PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WUTHERING HEIGHTS - Salt


- GNT

Tak to mám doma a právě to poprve "sjíždím" a jsem nadšen, epický hymnický speed (může něco takový hybrid vůbec existovat? asi jo, soudě dle tohoto alba), jak označuji tvorbu W. H. se jen tak nevidí - jakmile se někde v označení žánru objeví slovo "epický", téměř jistě půjde o zoufale pomalé a předlouhé skladby. Čeho se bojím je nový Helloween, přečetl jsem si hodnocení jedn. skladeb ve Sparku od J. Kozáka a doslova mě to odrazuje od poslechu, speedu prý pomálu, jestli vůbec takový, jaký bychom od Helloweenu čekali.

6. 10. 2010 13:10

- Ray

to Venca: Mně ani tak nejde o témata textů, ale o to, jak je to napsané (originální výrazy a obraty atd.)...pokud jde o GR, tak se najdou opravdu geniální texty (The Cave Principle, When the World, Shine On, Wannabees,...) a stejně tak mám kapely, které jsou výš na žebříčku oblíbenosti taky díky textům (v první řadě Sonata Arctica, Kamelot, Masterplan, Sabaton atd.). Jestli máš na mysli kapely typu Hammerfall, tak tam jsou ty texty opravdu pod úroveň

17. 09. 2010 20:17

- Venca Votruba

Ray: V tom případě by mě zajímalo, jak hodnotíš po textové stránce celou power a speed scénu. Například tvé oblíbené Gamma Ray? :-)

17. 09. 2010 14:20

- GNT

Pokud jsou texty skutečně dobré (otázkou je, kdo to objektivně posoudí), je to jistý bonus, kterého se ani powerspeedu samozřejmě nezříkám. Bohužel jsou kritici (nikoho teď konkrétně nemám na mysli), kteří album popraví jen kvůli textům (kdo chce psa bít, hůl si najde). W. Height už mám objednané, Salt a asi dvě předchozí, tak jsem zvědavý. Každá dobrá powerspeedová deska udělá radost, zvláště když jich moc nevychází.

17. 09. 2010 12:53

- Ray

Jsem si zvykla, že jsem součástí nepočetné menšiny, co nebere texty na lehkou váhu. Je to profesionální deformace a silný vliv zaměření mého studia, takže to nikomu nenutím. Pravda, nehodnotíme básnickou sbírku, ale pro mě je velkým plusem téhle desky právě to, že by to z fleku básnická sbírka být mohla. A samozřejmě, že je vždy důležitěší hudba - kdyby byly přenádhernější texty v hudbě, co je na hovno, tak by to nefungovalo - obráceně se to dá přežít ;).

17. 09. 2010 12:19

- GNT

Pagan: naprostý souhlas, hlavní je hudba, pokud ta je pozitivní a naplňuje mne radostí, pak se tu může zpívat třeba o plynových komorách v koncentraácích nebo o kanibalskýc hodech (pro mě je to stejné, jako když se zpívá o dracích a čarodějích nebo o zhrzené lásce). Už jsem se tu s několika lidmi "chytnul" v otázce důležitosti textů, já tvrdil, tvrdím a tvrdit budu, že v mém žánru je základem hudba, texty jsou jen pomůckou pro zpěváka, není třeba se jimi nějak zabývat, však to také v recenzích skoro nikdo nedělá, nehodnotí se tu přece básnické sbírky.

17. 09. 2010 11:10

- Pagan

A kdo Ti poudal, že jsem se jim nevěnoval? :-) V power metalu jde hlavně o pocity z hudby, která když je pozitivní jako tady, tak to žádný texty nemaj šanci zvrátit. Aspoň u mě to tak funguje :-)

16. 09. 2010 18:20

- Ray

to Pagan: Na tebe nevykoukla depka? Možná by to chtělo věnovat pozornost taky textům ;)

16. 09. 2010 16:41

- Ray

to GNT: Ano, přesně tohle jsem oním označením myslela

13. 09. 2010 10:11

- GNT

Pagan: řada desek, které jsou víceméně powerspeedové, je (především se to týká italských skupin) označováná jako progress či symfo, což vypovídá nejspíše o jakýchsi "uměleckých" ambicích hudebníků, progress je obecně brán jako něco více než power či speed.

13. 09. 2010 8:49

Zajímavé - Josef

S Wuthering Heights jsem se potkal na předchozí desce a aškoli to nebylo zlé, nedával jsem Salt velké naděje. Povedlo-li se to tolik, je to fajn. Rád vyzkouším.

6. 08. 2010 23:27

- adrian

Fantasticka deska, plne hodnoceni zcela popravu.

10. 07. 2010 19:15

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08138 sekund.