Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Better Than Raw


- Metamorphic Dreamer

Já si pustil song The Game Is On z alba Master of the Rings a melodická linka po každém refrénu včetně závěru je skvělá...a tak jsem si vytvořil směsku dýňových písní do auta :-) Jinak od Hells upřednostňuji tvorbu do roku 1994, pak už jen vybírám jednotlivé skladby.

1. 03. 2016 8:27

Helloween - Dzuzo

Tak pustil som si The Dark a musim povedat ze aj tento album je v celku fajn, ale. musim povedat ze niekedy je menej viac, albumy ktore mali okolo 10 skladieb to bolo fajn ale posledny album so 16 skladbamy to uz je MOC! Vsetky skladby mi zneju rovnako.

29. 02. 2016 23:31

- vn

Já když slyším fanfáry v intru tak jsem prostě v 7 nebi. A říkám si proč takhle nezačínají koncert.. Možná proto, že je to Uliho skladba, nevím. Btw nejlepší intro ever.. Pak ještě na The Dark Ride taky hodně slušný..

29. 02. 2016 22:33

To - Gogo

mě baví, takhle oživená postarší debata. O tom že Keeper I je za 10 nemůže být sporu. Keeper II by u mě možná mohlo být za méně, ale v rámci žánrů je to prostě klasika, takže asi taky za 10. No a Better Than Raw. Kdyby tohle album vyšlo hned po Master Ot The Ring, tak by to byla pecka. Time of The Oath mě tenkrát dost otrávilo a na dost dlouho od Hells odvedlo. Přeci jen nebylo tak jednoduché si nové album někde poslechnout jako dnes. Better Than Raw u mě za 8/10.

29. 02. 2016 17:10

- Mike

Jasně, já mám ty desky taky ohraný, pouštím si je minimálně, ale dovolit si dát jedničce 7 bodů je už asi moc. To je pak otázka, jestli taková recenze s tímto odstupem má vůbec vzniknout nebo jestli by ji neměl psát někdo jinej :) Chápu, že každej má rád něco jinýho, ale jsou to objektivně výborný desky, který se mi tu zdají trochu podhodnocený individuálním názorem danýho recenzenta.

29. 02. 2016 16:56

- František Šafr

On je problém v tom, že po těch letech už jsou některá alba tak ohraná, že už je složité jim dát maximální hodnocení. V tomhle je výjimka např. u "Painkiller" od JP, které se prostě neoposlouchá. U mě jsou Keeperové pořád na 10 bodů, ale věřím, že někteří už je možná nemohou ani cítit. Když vezmu třeba Rabbita, tak ten se mi strašně líbí, ale chválu zrovna nezískal, což mě osobně trochu mrzí.

29. 02. 2016 12:50

- Mike

jinak, desky Helloween v tomhle seriálu byly všeobecně dost zajímavě hodnoceny... Walls (8,5), Keeper 1 (7/10), Keeper (9/10). Když to srovnám s některým naopak až moc vysokým hodnocením tady, tak mi to moc hlava nebere.

29. 02. 2016 10:31

- Mike

oživili jste tu pěknou debatu, po x letech se dívám na svůj komentář a pořád musím souhlasit. Je to prostě kultovní deska se super atmosférou! P.S.: nevím, jak jsme se dostali k tomu Phoenixovi od Strato v Revelation, pořád ho tam neslyším, ale na světlo světa se každopádně dostal až o dva roky později :)

29. 02. 2016 10:27

- Demonick

Nebyť tej "juchuchu vianočnej koledy", je to za 10/10. Aj tak asi moja najobľúbenejšia doska Helloween s najkrajšou baladou "Time".

28. 02. 2016 12:10

BtR - rumcajs

Ty jo! Jenom 5,5 a 7? Pro mě je teda Better than Raw vrcholem tvorby Derise s Helloween. A přiznám se - spolu s Walls of Jericho i Helloween vůvec. A jak zmiňuje Mike, ten obal je fakt skvělý a kultovní. Za mě jasných 10!

27. 02. 2016 20:48

Helloween - Dzuzo

Dnes som si pustil tento album po dlhej dobe a zistil som ze to je posledny album ktory ma bavi,tie potom co vysli uz nestoja za vela! SKODA!

27. 02. 2016 20:01

názor - Petr Koukola

Better than Raw je album, které přežije věky, protože je obsahuje naprosto vše - power, hard rock, trash, gringe, progres a proto konzervativní fanoušky toto album nenadchne a jsem tomu rád, protože kdyby kapela dělala jen to co chtějí fanoušci tak bych ji dnes a vlastně vůbec neposlouchal, díky za tvoji největší přednost Helloween a tou je změna a změn se každý bojí, protože ukazují pravdu. Všechno se mění!

1. 09. 2011 14:09

- vnexe

Jo a ještě k Falling Higher docela bych jí na koncertech slyšel radši místo debilní,debilní Power.. :)

3. 07. 2010 2:08

- vnece

Nejlepší deska až na Lavdate Dominum,ale první balada která má koule a pro mě takovou tajemnou atmosféru tam dá Deris zapomenout na Kiskeho,jo a super obal!! 8,5/10

29. 05. 2010 1:37

- lukáš

better than raw. Skvělá deska,silné písně.Jediná chyba-singl i can .Nejslabší píseň desky. 9 bodů

11. 03. 2010 9:21

- Tassadar

2: Topi: I can je děsivě chytlavá a takové songy mě vždycky dostanou, i kdyby to byly seběvětší odrhovačky:) Stejně tak miluju třeba HMU od gammáčů nebo eaglehart z dílny stratošů.. z technického hlediska strašné kraviny, ale mě to prostě baví:) Mike: s výrokem "každý má své uši" souhlasím.) Zrovna nedávno jsem si BTR znovu pouštěl a hned mě to praštilo, nemůžu si pomoci, prostě tam toho phoenixe slyším(:

5. 03. 2010 17:47

- Mike

Není proč se bránit, naopak se k tobě připojím v tom smyslu, že Weikathovy věci se mi na této fošně taky zdají nejlepší. Už jsme zmínil Midnight Sun. Falling Higher je taky vynikající. Nevím teda, jak někdo může slyšet v Revelation skladbu Phoenix od Stratovarius, ale každej máme svý uši:) Jinak, ještě bych chtěl vyzdvihnout skvělý kytarový sola v Push, I Can, Handful Of Pain, Laudate Dominum, Midnight Sun... dokonalý, co pánové Weikath/Grapow v těchhle válech předvádějí...

5. 03. 2010 17:34

- GNT

Ještě dodatek - v předchozím příspěvku mám nějaké vypadlé slůvko či zkomolení, budiž mi to odpuštěno, píšu ve spěchu. K obálce alba - nevím proč, ale nějak nemusím na obálkách metalových alb svůdné ženy (svůdné především v představách výtvarníka) s podvazcích a v botkách s vysokým podpatkem, zařízení "kuchyně" je spíše historické, hodila by se se více nějaká babizna s bradavicemi a seschlými ňadry do pasu. Ale čert vezmi obálky, jde tu obsah ne o obal. Ještě k L. Dominum - oproti většinovému názoru mě tato skladba baví víc než všechny temné progresy, které na BTR jsou. A další "kacířský" názor - BTR je pro mě dnes daleko těžším zklamáním než Bubliny, Chalemeon nebo Temná jízda - jmenované desky nejsou možná příliš "helloweenovské", ale díky melodiím se dají poslouchat. Ano nedostatek jasných melodií (a pak špatná dramaturgie alba, dát za sebou tři a více temné ne právě svižné songy je dramaturg. průser) je hlavní problém této desky - bavíme-li se o Helloweenu, u jiných kapel jiného zaměření by to asi bylo plus. A teď mi to nandejte (budu se však bránit a nejsem "bosý Habešan").

5. 03. 2010 11:41

- GNT

Koukám, že s recenzí se ztotožňuji snad je já. Ale to nevadí - já naopak soudím, že nebýt weikathovek, nebylo by tu co poslouchat - nebo možná ano, ale pak by mělo album vyjít pod jiným názvem kapely. Já se kdysi na Better Than Raw těšil, protože to bylo album chválené snad všemi, ale po jeho prvním poslechu jsem byl neskutečně zklamán: to že má být album Helloweenu?! Zvukově mně album opravdu nesedí, možná i jiné kapely hrající jiný žánr ... Pro mě se Helloween konečně zvedli na posledních dvou třech albech (na rozdíl od jiných se Rabbitt líbí daleko více než Better Than Raw). Každý hledá v hudbě to své, já to své na BTR nenašel, respektive našel v míře velmi omezené. Nad Laudatum nijak nejásám, ale songy tohoto typu ke klasickým Hells vždy patřily ... Jsou tu dvě skupiny lidí, jedna z nich, možná daleko početnější, chce Helloween vidět stůj co stůj v nějakých temnějších progresivnějších vodách, druhá, konzervativní na dřeň (proč jsem hudebně tak konzervativní, když jinak jsem levičák až na půdu, to fakt nechápu), chce Hells mít především v poloze powerspeedové a veškerá směřování jinam nese dost nelibě. On by také člověk různé výlety a úlety vnímal jinak, kdyby byla jiná přesněji častější frekvence řadových alb (bývalo normální, já ty časy pamatuji, že nové desky vydávala kapela rok co rok, někdy i dvě). Dnes není výjimkou, že na novou desku čekáte 3-4 roky a pak zjistíte, že vaše oblíbená kapela už hraje něco diametrálně odlišného.

5. 03. 2010 6:34

- ToPi

Tassadar: Já bodování nikdy moc neholdoval, ale gratuluji k pevným nervům, protože strhnout za Laudate Dominum jenom jeden bod, to už člověk musí být hodně smířený. Ale zaujalo mě, že ač se jinak tentokrát docela shodneme, máš "I Can" zařazeno mezi lepšími songy.

4. 03. 2010 22:45

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07956 sekund.