RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




JOHN DIVA & THE ROCKETS OF LOVE - The Big Easy

Přestože jsou John Diva & The Rockets Of Love původně americkou kapelou, kterou vede plážový blondýn za San Diega John Diva, je faktem, že od vydání debutu „Mama Said Rock Is Dead“ operují hlavně na evropské scéně, což vysvětlují tím, že na starém kontinentu se o jejich hudbu zájem, kdežto Amerika je po hardrockové stránce dnes mrtvá. Diva o tom něco ví, protože už v osmdesátých letech byl zapleten v okruhu největších kapel doby jako Aerosmith, Guns N`Roses a Mötley Crüe, jenže všeobecná změna vkusu, zkombinovaná s alkoholovou a drogovou závislostí jej na dlouhou dobu odstavila mimo dění. To už dávno neplatí a John Diva & The Rockets Of Love jsou adaptovaným a v jistých kruzích i respektovaným pojmem. Je k tomu důvod. Jejich hudba se na třech vydaných deskách stala nejčistším espritem hollywoodského glam metalu, transformovaného do dnešní doby. Díky nim má znovu naprosto realistické rozměry svět jedné ulice, mezi několika obskurními bary a nočními kluby, kde se každou noc shromažďovaly tisíce lidí, aby viděly každou novou kapelu, užili si divokého sexu, drog a rock n`rollu.

Zapomeňte na Steel Panther, kteří jsou neustále dáváni za příklad nejlepšího glamu, jaký je v současné době ke slyšení. Oproti John Diva & The Rockets Of Love jsou to kašpaři, kterým se za celou kariéru povedlo napsat zhruba tři dobré skladby, degradované úchylně-slizkými texty. a ač jsou možná instrumentálně na vyšší úrovni než Divova parta, rozhodně to neznamená, že je to lepší kapela. Z Divových The Rockets Of Love nejenže sálá příslušná atmosféra a energie, dokáží napsat i dobré skladby, které přesně zapadnou do kontextu osmdesátých let a nedělají ostudu ani ve dvacátých letech jedenadvacátého století. Divova parta se nesnaží být moderní, nehraje primárně pro dnešní teenagery, ale její nakažlivě optimistická atmosféra a dobrá práce s melodickými nápady z ní dělá kapelu, kterou je dobré minimálně zaregistrovat a popřípadě vyrazit na koncert. Anebo si poslechnout desku, k čemuž je velmi vhodná příležitost, protože vychází třetí album „The Big Easy“.

Porozumět Divovi a jeho The Rockets Of Love není složité. Pokud máte uši nastavené na tento druh hudby, bude pro vás kapela dobrým doplněním klasických diskografií Mötley Crüe, Poison, Warrant, starých Bon Jovi, Twisted Sister nebo éry Kiss, ve které Stanley se Simmonsem prožívali „bláznivé, bláznivé noci“. Jestliže obě předchozí alba „Mama Said Rock Is Dead“ a „American Amadeus“ byla velmi slušnou přehlídkou glam metalových klišé a refrénů velkých melodií, „The Big Easy“ je důrazné potvrzení pozice na scéně. Je to nejlepší deska kapely, je to důkaz toho, že se dokázala vyvinout v těleso, které se může zpříma podívat do očí svým vzorům, bez zbytečného šaškování ve stylu Steel Panther, ale uvolněně, s nadhledem a patřičnou dávkou humoru. Deska je plná hitů, které nepřerůstají žánrovou škatulku, ale klidně by mohly být universálními rockovými šlágry všech větších stadionů světa.

Jsou tu skvělé rockové kusy s ohromnými refrény „Runaway Train“, „God Made Radio“, „Back In The Day“ nebo „The Limit Is The Sky“, které docela vkusně doplňuje poklona Def Leppard v titulní skladbě (může evokovat i titulní věc z nejlepšího alba finských Reckless Love „Animal Attraction“), což je výkladní skříň kapely. Materiál, s nímž John Diva pracuje už od osmdesátých let, se v podstatě nemění, jen léty získává větší nadhled a je poháněn ke stále většímu vylepšování. Znát je to i na baladách, zastoupené dvěma výstavními kusy „Hit And Run“ a „Wild At Heart“, které doplňují nejlepší skladby desky a vyvažují mírně slabší kusy „Believe“, „Boys Don`t Play With Dolls“ a „Capri Style“. Ani tato trojice není vyložený odpad, přestože za vytříbeným zbytkem materiálu trochu pokulhává.

Pokud na předchozích dvou deskách platili John Diva & The Rockets Of Love za utajený tip na poli soudobého glam metalu nejklasičtějšího střihu, na novince si získávají větší renomé. Dostali se do pozice dravé štiky stylu, který se sice už nikdy nebude hřát na absolutním výsluní zájmu, ale své kouzlo v nejryzejší podobě dosud neztratil. A je to zásluha i této party.

Jan Skala             


www.johndiva.com

YouTube ukázka - God Made Radio

Seznam skladeb:
1. California Rhapsody
2. The Big Easy
3. God Made Radio
4. Runaway Train
5. Thunder
6. Believe
7. Back In The Days
8. Hit And Run
9. Boys Don`t Play With Dolls
10. The Limit Is The Sky
11. Capri Style
12. Wild At Heart

Sestava:
John Diva - zpěv
J.J. Love - kytara
Snake Rocket - kytara
Remee Martin - baskytara
Markus Coolman - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 43:11
Label: SPV/Steamhammer
Země: USA
Žánr: glam metal

Diskografie:
2019 - Mama Said Rock Is Dead
2021 - American Amadeus
2023 - The Big Easy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.04.2023
Přečteno: 703x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Paradni album,...21. 04. 2023 13:08 Mates01


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16031 sekund.