NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SALAMANDRA - Time To Change


- Tassadar

Velkým nepřítelem Faces of chimaera byla neúnosná stopáž, do které se chtěnechtě vlezly i nějaké ty vycpávkové pasáže. To se nanové desce neděje, neskutečně nadupaná nálož od začátku až do konce. Nutno vypíchnout parádní refrén ve factor zero. 10/10.

18. 12. 2011 2:46

- Savapip

to Jarda: díky, krásně jsi to vystihl (zejména poslední větou) - možná to bude tím, že pojmem "speed" za ta léta už bylo označováno lecos a jednotlivé nuance pak každý vnímá úplně jinak. Z toho důvodu už ani na připomínky týkající se škatulkování už nereaguju, protože tohle prostě nikdo objektivně nezměří... ;-)

20. 10. 2010 16:49

- Pagan

Pojem "speed metal" je v současném kontextu spojován především s rychlostí, proto je celkem jedno, kdy vznikal. Transformace tohoto označení je myslím dávno hotová a v širším rámci správně pochopená. Rozlišení podžánrových nuancí pak závisí na každém z nás, to už žádná škatule nezachytí. Každopádně by nikdy neměla chybět silná melodie a metalově okázalý doprovod :-)

20. 10. 2010 16:40

- Jarda Dufek

to GNT: Speed metal, jako odnož heavy metalu vznikal ve druhé polovině 70. let. Kdo si myslí, že název tohoto žánru souvisí s rychlostí hraní, žije v naprostém bludu. V polovině 70. let bylo za ultra rychlé považováno to, co dnes ortodoxní "spídoví" fanoušci berou jako ploužák. Nebo podle tebe by měla být určena hranice: od 180 bpm už je to speed, pod 180 nikoliv? A kolik procent rychlých skladeb musí kapela hrát, aby mohla být považována za speedovou? Ne, neškatulkujme víc, než je naškatulkováno! Každý zkušený posluchač přece ví, že speed metal už dávno není jen o rychlosti, ale o živosti, energii, tematice textů atp. Je na pováženou, že kapely jako Salamandra, nebo i dokonce Nightwish jsou často označovány za speed metalové, v tom druhém případě to až vzbuzuje úsměv. Ale obecně platí to, jak se kapela sama prezentuje a považuje-li se za speedmetalovou, nezbývá nám, než to akceptovat. :-)

20. 10. 2010 12:54

- GNT

Proč stále označujete za speedové kapely, které speedové ve skutečnosti nejsou nebo se o speed jen otírají? Už by to chtělo, aby tu někdo povolaný definoval, co to speed (melodický dodávám) je. Dle mého je to spojení maximální rychlosti (která se dotýká hranic možného - rozhodně není speedem každá melodická věc zahraná v rychlejším středním tempu) s maximální melodičností. Tohle není nic proti hudbě Salamandry, ale za speedovou kapelu ji fakt nelze označovat, možná nějaké dřívější nahrávky byly v tomto duchu, dnes už ale ne.

30. 09. 2010 7:43

- Gord

Poslední deska Salamandry má oproti desce předchozí, jistý punc originality v jiném postřehnutelném měřítku, ale ten je znám až po delším poslechu. Nechávám pouze na samotném posluchači se pokust ho najít. Nerád bych předsouval svůj názor na desku ostatním.. Zkrátka, rozhodně to není věc, kterou stačí poslechnout jednou.

18. 09. 2010 8:10

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08686 sekund.