20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více

19.07.2019
EXCALION
Finští melodici zveřejní 27. září novinku s titulem ..více






MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
958x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
783x

PANTERA - Cowboys from Hell
780x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
741x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
723x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
701x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7060
recenzí: 5770
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Voodoo Vibes

Kapitola 5.
Voodoo ze Seattlu


Pink Cream 69, Mötley Crüe, Skid Row, Scorpions, Def Leppard, Warrant, Cinderella, L.A. Guns a samozřejmě Axxis. Co že mají tyhle, čistě namátkou, vybrané spolky společného? Inu, všechny tyto kapely v druhé polovině devadesátých let (plus mínus) podlehly vichru ze Seattlu, podladily, přitvrdily, zhrubly, odmelodičtěly a stvořily alba, která pokud zrovna nebyla nejslabší v jejich diskografii, tak byla minimálně těžko uvěřitelná. Znásilnit svoji vlastní podstatu a chytit se toho, co zrovna hýbe hudebním světem, se však většině z nich zrovna moc nevyplatilo. Cesta zpět pak stála daleko víc sil i pár personálních otřesů. Vzhledem k počtu zúčastněných na této transformaci snad ani nelze Axxis nějak zásadně vyčítat jejich překabátění na hruboně. Z pohledu melodických kapel to byla silně prapodivná doba a doplatily na ní hlavně bandy samotné. V případě Axxis znamenalo album „Voodoo Vibes“ definitivně smrtelnou ránu do vazu, po které se kapela na tři roky odmlčela, opustil ji výrazný kytarista a spoluautor Walter Pietsch a basák Markus Gfeller. Na druhou stranu, Axxis se dostatečně důrazně přesvědčili o tom, kudy že cesta evidentně nevede.

Bez obalu říkám, že „Voodoo Vibes“ se mi naprosto nelíbí. Vadí mi agresivní zvuk, vadí mi nerozhodnost kapely, která absolutně neví, co vlastně hrát, vadí mi téměř hip-hopové rytmy, vadí mi vypočítavá umělohmotnost… a tenhle kotrmelec Axxis jednoduše nevěřím. Z celé placky jsem ochoten zkousnout všehovšudy dvě skladby. Úvodní „Helena“, která svými tvrdými riffy a hrubým zvukem sice znamená (s ohledem na několikaletou pohodu) brutální šok, ale ve srovnání se zbytkem alba se alespoň částečně dá zachytit duch starých Axxis. Vida, jak málo stačí, aby jeden začal málem opěvovat staré kousky, při kterých ještě nedávno znuděně zíval a vytáčel oči k obloze… Tou druhou je pomalá „Sarajevo“. Smutná a depresivní písnička s jemným piánem, smyčci i poklidnými bubínky s popíkovou rytmikou a jemně podtlakovou atmosférou. Vzhledem k tomu, že „Sarajevo“ vyšlo i jako exkluzivní EP, (pravda, sehnatelné pouze přes internet) jeví se z tohoto pohledu účelnější sehnat si menší výlisek, než vzít zavděk plnometrážním dostupným odpadem.

Jinak totiž nelze „Voodoo Vibes“ nazvat. Všechny nectnosti dokázali Axxis vytáhnout na světlo a splácat je dohromady, ať už míchanici šakalího vytí s ulítle ukvákanou kytarou a industriálním dusnem i popových popěvků v titulní „Voodoo Vibes“, Weissovo výškové trápení s doprovodnými na-na-na vokály a nuceně free atmosférou ve „Fly Away“, pralesní šamanské zpěvy s vyumělkovanou tajemností ve „World Of Mystery“, seatlleskou nu-dou s prazákladem nu-metalu v „Love And Pain“ a „Allright“ a prázdnotu či zmatenost ve zbytku alba.

Bráno čistě z historického hlediska, je „Voodoo Vibes“ dokonalým dokumentem o hledání vývojových cest Axxis. Dokumentem o tom, kam až se dá zajít ve snaze popřít sama sebe. Třeba jen byli Axxis už unavení z věčných řečí o tom, že jejich muzika je laciná a povrchní a jejich melodické nápady poněkud průhledné. A tak to zkusili jinak. Jednoduše se to nepovedlo.

Savapip             


www.axxis.de

Seznam skladeb:
1. Helena
2. Voodoo Vibes
3. Fly Away
4. Sarajevo
5. Desert Song
6. A Little Mercy
7. World Of Mystery
8. Allright
9. Love And Pain
10. A Life For Life
11. Spider
12. The Show Is Over

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv, kytara
Walter Pietsch - kytara
Markus Gfeller - baskytara
Harry Oellers - keyboards
Richard Michalski - bicí

Rok vydání: 1997
Čas: 49:16
Label: EMI Electrola
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Kingdom Of The Night
1990 – Axxis II
1991 – Access All Areas (live)
1993 – The Big Thrill
1995 – Matters Of Survival
1997 – Voodoo Vibes
2000 – Back To The Kingdom
2001 – Eyes Of The Darkness
2004 – Time Machine
2006 – Paradise In Flames


Vydáno: 26.02.2007
Přečteno: 2890x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jojo, já mu to...26. 09. 2012 17:16 Bubák
Od Axxis mám rád...4. 03. 2007 19:07 Pavel
KomentářToto album neznám,...28. 02. 2007 14:16 Tom
Axxis jsou právě...26. 02. 2007 19:01 Savapip
...v 90. rokoch...26. 02. 2007 17:30 matus177


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21547 sekund.