ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




METAL MAN - tištěných magazínů je málo

Mistr Metal Man již nějakou dobu vede stejnojmenný webový zin, který určitě patří mezi tuzemskou špičkou. Rozhodl jsem se mu trošku podívat na zoubek...


Čau Petře, jak je?

Nazdar Venco. Momentálně jsem spokojen. Před týdnem jsem si konečně koupil auto (Felicii) a tak skáču do večera okolo něj. Mám postaráno o volný čas :-)


Začneme historií webu. Kdy se ti v hlavě zrodil nápad na vytvoření webzinu a kdy jsi svoje myšlenky zrealizoval?

Asi v roce 2000 si brácha začal dělat na disku databázi skupin, kterou opisoval z tištěného Kerrangu. Napadlo mě že si jí také udělám, ale o českých skupinách. Potom mi bylo líto mít to sám pro sebe a hodil jsem to na web, kde už byla i malá databáze zahraničních skupin a postupně je doplňoval až dodnes. Stránky jsou založené nejspíš (už si to nepamatuji přesně) na přelomu 2000/2001. Na stránkách dále byli informace a novinky o formuli 1, fantasy obrázků a další věci.


Kolik lidí tvořilo ze začátku redakci?

Do června 2003, kdy přišel Venca jsem je dělal sám. Jako metalový webzin se dají označit stránky, ale až od srpna 2003. To začal nával do redakce :-)


Kolik redaktorů vlastně zinem za tu dobu prošlo?

V současném obsazení chybí pouze slečna Exitus, která pak psala pro Mother Of Darkness (který nedávno bohužel zanikl). Jinak nikdo.


Teď trošku otázka na tělo… Je v redakci někdo, kdo ti doslova pije krev?

Abych pravdu řekl tak nikdo. To spíš v hospodě u “piva“ se občas ze srandy chytneme s Vencou. Nebo s Bardem jsme jednou na koncertě rozbily elektrická kamna (ale nic jsem si nepamatoval, takže se to určitě nestalo :-) )


Neměl jsi někdy chuť s tím jednoduše seknout?

Ne, nikdy. Když jsem neměl čas nebo náladu, tak jednoduše aktualizace nebyla :-)


V dnešní době hodně ubývají tištěné fanziny a nahrazují je právě webziny. Je to jednoduší, dostane se k tomu víc lidí, není to nákladné, ale přesto to kouzlo tištěných fanzinů, když si to fanoušci metalu mezi sebou různě mění a půjčují, je prostě daleko větší. Souhlasíš se mnou?

To máš pravdu. Nedávno mě totálně dostal konec magazínu Mother Of Darkness, kterým jsem dělal i internetové stránky. Dnes tištěných magazínů je opravdu velmi málo. Ale ani se tomu nedivím, ty starosti, obíhání tiskáren, rozesílat magazíny a kdo ví co všechno. Tak raději přejdou na elektronickou podobu.


Nezdá se ti, že už je na internetu až moc „přezinováno“? Které konkurenční stránky se ti osobně líbí? Které považuješ svým obsahem celkem za originální?

To máš pravdu. Je jich najednou jako hub po dešti. Nejraději mám Abyss a pořád čekám na Allmetal až se rozjede (byl a bude to nejlepší webzin v ČR). Také Fobiazine a je dost dobrá. Originální obsahem nejsou snad žádné, když jsou všechny téměř stejné.


Jaký je tvůj neoblíbenější metalový styl?

Snad nechceš jen jeden po mě, to by bylo dost těžké :-) Gotický metal skandinávského střihu, speed, power, heavy, black (spíš ten promakanější i když klasickej taky může být). A taky death. To jsem vyjmenoval skoro všechny styly, co? :-)


Posloucháš i hard rock nebo třeba punk?

Hard rock o něco méně než metal - např. Axxis, Europe, Bonfire. Na satelitu (Viva a MTV) dávají německé Die Artze a ty si mě celkem líbí. Zpívají německy a je to pro mě příjemný punk. Jinak z punku ještě The Offspring (starší tvorba). Jinak asi už nic.


Jaký je tvůj vztah k těmto kapelám:

Iron Maiden

Hehe, první skupina kterou mi přinesl kámoš a povídá: ,,Pusť si to, ať je z tebe pořádnej metalista“ :-) Viděl jsem je naživo celkem 3x a musím říci že tolik elánu jen tak žádná skupina nemá. Piece Of Mind, Numer Of The Beast, Powerslave, Fear Of The Dark a dvě poslední alba jsou má nejoblíbenější.


Hammerfall

Slyšel jsem od nich jednu píseň a hned jsem si běžel koupit “Heeding The Call“. Viděl jsem je jednou na živo a určitě mě nezklamali. Kvalitní hevík.


Bathory

Jedna z nejdůležitějších kapel metalu! Moc je neposlouchám. “Blood Fire Death“ je ale super deska. Velká ztráta že nás opustil mistr a zakladatel black metalu Quorthon.


Venom

Tahle sebranka mi nic neříká a asi nikdy nic neřekne. Jistě je to pro mnoho lidí modla, pro mě ne.
Vlastním jeden jejich živák na VHS a žádný dojem na mě neudělal. Jen na konci jak rozmlátili na pódiu totálně všechno :-)


Metallica

Metallica mě nikdy nebrala. Současná tvorba je příšerná, ale puberťáky jistě zaujme.


Nightwish

Á moje krevní skupina :-). Jednička v tomto stylu i když poslední album mě celkem zklamalo. Určitě bych je chtěl vidět někdy na živo. Jsou to úžasní muzikanti a Tarja úžasná zpěvačka. Jedna z nejlepších!


Within Temptation

Další skvělá skupina hrající “gotický“ metal, který mám moc rád. Naživo to musí být zážitek na celý život :-)


Linkin Park

Nu-metal opravdu nemusím. Puberťáky co si hrají na drsňáky a vydělají za den co některá skupina (co dře jak blázen) za existenci. Pár písní ještě jakž takž jde, ale jinak bída.


System Of A Down

Ty také nemusím. Nevím co k nim říci. Neposlouchám je.


Mezi tvé oblíbené zpěváky patří Rob Halford. Jak se stavíš k reunion Judas Priest?

Určitě si někdo pořádně namastil kapsu, ale jsem moc rád že je zpět. Kámoš byl na nich nedávno v Praze a byl z nich přímo unesen (nedivím se mu :-) ).


Jak se ti líbilo sólové počínání Halforda? Třeba debut FIGHT „War Of Words“ je podle mě naprosto nedoceněný klenot....

Od Halforda mám “Resurrection“ a “Crucible“. Resurrection je perfektní a pokračování také není špatné. Dokázal že i bez Judasů má čím překvapit a zaujmout.


Líbí se mi, že máš u české scény určitý nadhled a posloucháš všechno od bigbítu po extrémnější styly. Jak moc máš rád českou scénu?

Českou tvorbu mám moc rád. Bigbít mi nevadí, až na trapáky s nulovou originalitou a totálně směšnými texty - ty mi doslova pijí krev :-). Nejlepší český bigbít je podle mě plzeňský Sifon. Jsou to skvělí muzikanti (hlavně kytarista Tomáš), mají nadhled a vymyslí něco zajímavého. Český death metal je nejlepší a nekvalitnější ze všech stylů co se u nás hrají. Třeba heavy a power metalovou skupinu u nás skoro žádnou neznám. Speedu je tu taky poskrovnu. Teda pokud nepočítám ty trochu zrychlené bigbíty co se hned hlásí ke speedu. Gotický a symfonický metal u nás zastupuje snad jediná skupina a to Interitus (i když zde se o goticke stoprocentně říci nedá). S blackem je to u nás celkem na slušné úrovni (zaujali mě zejména Trollech, Eledhel, Mater Monstifera, Solfernus, Torment, Sorath a mnoho dalších jsou skvělí). Takže jsem celkem spokojený i když mohlo by to být lepší.


Zase ti vyjmenuji pár kapel. Napiš svůj postoj k nim.

První je Kabát...

Kabát fakt nemusím. Pár starších alb jsou v pohodě, jinak nic pro mě.


Alkehol

Hehe, ty má snad každý rád. Mám od nich všechno. Naprostý pohodáří, kaličí a nic neberou vážně. Nedávno jsem je opět viděl a musel jsem se smát (něco jsem už vypilJ) co vše předvádí na pódiu a ty neskutečné ksichty Tondy :-). Potkal jsem tam ji jednoho co hraje v black metalové skupině.Což mě ujistilo, že je poslouchá snad každý.


Harlej

Totéž co o Alkeholu. Nerad bych se opakoval .-) Akorát toho blackouše jsem tam neviděl :-)


Törr

Jeden z nejzásadnějších představitelů českého blacku. Jejich poslední fošna je skvělá. Jen tak dál. Bubeníka mají z mých končin :-)


Krleš

Nejlepší česká heavy metalová skupina. Heavíku je u nás tak málo, nechápu proč. Jejich covery od Helloween a Doro jsou nejlepší jaké jsem kdy slyšel. Tak namakané muzikanty jen tak někde neuvidíš. Doporučuji všem zajít na koncert.


Kreyson

Láďa Křížek náš česká metalový slavík :-). S tím Damiensem to kapánek přehnal :-). Byla to skvělá skupina.


Citron

Skvělá skupina v jiných dobách. Bez Křížka už to není ono.


Vitalit

Miloš Dodo Doležal co dodat. Namakaný kytarista, výborná muzika. Alba “Navostro“ a "Zaživa mrtvý" jsou dokonalé.


Krabathor

Nejzásadnější česká deathová skupina. “Ortodox“ je nejlepší české deathové album. Totální masakr, líbí se mi. Bez Bruna už to není ono, ale špatný to není.


Hypnos

Bruno!!! Pro mě mejlepší česká deathmetalová skupina! Viděl jsem je nespočetně a vždy se u jejich setu bavím a zapařím. Namakaný, technický, energický!


Aušus

V Aušusu jsou naprosto pohodoví lidé. Hlavně Kunčaki (když se naleje :-) ) Instrumentálně (kytarista Pavel je ale střelec) to nadupané vůbec není, ale je to o srandě a vo tom to je :-). Naživo se nasměji jako na Alkoholu. Pohodová skupina, která náročné posluchače asi nezaujme.


Je tady nějaká kapela, která tě poslední dobou vyloženě zaujala?

Tak to budou jednoznačně němci Symphorce a Brainstorm. V obou spolcích pěje Andy B. Frack což je podle mě jeden z nejlepších současných zpěváků na světě. Naprostý borec, namakaná hudba. Bomba! Doporučuji.


A na druhou stranu vyloženě znechutila?

Znechutila? Viz další otázka :-)


Jaké CD by jsi dal k Vánocům svému nejhoršímu příteli?

Warsickle nebo Kopromasters z těch se musí po….t snad každý :-)


A nejlepšímu?

Záleží na jaký styl by byl založený. Tak třeba Tristania - Beyond The Veil, Gamma Ray - Power Plant nebo jakoukoliv desku Symphorce či Iron Maiden.


Vedle Metal Man děláš i stránky speedařů Rea Silvia. Podílíš se ještě na nějakých jiných?

Hehe já toho mám :-). Dělal jsem zmíněný Mother Of Darkness. Teď dělám Darkness666 a pomáhal jsem Demonice se stránkami. Toť vše. PS: jo a ještě dělám fotrovi stránky :-).


Asi to uzavřeme. Chceš říct něco na závěr?

Přeji webzinu Metal Forever mnoho úspěchů, ale nesmíte být lepší než Metal Man webzine :-). Díky že sis udělal na mě čas a čtenářům za nudné počtení :-).

Venca Votruba             


www.metal-man.cz


Vydáno: 10.07.2004
Přečteno: 7890x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09107 sekund.