RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys Part II.


to Petr - martan

Souhlas!! Já sice slyšel "Keeper I", když jsem nastupoval na povinnou vojenskou službu (takže 19:-), ale toto album, považuju také za svůj základ. Nedlouho po tom vykopli první album BLIND GUARDIAN a to byla další banda, od které mám samozřejmě vše (tedy až do přelomu století, pak už to jde s oběma kapelema trochu z kopce:-) Desky z 20.století mám samozřejmě taky na kazetách, i když staré HELLOWEENy a GRAVE DIGGER (další průkopníci:-) už jsem obnovil na CD........

13. 04. 2012 22:44

Keeper 2 - Petr

V roce 1989 mi bylo 12 let a moje dvě o něco starší sestrěnky mi pustily tohle album! hned 1. Eagle... byl jsem z toho uplně paf! V té době jsem znal maximálně Team, Tublatanku.europe(vyvíjel jsem se!) Hned jsem to nahrál! a snažil se sehnat všechno co šlo od Helloween. Třeba plakát z Brava za 50,-kč v té době! Potom jsem sehnal keeper 1.na kazetě nahrál od kámoše.Dnes už je mám všechny na LP a CD. No a později Walls of.... Nechtělo se mi věřit ,že to jsou Helloweeni. Ale ta hudba byla vynikající. V prváku jsem z jistil,že Hansen odešel a založil Gamma Ray, což je moje nejoblíbenější kapela, a od té doby tuhle hudbu myluju a poslouchám do ted! ps,- Na Mastru 2010 jsem se vyfotil s Michaelem Kiskem

11. 04. 2012 21:49

- GNT

Vždy jsem považoval I Want Out za "nejhorší" (je vůbec možné něj. skladbu na Keeperech označit za špatnou?) z tohoto alba. A naopak Eagle Fly Free za skladbu nejlepší. Vkus každého je jiný, komu se nelíbí Eagle ..., mívá často problém s klasickým speedem jako takovým. Weikathovy skladby, tedy speeďárny a optimistické songy jsou často terčem někdy i nevybíravé kritiky a výsměchu - pro mě jsou ovšem tou nejklasičtější podobou tvorby kapely, jakousi poznávací značkou a spojením s minulostí Helloweenu. Bez nich by Helloween byl už opravdu jinou kapelou (pravda, v posledních letech Weikathovi v návaznosti na minulost zdárně vypomáhá Grosskopf a trochu i Gerstner). Právě kvůli takovým skladbám jdou s Hells dál jejich staří fandové.

12. 02. 2010 7:00

- Mike

No, to si nemyslím, že by se tomu usmál, ale to je jedno, nemusí to tam slyšet každej. Jinak, jak jsem psal, pro mě je dvojka o ždibec lepší než jednička. Na těchhle deskách je ale stejně nejlepší jejich nádherná atmosféra.

11. 02. 2010 18:22

- lukáš

to keeper 2. dodatek hodnocení - 9 z deseti možných.

11. 02. 2010 11:41

- lukáš

to Keeper : Keeper 1 je dokonalá 10 z deseti. Oproti tomu Keeper 2 je skvělý taky, ale přestože je tam jeden z nejětších hitů helloween eagle fly free- mně nikdy tato věc se nelíbila. Vrchol alba je I want out a myslím kdo rozumí aspoň trochu muzice, tak i gary moore by se pousmál kdyby někdo říkal že to je kopírka písně out in the fields. Save us je další vrchol a třetí drahokam je keeper of the seven keys - k této skladbě jsem se dostal až v roce 2003. Teprve po tolika letech jsem ji doposlouchal a je super.

11. 02. 2010 11:39

- Mike

Že je IWO postavenej na vzorci OITF není moje myšlenka, je to všeobecně známá věc. Stejný tempo, stejná struktura. Motiv, sloka s basou, kytara, bridge, vyřvanej refrén, motiv sloka s tvrdší kytarou, bridge, refrén, motiv, pasáž před solem (ta je hodně podobná), solo, zklidnění, znova refrén a refrén zvýšenej o tón. Identická struktura písně. Když si obě přehraješ na kytaru, zjistíš, že mám pravdu... Souhlasím, že melodie jsou jiný, ale to ani neřeším.

3. 02. 2010 18:27

- Anonim

pro Mike: Tak jsem si tu skladbu posledchnul na You Tube a nechápu, jak v tom někdo může hledat "I Want Out". Melodie je úpně jiná. Stavba kompozice je úpně stejná jako u dalších sta tisíců rockových skladeb. Tomu se snad nedá řikat vykrádání. Slovo "out" má v názvu skladby dalších sto jiných písniček. Nechápu proč se pořád hledá vykrádání, tak kde není. A už vůbec nechápu, proč pořád všichni dělají ze speed metalovejch kapel vykrádače. At se všichni tyhle chytrolíni zaměřej třeba na punk, tam je naprosto běžný, že se na písničku jiný kapely nazpívá jinej text a považuje se za vlastní (tři akordy pořáda dokola, tam se stejný melodie objevují často) a nikdo to neřeší. A to už vůbec nemluvím o death metalu, kde všechny kapely pořád dokola hrajou pár stejných riffů a nikdo jim do vykrásdačů nenadává.

3. 02. 2010 13:43

- Mike

to Lukáš: Já mám uši naprosto vpořádku, hluchej budeš asi ty:) Nemluvím o melodiích, ale o stavbě kompozice. Obě skladby jsou naprosto stejně vystavěné, dokonce z vyřvávaným refrénem se slovem "out":) Melodie a akordy jsou sice jiné, ale vzorec pro obě skladby je stejný. to GNR: Na poslední desce Gamma Ray je určitý zlepšení proti LOTF pt.II, což je fakt drsná vykrádačka. Ale stejně za jejich poslední opravdu dobré album považuju No Wolrd Order.

1. 02. 2010 14:00

- lukáš

To mike: I want out že je vykrádačka out in the fields? To je největší kravina jakou jsem kdy slyšel. Jseš snad hluchej?

1. 02. 2010 12:13

- GNT

Mike: tak tady jsi mě předběhl, myslím s tím Garry Moorem. Myslím, že jeden z důvodů, proč Hansen odešel, byl ten, že on chtěl hrát a znít jako někdo jiný, nakonec z posledních náhrávek to je jasně vidět, Gamma Ray vzdává do jisté tu menší tu větší míry jakýsi "tribut" Judasům, Iron Maiden, Acceptům, B. Sabath, na skutečně vlastní nevykradenou tvorbu dochází v menší míře. Helloween možná vykrádá sám sebe, ale málokdy jde o přímé citace. Z Land of the Free Pt. II. mám pocit, že jde hudebně o jakousi "koláž", tj. o skladby sestavené z úryvků již existujících songů. Gamma Ray "kradli" odjakživa, ale na tomto alba to dosáhlo úděsných rozměrů (když už se neukradla citace, pak alespoň typ skladby, viz I Want Out či Flash of the Blade od Ironů - tuším, že jde o When the World).

1. 02. 2010 10:15

9,98/10 - The Keeper XIV.

Ač u mě vítězí jednička, přesto dvojka je mistrovské dílo. Jak už jsem se zmínil, má Pt 2 lepší zvuk. A obsahuje několik skvělých hitů - "Dr. Stein" a moje skladba č. 2 od Helloween "I Want Out". Jen škoda, že není více zmíněna "Save Us", což je skvělé dílo na konec, jinak hodně přehlížená skladba, ale dle mě jednoznačně jedna z největších hitů Helloween vedle skladeb jako "I Want Out" atd. Pt 2 u mě prohrává s Pt 2 také proto, že zde je více slabších skladeb (You Always Walk Alone, We Got the Right) a i "Keeper..." je dle mě nudnější než "Halloween".

30. 01. 2010 19:06

- Mike

Jinak ještě k neprovařenějšímu fláku, I Want Out... už tenkrát se u Hansena začal projevovat vykrádačskej syndrom. Stačí si poslechnout skladbu Out In The Fields od Garyho Moora a musí to být všem jasný:) Hansen byl celkově, po kytarové i skladatelské stránce nejlepší na Keeper jedničce, to období už nikdy nepřekonal.

29. 01. 2010 15:39

- Mike

No jasně!!! :D

29. 01. 2010 2:24

- Ray

Husí kůži na bradavkách, já snad umřu :D:D:D

28. 01. 2010 23:36

- Mike

Nechci předbíhat, ale když jsem u Unarmed slyšel The Keeper Trilogy, měl jsem 17 minut husí kůži i na bradavkách:) Ty aranže jsou naprosto dokonalý!!!

28. 01. 2010 23:07

- lugaid.vandroiy

Už se těším, co napíšeš k albu Unarmed :-D

28. 01. 2010 21:20

Keeper - topi

Je čas se taky přidat. Toto je moje první nahrávka nečeské kapely v životě. Nesouhlasím s tím, že by dvojka nějak zásadně převyšovala jedničku, dávám je na stejnou úroveň. V poslední době je u mě ještě překonalo EP a Walls Of Jericho (mám je na kazetě jako jeden celek). Ke kvitované dokonalosti obou Keeperů není co dodávat, všechno tu bylo řečeno. Snad bych jenom řekl, že narozdíl od některých přispívajících mám oblíbenou skladbu A Little Time, která se tu netěší u diskutujích nějaké zvláštní oblibě. První tři alba jsou pro diskusi celkem nekonfliktní, jsem zvědavý, jak se tu budeme hádat při dalších článcích. Za seriál děkuji a chválím autora, který mi mluví z duše, i když s ním třeba zrovna nesouhlasím.

28. 01. 2010 19:55

- Tassadar

Určitě 10, jak již bylo zmíněno, kípr dvojka uzavírá \\\"bezchybnou\\\" éru hells. K albu, úvodního orla považuju s odstupem času za tu nejodpornější odrhovačku všech dob, ta skladba se mi strašně oposlouchala.. což o zbytku alba nemohu říci! You always walk alone je skvělá, na rise and fall nejvíce \\\"žeru\\\" tu zvířecí mezihru /hlavně řehtání koně!/, dr. stein byla myslím první skladba od hells, co jsem kdy slyšel -> nostalgie! Nenávist vůči we got the right nechápu.. dle mého jedna z nejsilnějších skladeb, navíc kiskeho jsem nikdy neslyšel zpívat lépe -> jeden z naprostých vrcholů alba! March of time moc nemusím /tím nenaznačuji, že je špatná/, I want out MUSÍ znát každý, kdo si o sobě troufá tvrdit, že je metalistou a závěrečná titulka je opět strhující, i když na megaopus halloween z jedničky nemá.. já zase radši hansena:) Opět skvělé album, které nikdy nebude zapomenuto..

28. 01. 2010 18:29

10/10 - Anonim

Vynikající deska, ale jednička u mě o kousek vede. Moje top skladby jsou Eagle Fly Free, Rise And Fall a I Want Out.

28. 01. 2010 13:43

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08969 sekund.