ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IN DECAY WE TRUST vol. 1

Italský label Avantgarde Music vydal zajímavou kompilaci In Decay We Trust vol. 1, zaměřující se zejména na black a doom. Vystupují zde slavná jména i kapely méně známé, pojďme se tedy podívat blíže.

Jako první přišla na řadu Katatonia, kterou není třeba představovat. Písní "I Break" zahrála na melancholickou strunu a tím pádem u mě sklidila určitý úspěch. Čistý vokál působil příjemně, doplňkem bylo i stejně dobré pozadí nástrojové. Ke konci bohužel Katatonia působila lehce zdlouhavě.

Keep of Kalessin přinesli bonus song "Return of the Kalessin", který prý není nikde k sehnání. Tradiční blacková smršť, kterou české obecenstvo zná více než dobře, nebyla příliš výrazná, hlas byl poněkud zastřený, celkově nic extra zajímavého. Na živo jsou mnohem lepší.

Formace Raventhorne s deset let starou stejnojmennou demáčovou skladbou začíná klávesovým úvodem středověkého nádechu, který pak jemně přechází v pomalý black metal. Velmi jednoduché, avšak chytlavé a melodické. Konec skladby je však zazděn nestabilním čistým zpěvem. Škoda.

Godkiller s "The End of the World" ukázali skalní true black s hodně ostrým zvukem, chemickými klávesami a dlouhou stopáží. Nijak mne nezaujali.

Za to Taake s šíleným názvem "Nattestid Ser Porten Vid - part I" mě ohromili. Avantgardnější podání blacku přineslo kvalitu. Nespoutaný vřískot prokládaný čistými zpěvy a netradiční rytmikou byl originálním zpestřením kompilace. Taake moc dobře vědí, co chtějí. Jde jim to perfektně.

October Tide je projekt Jonase a Fredericka z Katatonie. Písní "Ephemeral" předvedli pomalý a velmi melodický doom, jenž působí emotivně a silně. Rozhodně stojí za poslech.

Ancient Wisdom zahráli "Power slave" - cover od Iron Maiden v poněkud "blackovější" verzi. Přestože heavy metal neposlouchám, tak v černěkovovém hávu dostal skvělý šmrnc. Kombinace těchto rozlišných stylů mému uchu lahodí. Myslím, že cover se vyvedl pěkně.

Atmosférický black metal pomalejšího rázu ukázali Dolorian ve skladbě "A part of Darkness". Přes nekonečně dlouhou předehru působili vcelku zvláštně, nemohu je nikam zařadit... Moji nohu však rozhodně donutili k nutkavému podupávání.

Zastřený zvuk a neobvyklé melodie, to jsou dva hlavní znaky formace Unholy. Ve skladbě "Petrified Spirits" předvedli prazvláštní směsici doomu a deprese. Pokud je i zbytek tvorby tak kvalitní, nemeškám a sháním.

As Divine Grace s písní "The Bloomsearcher" je jakýsi melodický metal s velmi nepříjemnými ženskými vokály, které se kroutí jak jedovatí hadi. Celkově působí nekompaktně a nepřesvědčivě.

"General Enmity" od skupiny Algaion je netradiční podání extrémnější formy metalu. Mají zajímavou rytmiku a naprosto prapodivný vokál.

Islanďané Solefald se skladbou "Jernolov" jsou šílená avantgarda, která vás zahltí a nezbývá nic jiného, než lapat po dechu. Divukrásné hudební části jsou jako mozaika, která se doplňuje s různými formami vokálu. Krása!

Celou kompilaci uzavírají Carpathian Forest. Skladba "Death Triumphant" je nahraná ze zkoušky z roku 1997, tedy s velmi UG zvukem :-). Tradiční true black působí zajímavě, celá píseň je netradičně členěná a působí rozsekaně v kladném slova smyslu. Pěkná tečka na závěr.

Ascela             


www.avantgardemusic.com

Seznam skladeb:
1. Katatonia - I Break
2.Keep OF Kallesin - Return of the Kalessin
3. Raventhorne - Raventhrone
4. Godkiller - The End of the World
5. Taake - Nattesid Ser Porten Vid - part I.
6. October Tide - Ephemeral
7. Ancient Wisdom - Power slave
8. Dolorian - A Part of Darkness
9. Unholy - Petrified Spirits
10.As Divine Grace - The Bloomsearcher
11.Algaion - General Enmity
12.Solefald - Jernolov
13.Carpathian Forest - Death Triumphant

Rok vydání: 1999
Čas: 1:10:35
Label: Avantgarde Music - Wounded Love Records


Vydáno: 27.11.2007
Přečteno: 3935x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0897 sekund.