Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Kingdom Of Madness


- PvL

Asi tady budu jedinej. Ale Kingdom of Madness je podle mě výbornej počin a korunku tomu albu dává zvuk. Já ten zvuk prostě miluju, žádnej přeplácanej bordel, prostě syrový výkony hudebníkůs banger bicíma. PS. Paradise je pro mě jeden z nejlepších metalových songů.

23. 04. 2021 13:26

- vnexe

Proč když nějaká nová kapela udělá díru do světa hned se schazuje do nějakých kopírovacích složek??Sammet je vúdčí osobností metalu z Německa dnešní doby!!Já dávám za celý Edguy 10/10

31. 05. 2010 6:45

- adrian

Ray: Cest patri vyjimkam :-)

7. 05. 2010 23:15

- Ray

Věřte tomu nebo ne, i některá "děvčata" mají nejradši Mandrake, Theater of Salvation a Vain glory opera...nebo teda alespoň jedna :D.

7. 05. 2010 16:40

- adrian

Souhlasim plne s GNT. Taky ponekud nemohu pochopit, proc se mnozi takrka stydeji za to, co delali v minulosti a cim se PROSLAVILI - napriklad Tobias nekde v rozhovoru napsal, ze Theater Of Salvation povazuje se nejslabsi nahravku Edguy a dneska uz ji nema rad ... fakt nechapu. V cem je jako ta posledni deska tak super oproti klenotum z minulosti??? Maximalne v tom, ze je pristupna devcatum, je to nenarocny dementni rock / metal ve stylu Nickelback a Tobias je udajne strasne sladkej. Holt stare pecky byly asi moc heavy

7. 05. 2010 15:24

- GNT

Pagan: co Ti brání udělat recenzi na posl. dvě alba v "komentáři redakce". Jinak nechápu, proč se většině lidí líbí alba méně pestrá, všednější a nakonec i méně pozitivně melodická (narážím tu na změnu stylu u Edguy, protože se zdá, že ačkoliv nyní nejen podle mě dělají méně atraktivní hudbu než dříve, lidem to více vyhovuje a snad si to i více kupují). Vrchol Edguy je podle mě v albech Theater of Salvation a Mandrake, v závěsu za nimi je Vain Glory Opera, tady jsou styl vybrousili takořka do dokonalosti, pak nastal pomalý sešup, poněkud urychlený posledním řadovým albem. Odkaz a jakási logická návaznost na starší Edguy je dnes na Avantasiích - kdyby takhle zněli a hráli dnešní Edguy, bylo by to celkem v pořádku.

7. 05. 2010 12:49

- Pagan

V závěru mé recenze naznačuju, že o EDGUY budu při hodnocení dalších desek psát mnohem méně kritičtěji. Je to ale hlavně díky tomu, že na poslední dvě fošny už udělali před časem recenze kolegové. Kdybych je měl psát já, musel bych se zase k "přísnému" hodnocení vrátit:-)

7. 05. 2010 9:08

- GNT

Já to říkám stále, v čem u Edguy kvalitativně spočívá posun od power metalu k rocku? Odpovím si sám, v ničem, snad jen v tom, že zpěv je horší, Tobias tlačí na pilu a jak tu někdo napsal - řve. Totéž platí i u některých songů u I. Maiden (vyskytují se na takřka na všech albech od No Prayer for the Dying včetně), všude tam, kde se kapela i zpěvák snaží o rockový výraz. Ano posledním skutečně dobrým albem Edguy bylo Mandrake. Hellfire Club - tady už se to lámalo do dnešní podoby skupiny. Co mě zaráží, je fakt, že zatímco vlastni kapelu táhne Sammett do rockové šedi a nezajímavosti, na Avantasii pokračuje v hudební rozmanitosti a pestrosti, dojde i na nenáviděný, zastaralý a vysmívaný speed (přečtěte si rozhovor v posl. Sparku s Tony Kakkem - ptám se, proč se někdo stydí za svou hudební minulost, proč ji omlouvá mládím a přebytkem energie: u mladých se dá omluvit, že hrají rychle a zpívají vysoko, u starších je to směšné a fyzicky nemožné - takhle nějak to tu Kakko říká, ve 34 letech se cítí být starý a unavený na power a speed; nevím, co by na to řekl Hansen a¨jiní).

7. 05. 2010 8:52

- adrian

Tak Tobiase jsem mel driv strasne rad, ale musim souhlasit - od alba Rocket Ride je jeho image cimdal vic ani ne tak drsna, jako spis homo. A taky se mi nelibi jak v posledni dobe zpiva, on v podstate rve, to nema se zpevem nic spolecneho. Posledni album, kde zpival fakt dobre, bylo Mandrake. A kapela pro holky - driv ne, od alba Rocket Ride jednoznacne ANO, bohuzel :-(

6. 05. 2010 23:02

- Tassadar

Kingdom of madness je podprůměrný hevík, ale za závěrečnou kingdom /která je fakt dobrá/ bych dal lehce nadprůměrné hodnocení 5,5. Jinak ke kapele, edguy jako takové fakt nemám rád hlavně kvůli sameta -> nesnáším jeho hvězdné manýry, jeho vokál a neustálou hru s image, kterou se snaží být co nejvíc "drsný". Počátky edguy byly fajn, savage poetry a vain glory opera mám dokonce hodně rád, ale to, co je z nich dnes, je k pláči.. nemluvím o příklonu k rocku, ale spíš o debilních fotkách v kovbojských kloboucích s playboyskými úsměvy.. tahle banda si titul "kapela pro holky" zaslouží opravdu právem.

6. 05. 2010 22:44

- adrian

Zvukove je samozrejme vsechno spatne, ale obsah si dle meho nazoru zaslouzi vic jak 5 hvezdicek. Jinak souhlasim, nejvetsi pecky jsou Wings Of A Dream ( ktera pak byla nahrana znova a je to opravdu PECKA ) a nadherna When A Hero Cries. Ani titulni opus neni vubec spatny - skoda, ze tohle album nikdy nenatocili jeste jednou jako Savage Poetry. Ale celkove dobry debut, potencial uz tam podle me byl tehdy patrny.

6. 05. 2010 19:18

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08425 sekund.