Rockový trh v troskách… Proč je tak těžké vydat novou desku?
Já bych k těm letočním vydaným deskám legend...

GREAT WHITE - Great White
Já taky mám to vydání od Axe. Vůbec nechápu proč...

GREAT WHITE - Great White
Praví Great White začínají až s Shot in the dark....

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Paula jsem nikdy nesledoval ani v Iron Maiden,...

GREAT WHITE - Great White
Great White konečně :) Předně bych ale chtěl...

GREAT WHITE - Great White
V originále. To česky nikdy nevyjde. Naštěstí umí...

GREAT WHITE - Great White
Mistabone v originále? Nebo už vyšla v češtině?

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Vzdy som ho mal radsej ako Bruca. Ale o inych...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Poctivej hevik, jsem rad, ze je Paul zpatky....

GREAT WHITE - Great White
Paráda. Zrovna čtu Jackovu autobiografii.












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KAVIAR KAVALIER - Hairy, Hairy

Někdo má rád buchty makový, jiný zase chlupatý. Zní to divně? Asi ano, ale řeč bude o nové desce „Hairy, Hairy“ projektu Kaviar Kavalaier, za kterým stojí slovutný multiinstrumentalista Necrocock. To znamená, že o divnosti nebude nouze, stejně jako o erotiku. Oproti deskám pod hlavičkou Necrocock je Kaviar Kavalier daleko oplzlejší a rochní si v erotických tématech. Nechybí ani pořádná dávka humoru a hudební pestrost.

Titulní song je zcela očekávaně hravý, pozitivní a střelený v dobrém slova smyslu. Je to Necrocockův styl, rockový základ, barvité klávesy a osobitý zpěv. Text je lehce a mile chlípný, v kvalitní češtině. Na deskách Kaviar Kavalier by nemělo chybět něco z Asie. Na to odkazuje song „Koh Chang“. Skladba má velice nenápadné bicí, oproti tomu vyčnívají elektronické zvuky a klávesy, ale rovněž metalová kytara. Atmosféra je temnější a Necrocockův zpěv je překvapivě agresivní. Sekunduje mu i zpěvačka Andrea Baslová.

Erotika, Asie, ale i němčina ke Kaviar Kavalier patří. Té si užijete v „Grüner Veltliner“, která zní jak východoněmecký rockový šlágr hodně na houbičkách. Avantgarda jak se patří. Lekci z urologie dá „Po stovkách zánětů“ jež hudebně pokračuje v psychedelické náladě a rockové pohodě. Necrocock hodně dbá na líbivé harmonie a povznášející doprovodné vokály, kterých je někdy až příliš. Velice zábavná a hitová je „Hevíz“. Rychlý song je plný humoru a pozitivní nálady, rozverných vokálů, do mozaiky cizích jazyků přibude i maďarština. Návratem k ústřednímu tématu desky je song „Chlupatá“. Zajímavá je „Sejdem se v Karavänseráji“, která je inspirována románem „Ostrov“ od Bianci Bellové. Jedná se o něco vážnější píseň, která se po kratší pauze blíží metalovému výrazu. „Hey Hey, Mister“ překvapí tím, že je celá zpívaná anglicky, žánrově se blíží synth popu z devadesátek. V „Pneumonium“ se míří zpět k metalu, v němž zazáří výrazné a dravé bicí Honzy Kapáka a také nečekaný zvrat v druhé polovině skladby. Temnou elektroniku nabídne „Pantacruel“, krom electro beatů není nouze o agresivitu a důraz. V pozitivní auře desky se jedná o zajímavé zpestření. Desku zakončuje pomalá a zasněná „Kolika“. Hudebně krásné a jemné, textově psina.

„Hairy, Hairy“ je deska nabitá pozitivní atmosférou. Má tah na bránu a je zábavná hudebně i textově. Zároveň je i poměrně pestrá a nabídne rock, metal, avantgardu i špetku elektroniky. To vše zabalené v osobitém stylu, který hraje jen Necrocock a jeho Kaviar Kavalier. V zásadě to není nic překvapivého, co bychom od něj již neslyšeli. To ale není problém „Hairy, Hairy“ je muzika, která je hodně svobodná a…chlupatá. Pokud máte rádi poťouchlý, chlípný humor a avantgardu, pak by se vám deska mohla líbit.

Tomáš Marton             


necrocockworld.com

Seznam skladeb:
1. Hairy hairy
2. Koh Chang
3. Grüner Veltliner
4. Po stovkách zánětů
5. Hévíz
6. Chlupatá
7. Karavänseráj
8. Hey hey Mister
9. Pneumonium
10. Pantagruel
11. Kolika

Sestava:
Necrocock – kytary, zpěv
Andrea Baslová – zpěv
Nazaru Bokaz - zpěv
Sambar – baskytara
Honza Kapák – bicí

Rok vydání: 2024
Čas:
Země: Česká republika

Diskografie:
1996 - Klinik
2002 - Studio Y
2008 - Bukkake Express
2013 - Musik aus Ordinationen
2019 - Hotel Inkontinental
2024 - Hairy, Hairy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.07.2024
Přečteno: 1403x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09849 sekund.