RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Unarmed - Best Of 25th Anniversary


- malinois

Zdarec...po dvouch letech poslouchání tohoto alba opravdu jednoduché konstatování, po první skladbě přepnout na Keeper kterej je skutečně skvostnej a emotivní, následně to trochu přetrpět do konce, nebo prostě vypnout. Ono u Helloween je to dost těžké, člověk čeká na malej zázrak a tak nějak se nic nekoná. Srdečním záležitostem se lehce odpouští, akorát jestli už od toho 1988 není moc dlouhá doba.

19. 12. 2012 12:04

Hansen vs Derris - Petr

Jen maličkost. Hansen a zpěvák? Ale no pánové... Taková má hitparáda zpěváků: 1. D.C. Cooper 2. Allen 3. Kiske 4. Dickinson 5. Derris Schválně koukněte sem: http://www.arjenlucassen.com/aal/aa_artists.html#vocals koho si náš Arjen vybíral do svých projektů. Ale Hansen? ne, to opravdu ne...!!!!

8. 04. 2010 0:55

- Tassadar

Miku, to video dokazuje jediné, totiž, že Andimu odchází hlas daleko rychleji, než ostatním zpěvákům.. : )) Rýp rýp. zpívá tam fakt dobře, o tom žádná, ale nelze srovnávat video z roku 92! s dneškem.. a když už, podívej se, co v té době svedl kiske.. a co kiske pořád dokáže dnes:) pak mrkni, co ještě před vydání LOF2 dokázal hansen.. to je 4-5 let zpátky.. a už v té době byl Andi v háji. Ačkoliv ho mám moc rád, buďme upřímní, už dlouhou dobu na to nemá. GNT: Neberu ti to, ale pro mě osobně je daleko důležitější, co zpěvák ukáže na koncertě.. ve studiu bych to zvládl i já:)

7. 04. 2010 20:05

- GNT

Jistěže byly časy, kdy Hansen mohl vyzpívat takřka cokoli a to i "čistým" hlasem. Nebýt dvou posledních alb Gamma Ray, byl bych o tom přesvědčen doteď. Co se rozsahu toho či onoho hrdla týče - když je to, co je potřeba, vyzpíváno na desce (a je mi jedno, co pro to udělala studiová tecnnika), jsem spokojen; na koncerty nechodím a tak mohu žít v krásné iluzi, že vše je na svém místě a v pořádku. Pro mě je nejdůležitější studiová nahrávka nových skladeb (tedy nové řadové album), když je na ní všechno jak má být, je mi jedno, že naživo se to zahrát nedá (že to daní hudebníci nedokáží zahrát).

7. 04. 2010 6:44

- Mike

Abychom učinili přítrž debatě o Derisově rozsahu...:) http://www.youtube.com/watch?v=5CEAOnU4bm4&feature=related

6. 04. 2010 23:20

- Tassadar

Venca: No, tím si právě nejsem jistý, hansen má rozsah, o kterém si andi může nechat zdát.. nehledě o neskutečně charismatické barvě hlasu! GNT: Výčet je to pěkný, tuplem ti doporučuji aspoň jednu ze skladeb vyzkoušet, unarmed je v podstatě fúze různých žánrů, určitě neurazí.)

6. 04. 2010 21:21

- GNT

Tassadar: album Unarmed jsem si nekoupil jen z toho důvodu, že na něm nejsou nové skladby. Jak už jsem psal, kupuji jen řadovky (důvody už jsem vysvětloval). To, že jsem si to neposlechl na netu, je jen má pohodlnost a také jde o časový pres, neboť na net se dostanu jen v práci nebo u sousedky - když už něco poslouchám na netu, pak skladby z alb, která bych si chtěl koupit (nebo o jejich koupi uvažuji). Ano jsem v hudbě konzervativní (v jiných oblastech života to mám nastavené jinak), ale neposlouchám jen power speed heavy, mám rád Abbu, Mago de Oz, Puhdys, potažmo hodně rockových i nerockových věcí ze 70. let (Queen, Black Sabath, Deep Purple, Uriah Heep, Rainbow, Jethro Tull, Boston, Styx, Kansas, Journey, Heart, první desky Foreigner, atd. atd.), mohu i něco ze šansonu (např. G. Becauda), folku, jižanského rocku (Atlanta Rhytm Section, ploužáky od Lynyrd Skynyrd, ty jsou geniální, Outlaw ...), dále i takové jazzem nasáklé kapely jako Steely Dan, Doobie Brothers, je toho spousta, to, že mi teď přijde nejvíc zajímavý a pro mně vhodný powerspeed metal má nejvíce co dělat s mým špatným psychickým stavem, tahle hudba je pro mě kromě jiného dobrou terapií. Mám radost z každého nového speedového objevu (díky Paganovi za osvětu v tomhle směru). Jo a taky mám rád melodie z filmových westernů (kolikrát je hudba to nejlepší z filmu) a různých hrdinských eposů typu Statečné srdce, Poslední Mohykán (na nic jiného také do kin nechodím, takže jdu do kina tak jednou za dva roky).

4. 04. 2010 18:21

- Venca Votruba

Tassadar: No vždyť o tom mluvím. Andi bude technicky lepší zpěvák, ale ne pro metal...

2. 04. 2010 23:32

- Tassadar

A omlouvám se za chyby, jsem líný to po sobě číst v tomhle minirámečku^^

2. 04. 2010 22:39

- Tassadar

Hmm, rozvinutá diskuse, musím taky něčím přispět:) GNT: To označení "speeduchtivý zoufalci" si neber osobně, jak jsem psal, hodnocení jsem jednoduše zkopíroval z metalopole, kde ty se /nejspíš?/ ani nevyskytuješ. A propó /tohle taky neber jako útok na svou osobu/, snažím se vždycky brojit proti konzervatismu, který ty zde prezentuješ v míře větší než nezdravé -> dokážu pochopit nestahování desek /ačkoliv já sám bych to v životě neudělal, kdybych si měl ta kvanta hudby co mám v počítači koupit, spotřeboval bych na to několik desítek, ne-li stovek tisíc/, dokáži pochopit nechození na koncerty /dobře, teď kecám, tohle vážně nechápu:) /, dokáži pochopit názor "jenom rychlé a uječené je dobré" /sám jsem ho ještě nedávno měl! Ale hudby je tolik.. a ryzí speed se prostě časem oposlouchá.) /, ale co opravdu nechápu, je odmítání desky, kterou jsi v životě neslyšel /jednoduše z principu, nic proti tobě/. Rozumím, nechceš jít proti svému přesvědčení, ale kupovat si něco, z čeho budeš nejspíše zklamán taky nechceš, tak proč si jednoduše nezajdeš na youtube a neposlechneš aspoň 1 song? Třeba Dr. Stein je fakt sranda, mohu doporučit, Derisovi to tam sluší.) Dále, Deris x Hansen -> teda, říct, že Andi je lepší než Kai, to je trochu silné kafe: )) předem zdůrazňuji, že andiho mám radši, miluji jeho teplý hlásek /bez ironie/, ale zároveň bych se podepsal pod názor, že Kai se hodí na tenhle typ hudby /speed, power, heavy, říkejte si tomu, jak chcete, já škatulky nemusím/, kdežto deris je spíš popař, to jde vidět právě na unarmed. Hansen zkrátka umí tvrdě zaječet bez toho, že byste se začali válet smíchy, což hrdlo dýní nesvede /některé pasáže kill it mě skutečně zabíjejí, přesto mám ten song rád, vždycky se skvěle pobavím.) /. Hlavní problém dle mě ale tkví v tom, že na koncertech se setlist hells skládá ze 3/5 z alb keeper 1+2 a deris, namísto toho, aby staré skladby pojal trochu jinak /já nevím, může si to hodit třeba o oktávu níže nebo nechat refrény zpívat diváky/, tak se zuřivě snaží strefovat se do huby kiskemu -> pak se není čemu divit, že fanoušci a recenzenti jej vnímají jako toho, kdo nevypiští Future world, toho, kdo posral Eagle fly free, toho, kdo neuzpívá titulního keepera, popř. jako toho, kdo zabíjí I want out /opravdu, hlavně poslední skladba zní v andiho podání děsivě/. Nechápu, proč hells radši nenahodí novější skladby z derisovy éry, se kterými andi až takový problém nemá /ještě aby měl, když jsou mu šity na míru/. Kai dle mě uzpívá víc, než deris, a kdyby se věnoval jen mikrofonu, klidně z něj mohla být zpěvácká špička.) Je sice nadprůměrný, ale na vrchol nikdy nedosáhl a to se mu teď, s jeho stárnoucími hlasivkami, už asi nikdy nepodaří, bohužel. Metal = hansen, pop = andi.)

2. 04. 2010 22:38

- lugaid.vandroiy

K tvé recenzi na toto album bych napsal asi tolik, že kolik nesmyslných blábolů a lingvistických blbin sem už dlouho nečetl. Tvá slovní spojení jako: …elektrický křivák, akusticko/symfonické negližé, elektrická podrda…O tom se bude jednou učit. V tvém případě je zřejmé už z prvního odstavce, že album se ti nelíbí a v takovém duchu je pak zbytek tvého psaní. Kapela slovy Andi Derise chtěla vydat ne řadové album, ale výběrové album postavené naruby, kdy celé by to mělo být hlavně o jazzu a bluesu. A to se jim myslím povedlo. Takže tvé „akustick/symfonické negližé“ je trochu mimo mísu. Na tvoji obranu mohu napsat, že psát recenci alba jako je toto, je kumšt a chce to i dostatečnou dávku drzosti. Drzost si měl, zbytek se nějak nedostavil. Hodnotit jednotlivé skladby nemá cenu, je to jako hodnotit album jako celek. Takže s tvým vyčnívajícím opusem jako vrcholem desky též nesouhlasím. Právě pro tu jedinečnost a zvláštnost bych albu dal nějakých 9 z 10 a jiného recenzenta. S jakým že to vlastně symfonickým orchestrem?

2. 04. 2010 13:54

- Mike

Tak nový Walls Of Jericho nevznikne určitě, kapela je přeci jen o 25 let dál, ale pokud bylo hlásáno určitý přitvrzení i oproti Gambling, který bylo už samo o sobě hodně tvrdý album, tak to jedině uvítám. Pokud totiž Derisovi, alespon podle mě, něco jde, tak jsou to agresivní tvrdý zpěvy:) Jinak, já mám Unarmed moc rád, líbí se mi aranže. Nemusím teda všechno, třeba teplou Perfect Gentleman, ale např Eagle Fly Free je nádherná. O Keepers Trilogy ani nemluvě...

2. 04. 2010 12:46

- Venca Votruba

Ale jak už jsem psal několikrát, myslím si, že podstatná chyba je ve vokálních aranžích, které prostě Derisovi nejdou. Refrén, který by mohl být naprosto bombastický, dokáže zničit nevhodně zvoleným typem zpěvu. To je však problém producenta. Proto nevěřím, že může vzniknout další Walls, kde byl Helloween úplně o jiných aranžích..

2. 04. 2010 12:00

- Venca Votruba

Rozdíl mezi Hansenem a Derisem je ten, že Hansen má hlas jenom pro tento styl hudby. Deris má na víc, bohužel ne zrovna na tento styl hudby :-) Zakletý kruh...

2. 04. 2010 11:58

- Venca Votruba

Tak Deris je lepší zpěvák než Hansen. O tom nepochybuji. Jen má pro mě nepříjemnou barvu hlasu (do tohoto stylu). A pokud chtějí natočit nové Walls Of Jericho, čemuž tedy absolutně nevěřím (nevěřím, že natočí tak agresivní, rychlé a zároveň progresivní dílo), potřebují jiný typ hlasu. Takovou muziku prostě Deris neuzpívá...

2. 04. 2010 11:57

- GNT

VV (to nejsou věci veřejné, aneb ODS č. III., nýbrž V. Votruba): já si Derise neumím představit všude možně, ale je možné, že dnes by Hansena přezpíval - je to bohužel smutný fakt, že Kaiovi hlas "odchází", poslechněte si třeba Powerplant a poslední album, ten rozdíl tam je. Neznám přesně Derisův rozsah, ale určité penzum výšek "vytáhne", alespoň na deskách, což mi úplně stačí. Osobně preferuji hlasy velmi vysoké, se sklonem k hysterii (např. zpěvák Heavenly, lehce i Kakko, hlavně na starších albech S. A.), líbí se mi třeba O. Halén z Insanie Stockholm nebo O. Hayer, ale to už je na jinou debatu.

2. 04. 2010 11:39

- GNT

mot: já si to zklamání ušetřil, přísahám, že dodnes jsem z tohoto alba nealba neslyšel ani notu a je mi skvěle. Ovšem kdyby byl každý jako já, tak by si Helloween Unarmed mohl strčit kamsi do nevábných končin lidského těla. Opakuji - nechápu podobné počiny, přijde mi to jen jako snaha prodat už jednou prodané (což je jen povrchní pohled, kapela jistě s touto nahrávkou musela mít nějaké náklady na hudební hosty, aranže atp. - jak říkám, lépe to vrazit do nových písní).

2. 04. 2010 11:31

- mot

Obrovské zklamání, naprostý propadák a hrůza. Tentokrát jsem si vystačil stručně.

2. 04. 2010 11:18

- Venca Votruba

Já chápu, že se snaží, ale neumím si ho představit třeba v Ride To Sky :-)

2. 04. 2010 10:56

- GNT

V. Votruba: klidně nemlč a napiš to naplno, vždyť víme, že Deris je Tvůj zpěvák No. 1. Já se s Derisem smířil, jsou horší vokály v powerspeedu, Andy se na posledních albech snaží, a pak, ač je to k nevíře, existují lidé, jimž při poslechu mužského zpěvu (pro ně je to ječení) ve vyšších polohách naskakuje kopřivka, případně dostanou průjem, zvrací atp.

2. 04. 2010 10:21

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09186 sekund.