělo být vyvrcholením série.

Již první skladba „Desecration Of God“ prozradí to nejdůležitější - album pokračuje tam, kde minulá nahrávka skončila a servíruje vydatnou porci death metalu. Song se rozbíhá poměrně pomalu, ale kulometné bicí a rychlé riffy na sebe nenechají dlouho čekat. Atrocity pokračují v mixu moderního zvuku a záměrné archaičnosti, zvuk má v sobě trochu old school špinavosti. Rovněž se daří, aby kytary zněly dostatečně agresivně. Jestliže první skladba je spíše valivá, druhá vás rozemele na kousky. „Fire Ignites“ je pořádná brutal death metalová vichřice s prudkými a častými změnami tempa, bicí jsou doslova zuřivé a vrchní growler Alexander Krull zní lépe než za mlada. Troufnu si říci, že tohle je nejrychlejší a nejtvrdší skladba Atrocity za více než dvacet let.

Death metalově to sviští i nadále. Trocha více atmosféry (a symfoničnosti) obsahuje „Bleeding For Blasphemy“, jež místy trochu poleví v brutalitě. Přesto skladba koresponduje s ostatními, protože Atrocity vsadili na sevřenou atmosféru desky. Šest a půl minuty má nejepičtější kousek desky. „Malicius Sukkubus“ ukazuje, že Atrocity stále mají rádi pořádnou dávku teatrálnosti, i když upustili od orchestrálnosti prvního „Okkultu“, tak občas si něco takového dovolí. Je to vítané osvěžení a oživení alba. Svými hlasy přispěly divoženky Zoë Marie Federoff (Cradle Of Filth, Catalyst Prime) a Elina Siirala, Alexandrova kolegyně z Leave´s Eyes. Skladba dodá nahrávce mýtickou a hororovou auru, ale už další flák „Lycanthropia“ hodí posluchače zpět do pořádně rychlého death metalu s patrnou příchutí devadesátých let, zaujme brutální ústřední riffa devastující tempo. „Cypka“ překvapí polským mluveným slovem v úvodu, jinak Atrocity neustupují z rychlého death metalu. Závěrečný „Teufelsmarsch“ začíná skutečně pochodovou muzikou, ale zvrhne se v extrémně rychlý death metal. Nechybí dávka orchestrací, jako host se o klávesy postarala Misstiq (youtuberka a častý host na různých metalových deskách) a pořádně si německy ve skladbě „zablil“ i Robert Dahn (ex-Equilibrium). Vydařená a brutální tečka za intenzivní deskou.

Skvělé završení albové trilogie je nejlepším z celé trojice. Kapela pokračuje v nastoleném trendu, jemuž kraluje death metal, který občas obohatí symfonické koření. Atrocity více přitvrdili a udělali pořádně brutální a rychlou nahrávku. I přes extrémnost materiálu nezapomněli na melodie a tak je deska i chytlavá. Atrocity zaslouží velkou pochvalu a „Okkult III“ je již v lednu jedním z aspirantů na death metalové album roku.

Tomáš Marton             


www.atrocity.de

YouTube ukázka - Desecratin Of God

Seznam skladeb:
1. Desecration Of God
2. Fire Ignites
3. Born To Kill
4. Bleeding For Blasphemy
5. Priest Of Plague
6. Malicious Sukkubus
7. Lycanthropia
8. Faces From Beyond
9. Cypka
10. Teufelsmarsch

Sestava:
Alexander Krull - zpěv
Micki Richter - kytara
Luc Gebhardt - kytara
Andre Nasso- baskytara
Joris Nijenhuis - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 44:29
Label: Massacre Records
Země: Německo
Žánr: Death metal

Diskografie:

1990 - Hallucinations
1992 - Todessehnsucht
1994 - Blut
1996 - Willenskraft
1997 - Werk 80
2000 - Gemini
2004 - Atlantis
2008 - Werk 80 II
2010 - After The Storm
2013 - Okkult
2018 - Okkult II
2023 - Okkult III

Související články
Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.01.2023
Přečteno: 395x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2023     RSS - články

stránka byla načtena za 0.53849 sekund.