RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Mandrake


10/10 - Soichiro Honda

Tobias Sammet na kompozičnom vrchole a najlepší album Edguy. Ten odklon od speed metalu je tu poznať hlavne v tom, že na rozdiel od albumu minulého je tu viac strednotempých skladieb (čo mi osobne vyhovuje), melodicky je to však to najlepšie čo Tobík kedy pod značkou Edguy vypustil. Album je neskutočne vyrovnaný, jediná slabšia vec je iba balada, pravdupovediac asi najslabšia v celej diskografiii. Zvyšok to však celé kompenzuje, z albumu cítiť veľkú pohodu, nadhľad a na to v akej konkurencii vyšiel (Avantasia I & II) tak v ničom nezaostáva, práve naopak. No a ešte jedna dôležitá vec, pravdepodobne Tobíkov životný spevácky výkon, ani predtým ani potom nespieval lepšie, taktiež vokálne linky sú postavené veľmi spevne. A ako bolo spomenuté - zvuk, skrátka na Mandrake sa všetko podarilo na výbornú a rovnaké je aj moje hodnotenie.

30. 08. 2013 17:54

- Fanda

Na Rocket Ride už to právě tím ,,moderním'' metalem zavánělo, ale TS je zase spíše ten hard rock, metal. Ale je to škoda, protože do Rocket Ride jsou alba jedinečná, ale TS podle mého názory nevyniká ničím nad ostatními deskami podobných interpretů. Ale neříkám, že se mi nelíbí :-)

11. 06. 2010 17:33

- GNT

Já si pod pojmem moderní metal představuji (než bych to někdy poslouchal a slyšel) nějaké kapely s "emo" účesy a s growlingem v každé skladbě (vedle normál. zpěvu). Noví Edguy jsou spíše hardorock-countryoví než modern metaloví. Ale to je jen můj skromný názor, za který se prát nebudu. 2-3 speedovky na každém novém albu by Edguy (respektive Sammettovi) nic neudělaly (notabene, když 3-4 speeďárny najdeme i na každé z posledních tří Avantasií) a fanoušky by potěšily - proč se vzdávat jednoho z možných temp a stylů, já jsem všemi deseti pro pestrost.

10. 06. 2010 6:58

- vnexe

Musím souhlasit s Fandou,pod pojmem "Moderní metal"(co to sakra je?) si představuju velkou nadprodukci a totálně podlazený kytary,synťáky,bla bla... ,ale proč né mě to hodně baví!!Rocket Ride je další skvost!!Nadruhou stranu speedovky by měli Edguy mít zastoupené na každé placce tečka

9. 06. 2010 20:53

- Fanda

Pod pojmem moderní metal si představuji např. Matrix, 9-2-9, Spooks In The Attic...já vím, že to není nic moc, ale tohle je podle mě moderna :-D ...když to srovnáme s krystalickým speedem typu Babylon, Wake Up The King, tak prostě je slyšet znatelný rozdíl :-). Mandrake je bezvadná deska, ale jak jsem říkal - mně se líbí i dalši desky a Hellfire Club s Rocket Ride považuji za nadmíru povedené desky, i když je to spíše náklon k hard rocku.

9. 06. 2010 17:28

- Tassadar

GNT, tady se shodneme, El dorado je vážně neskutečná blbost, vatoidní píseň, navíc brucea jsem snad nikdy neslyšel zpívat hůř!

9. 06. 2010 10:01

- GNT

Nehodí se to sem, ale nevím kam to napsat - skladba z nového alba I. Maiden je z melodického hlediska pěkná srágora, zatím lze jen doufat, že byla zveřejněna nejhorší a nejméně typická píseň z nového alba (stejně jako u nových Gamma Ray, viz song To the Metal).

9. 06. 2010 6:49

- GNT

Neřekl bych, že současná tvorba Edguy je nějaký moderní metal - on to spíš ani metal už není. Já vlastně ani nevím, co je to "moderní metal". Slovo moderní je mi od určitého věku "podezřelé" a nemám ho rád. Pokud někdo o něčem řeknu, že je to moderní, zapne se někde ve mně výstražné znamení - od toho raději úprkem pryč. Nakonec nikdo dnes už nic nového nevymyslí, věci a lidé už nemohou být moderní, mohou být jen módní. Stará alba Edguy byla nejen speedovější, ale především byla pestřejší a tím i zábavnější.

9. 06. 2010 6:45

- Fanda

Souhlasím s tím, že tohle je poslední ,,klaciské'' album Edguy. Od Hellfire Club prostě jedou v modernějším metalu, ale mně se ten jejich ksicht pořád líbí :-)

8. 06. 2010 12:07

- Magnuss

Pro mne asi nejlepsí album od Edguy. Asi je to hlavně díky "The Pharaoh", která je prostě úžasná!! Velká škoda,že ji nehráli loni na MoRu :( Jen již zmíněná "Wash Away The Poison" mě moc nebere. Podle mě, jedna z nejslabších balad od Edguy. Cekově 9/10

7. 06. 2010 15:14

- GNT

Po Theater of Salvation nejlepší album Edguy a spolu s prvními dvěmi Avant. to nejlepší, co kdy Sammett spáchal. Příklon k pozdějšímu dnešnímu civilnějšímu a šedivějšímu stylu E. je zde ještě málo znatelný. Nejlepší skladby: speeďárny (vyjma nijakému refrénu v Nailed to the Wheel, dobří zpěváci a skladatelé by si takové "řvací" vyvrcholení písně mohli odpustit), titulka, vlastně vše se dá bez problému strávit, atmosfére alba je stále "kouzelná", jen trochu temnější než na ToS (převládající barva obalu obou alb jakoby to naznačovala). Mandrake je poslední klasické album Edguy, pro někoho touto deskou Edguy končí. Dal bych 9-9,5 bodu. Jinak mě baví ta "neshoda" v hodnocení, holt každý preferuje v hudbě něco jiného, má svá kritéria kvality. A to je dobře. Po posl. dvou Avantasiích docela se zájmem očekávám, do jakých končin zavede Sammett Edguy na novém albu (jak ho znám, bude ještě letos), na Avantasiích se ničemu, tedy ani speedu, nevyhýbá (čímž popírá některá svá dřívější prohlášení, ale to už známe od Kiskeho) ...

4. 06. 2010 6:40

- vnexe

Tohle album bylo první,které jsem od Sammetovců slyšel a hnedle jsem sháněl celou diskografii,kterou v tuto chvíly již vlastním.Prostě moje nadšení nebere konců!Potom co už mám naposluchanou celou Avantasii je tahle parta numero 1!Fallen Angels,Tears Of Mandrake,Golden Dawn to jsou pecky jako hrom!Jen tak dál pánové... 9/10

4. 06. 2010 0:29

6/10 - Tassadar

Album celkem nic moc -> dvě fakt silné skladby /otvírák a pharao/, jedna prima vypalovačka /nailed to the wheel/ a zbytek šeď a průměr, tedy až na opravdu ohavnou baladu wash away the poison a stupidní all the clowns, které jsou silně podprůměrné. Save us now má možná nějaké hitové ambice, ale nevím, čím se liší od jiných nablblých hitíků téhle kapely. Jen mírně nadprůměrné album, ale zvuk je vážně prima, jak poznamenal adrian.

3. 06. 2010 19:28

- adrian

Vynikajici album a pro me posledni "klasicke" od Edguy. Otvirak je naprosto genialni, Tears Of A Mandrake proste nema chybu, dokonala skladba. Golden Dawn dalsi moje oblibena. Pak All The Clowns - ten refrem - nadhera! Painting On The Wall ze je prumerna skladba??? Ale kdepak, pro me je to dost mozna nejlepsi vec na albu, jednoducha, ale proste funguje a melodie je skvela. A ty varhany na zacatku ... Balada slaba - Wash Away The Poison me nikdy nevzala. Save Us, kopirka Gamma Ray a pro me rozhodne zadny "powermetalovy klenot", tady bych spis pouzil slovo prumer. Celkove 9,5 s prihlednutim k Theater Of Salvation. A jeste neco, zvuk je naprosto smrtici, panove ve Finnvoxu byli ve vrcholne forme!

3. 06. 2010 0:53

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08975 sekund.