GREAT WHITE - Let It Rock
9/10? tak tomu opět nerozumím. Dle mého deska...

GREAT WHITE - Let It Rock
Trochu se na desce podepsaly ty brikule, co se...

KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
A to já si naopak myslím, že konec Kreyson...

DRAGONY - Hic Svnt Dracones
Pagane, díky za recenzi, se kterou vesměs...

KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
Krob na trampských skladbách začínal, tak se...

KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
Tak nám ten jediný a pravý Kreyson pana Kroba...

SEBASTIEN - Quo Vadis
Díky celkem slušnému promu hudebního labelu Smile...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Nebyla sdělena příčina úmrtí, vzhledem k jeho...

PAUL DI`ANNO` S WARHORSE - Paul Di`Anno`s Warhorse
Paulova poslední fošna :(, tak chlape, pozdravuj...

VISION DIVINE - Blood and Angel´s Tears
Jorge, tvůj koment zamrzl někde v minulé dekádě,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HIGH PARASITE - Forever We Burn

High Parasite je zcela nové jméno na metalové scéně. Přesto na debutovou desku „Forever We Burn“ bylo natěšených mnoho fanoušků. Za kapelou totiž stojí známá jména. Prvním je producent desky Greg Mackintosh, kytarista Paradise Lost, který si na desce zahrál na kytaru a klávesy. Druhým slavným jménem je zpěvák Aaron Stainthorpe z My Dying Bride. To slibovalo něco zajímavého a temného. Tak první věc se vyplnila, druhá až tak ne. High Parasite hrají gotický metal, ačkoliv svůj styl označují jako death pop. Paradise Lost jsou na desce místy slyšet, My Dying Bride nikoliv.

„Forever We Burn“ se rozjede v klasickém gothic rock / metalovém rytmu. Klidně by tak mohla začínat nová deska The Sisters Of Mercy. Překvapivě první se ozve hlas basáka Tombse a později se přidá Aaronův charaktreristický growl. Aby vokálů nebylo málo, doprovází oba pány ještě Heather Thompson. Můžete ji znát z hostování u Paradise Lost, které výrazně připomene melodie refrénu. „My Syndrome“ je na začátku poměrně zlověstná, jak kdyby Aaron protlačil trochu My Dying Bride vlivu. Jenže hudba se od jeho doomové bandy zcela rozchází, High Parasite směřují k drzému hard rocku s klávesami a vzteklým growlem, i když je znát, jak si Aaron nahrávání užíval, neboť si hraje s hlasem a doslova zkouší, co hlasivky dovedou.

„Grave Intentions“ je první hitovkou desky. Už od začátku do vás tlačí chytlavost a drsnost. Je v tom jistá rozervanost starého gothic rocku z přelomu osmdesátek, ale přitom moderní zvuk a Aaronův drsný vokál tomu dává pořádné koule. Extrémní vokál se prolíná s čistým a vzniká zajímavá zvuková paleta. Kapela tvrdí, že hraje death pop a tady můžete slyšet, že to není úplně vycucané z prstu. High Parasite jsou zatraceně chytlaví, přitom chrčícího Aarona by asi v rádiu nepustili. „Parasite“ připomene některé chvíle Moonspell, směsí z Pradise Lost, Moonspell, Fields Of Nehilim nebo dokonce Draconian je další hitová pecka „Let It Fail“. Závěrečná „We Break We Die“ si dovolí použít i několik prvků elektronické hudby, a pořád je to hitové.

Každý song je povedený, žádný není slabý. Občas si až člověk říká, kdy kapele dojdou nápady. A i když hudebně čerpá z nejrůznějších známých jmen gotiky, nepůsobí to nepůvodně. Nálada se často mění, chvilku jsou High Parasite rockově rozverní, jindy takřka popoví, poté epičtí a najednou směřující do vod extrémního metalu. Pořád se něco děje.

„Forever We Burn“ je plná gotické radosti. High Parasite působí, že je skladby neskutečně baví a se všemi si řádně pohráli. V zásadě tu nechybí nic, co by měla gothic rocková, potažmo metalová deska mít. Jednoznačně čerpá z legend žánru a nelze popřít personální spříznění s Paradise Lost, ale přesto funguje jako svébytné dílo. Těžko říci zda High Parasite budou regulérní kapelou nebo šlo o nárazový projekt pro radost, ale nahrávka se nesmírně povedla. Pouštět se dá ke každé příležitosti.

Tomáš Marton             


www.highparasite.com

YouTube ukázka - Wasn´t Human

Seznam skladeb:
1. Forever We Burn
2. My Syndrome
3. Grave Intentions
4. Wasn´t Human
5. Concentric Nightmares
6. Hate Springs Eternal
7. Parasite
8. Let It Fail
9. Widowmaker
10. We Break We Die

Sestava:
Aaron Stainthorpe - zpěv
Jonny Hunter - kytara
Sam Hill - kytara
Tombs - baskytara, kytara, zpěv
Dan Brown - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 42:26
Label: Candlelight Records
Země: Velká Británie
Žánr: Gothic metal/rock

Diskografie:
2024 - Forever We Burn

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.10.2024
Přečteno: 44x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15623 sekund.