Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Souhlasím s Rublikem05!!

Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Možná nedávno probíraný Motorband by se měl...

FREEDOM CALL - Silver Romance
In Quest of Love nie je inšpirovaná minulosťou,...

Miloš Dodo DOLEŽAL - Level 777
Poté, co Miloš Dodo Doležal shrnul celou éru...

BON JOVI - Forever
Asi je to lepší než předchozí řadovka, ale tak...

VADER - Revelations
Do nového milénia vstoupili Polští smrtihlavové...

BON JOVI - Forever
Jon umí pořád napsat dobré melodie a udělat...

BON JOVI - Forever
Krom nového alba vyšel i komplexní, čtyřdílný...

DOMAIN - The Artefact
A ešte jedna vec v súvislosti s Grave Digger -...

DOMAIN - The Artefact
Album som si vypočul a s čistým svedomím môžem...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NESTOR - Teenage Rebel

Návraty do osmdesátek v rámci stylu AOR a melodického rocku neberou konce. Jenže zatímco u většiny spolků jde o pouhou stylizaci, hudba švédské party Nestor je zcela věrohodná, jelikož kořeny kapely vzklíčily už na konci inkriminované dekády. Tenkrát z toho žádné album nebylo, po třiceti letech se nicméně severská pětice rozhodla k reunionu a chvíli nato zveřejnila oceňovaný debutový zápis "Kids In a Ghost Town". Druhá deska s titulem "Teenage Rebel" vyšla na sklonku letošního května a dá se s úspěchem předpokládat, že fanouškovskou základnu, která se nakupila před třemi lety, ještě mohutně rozšíří.

Tohle je nahrávka, které z pohledu stylu téměř nic neschází. Zpěvák Tobias Gustavsson má charisma řemeslné i frontmanské, a zbytek kapely jej jistí s obdivuhodnou grácií. Kytarista Jonny Wemmenstedt dokresluje skladby tiptopovými sóly a Martin Frejinger ovívá noty nadýchanými klávesovými rejstříky. Je pravda, že tohle zvládá každá druhá žánrová parta, jenže Švédové do nutného základu přidávají to hlavní a velmi nedostatkové, tedy skvostné a pamětihodné melodické motivy.

Po intru "The Law of Jante" se sugestivním mluveným slovem dánské herečky Freyi Miller se posluchači melodického rocku mohou připravit na nadmíru atraktivní hudební zážitek. A klidně si můžou vzít do ruky popcorn a podívat se na tři videoklipy, z nichž prýští dokonale retrospektivní a precizně zrežírovaná atmosféra. V titulní skladbě Švédi roztomile zavzpomínají na svá pubertální léta, "Caroline" navodí podmanivě romantickou náladu a "Victorious" k povedenému vizuálu přihodí nejchytlavější hudební soundtrack. Refrén písně mimochodem připomíná autorský důvtip Dynazty a jejich chorusy, které způsobují nekontrolovatelné emotivní extáze.

Pak zde máme další melodicko rockovou tutovku "Addicted to Your Love", svižný příspěvek s všeříkajícím názvem "21", a nakonec hudebně vymazlenou baladu "Daughter", která by se neztratila ani na albu nějaké významné art-rockové kapely. Vnitřní sekvence písní se přelévají do neodolatelně harmonických tónin, melodie zůstávají natrvalo uvězněné v srdci. Seveřané předhazují jednu pecku za druhou, a tak jim lze snadno odpustit občasnou podobnost s jinými písněmi (např. kytarový motiv "Last to Know" doslovně cituje megahit "Every Breath You Take" od The Police), případně mnoho nenaříkat nad trackem "Unchain My Heart", který po skvělém nápěvu nabídne tuctový refrén. Album "Teenege Rebel" je dílem kapely, které uvěříte každý tón a každé slovo. Nenechte si jej ujít.

Petr Štěpnička             


FB NESTOR

YouTube ukázka - Victorious

Seznam skladeb:
1. The Law Of Jante
2. We Come Alive
3. Teenage Rebel
4. Last To Know
5. Victorious
6. Caroline
7. The One That Got Away
8. Addicted To Your Love
9. 21
10. Unchain My Heart
11. Daughter

Sestava:
Tobias Gustavsson - zpěv
Jonny Wemmenstedt - kytara
Marcus Åblad - baskytara
Martin Frejinger - klávesy
Mattias Carlsson - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 41:51
Label: Napalm Records
Země: Švédsko
Žánr: melodický rock/AOR

Diskografie:
2021 - Kids in a Ghost Town
2024 - Teenage Age

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2024
Přečteno: 344x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Debut byl tak za...10. 06. 2024 12:07 Crust


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10105 sekund.