DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Homo Sapiens...?


ARAKAIN 2011 - David

ARAKAIN bych snad ani nechtěl aby se nějak změnili na budoucích albech....není potřeba ať klidně hrají pořád to samé. Vždyť i kdyby už nic nevydali, je to fuk. Včera jsem byl na jejich koncertu a hotové orgie pro mé uši :))). Při starých peckách jako amadeus to byla šílená nostalgie a skvělá atmosféra. Je to český kult, ve kterém vždy působili výteční hudebníci a věřím, že Urban bude koncertně hoblovat struny ještě za 15 let . :)))

1. 10. 2011 11:37

- Kaťa

Podle mě když byl v Arakainech Aleš tak bylo vidět že ty texty psal on, prostě věděl o čem zpívá a tak to také znělo. Hozna je výtečnej zpěvák snad i lepší nez Aleš, ale když zpívá nějakou tu arakainovskou baladu ať starší nebo novou tak mě to tolik nechytá za srdce jako od Brichty. Jinak mě homo sapiens baví zatim nejvíc z posledních tří cd....melatmorfózu raději přeskočím ta mě neoslovila vůbec..a předtím FARAO, APAGE SATANAS a ARCHEOLOGY!

12. 06. 2011 18:23

- pepe

Mě se Homo ze začátku moc nelíbilo, ale několíkrát jsem ho sjel a názor trochu změnil Forsage, Marat, Strážnej anděl, Homos sapiens, Lysohlávky. Na Arakainu se mi moc nelíbí až moc strohá skladba písní. Tzn. Riff - sloka - refren - sloka refrén - solo - refrén. Na můj vkus by tam mohli nacpat víc muziky. Homo bych dal tak 7/10. Moje TOP je Salto mortále a Apage satanas a těmto deskám se nevyrovná PS: A to nemám rád Brichu :-)

30. 03. 2011 7:58

Setlist 2011-super. - lukáš

to setlist 2011: Vynikající je setlist na tomto turné.Pokud dáte ve vyhledavači arakain setlist vyjede Vám , v setlistu jsou vynikající věci -A zvony zvoní,Už ho vezou ,Rám křivejch zrcadel,Pán bouře, Hlas krve,z novinek zaujme- Hommo sapens,marat,nikdy se nevzdávej.Já osobně bych rád slyšel Strázného anděla,Pokání- nádherná pasáž , kdy Honza napálí k výšinám svuj hlas, i Strážnej anděl-Dělal co má...Super.Po dlouhé době se těšim na koncert arakainu.V roce 2010 se hrály hlavně véci z posledních desek, ale na youtube jsou ve výborné kvalitě live verze z této šňury. Barbaři, Tuśim zradu zradu a jiné .Super.

24. 03. 2011 11:08

Riffy, jaká bude dalši deska? - lukáš

to Shved: Poprvé se mi líbí na albu Helloween-7 sinners.Legendou mezi kapelami, co riffy skládaly byla Pantera. Ta se mi ale nikdy nelíbila. Arakain má trochu takové venkovské riffy, jen se obávám že na dalśí desce , tedy ta po Hommo sapiens , se budou hodně opakovat riffy. Arakain bohužel skládá nam riffovém základu.Hlavně aby to bylo co nejvíce podobné Metalmorfoze -Prazdnej kout, Warningu,Laybirintu a Restartu. A bohužel to je aspoň u mé velkej problém, protože pokud by si kapela vzala to dobré , co udělala v minulosti tak tu píseň obohatí.Hommo sapiens je hlavně skladatelsky vyšperkovaná, ale stále nemá ani omylem na Apage ći Farao. takže u mě těď Hommo sapiens 7,5 deseti možných .Po 200 posleších, deska mě hodně baví, ale hity tam nejsou na té desce.O zvuku desky - já mam super bedny na poslouchání.A je fakt , že v některých pasážich není honzu vubec slyšet.

24. 03. 2011 10:52

- Jamil

to k.eight.a: On si prostě dneska každej myslí, že umí točit desky-:) ...warning hraje výborně, ale to byla jiná práce...škoda.

22. 03. 2011 8:06

- k.eight.a

@ Jamil: To na co si stěžuješ je právě dáno onou kompresí. Hledej na netu loudness war nebo brick wall audio. ;-) Klip Marat ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=Sro2P7Dy82A Pro mě je toto album lepší než předchozí dvě, nejlepší od Warning! Hodnotil bych mezi 6,5/10 a 7/10.

21. 03. 2011 22:38

- Shved

to Anonim: Tak mě se zrovna ty sekaný riffy líbí :-))))

19. 03. 2011 12:06

- Anonim

to Lukáš: "Zase spíš v noci sama" je asi jedinej opravdu dobrej klip Arakainu. Co se nejhorších desek Arakainu týče, u mě vítězí (tedy spíš prohrává) dvojice Warning! a Labyrint. Ty byly opravdu slabší, i když Homo Sapiens..? jsem ještě neslyšel, tak nevim. A k tomu zvuku, jak tady někdo psal. Mně se ten tzv. moderní zvuk, kterej si kapela od Labyrintu uchovává, taky nelíbí. Ono se řiká, že tyhle sekaný riffy jsou ted moderní, ale já neznám nikoho, komu by se to líbilo.

18. 03. 2011 20:44

hodnocení klipu. - lukáš

to all: Nejhorší klip je jednoznačně páteční flám.To je ale dáno tou strašnou hudbou.pro mě osobně nejlepší je-Zase spíš v noci sama.Skvělej sestřih a ty světla, jak hraje kapela.Super.Hommo sapiens je dobrá, či výborná deska, že konečně se arakain probudil z letargie.Na mtalmorfoze je pulka věcí špatná a to co mé baví je - Ptáci z ráje- díky kamaradovi jsem tuto věc více vnímal a poprvé v Edenu uslyšel tu slayerovskou pasáž.Prázdnej kout-hitovka sama o sobě.Barbaři- výbornej uvod a opět tam slyším slayer.Jsou tady-hodila by se na 30.výročí.Tah jezdcem- výbornej nářez, rychlá hudba. Spiderman- pro někoho odrhovačka, dalši věc na 30.výročí.Hodila by se tam jako prdel na hrnec.U warningu písniček dobrej je málo-Chtěl bych,hřisny touhy- výborný linky zpěvu.i i když se to k arakainu nehodí, super věci.Strom života- škoda že nevystoupil Petr v Edenu, super duet s Honzou.Ke skladbě není co dodat- super.A tím to končí.Možná jesus business- jediná věc , která skvéle šlape, ale super není, spíš pruměr.Labyrint aspoň pro mě obsahuje jen dv\ě dobrý skladby- Vinnen,vir.První hodně ovlivněná megadethem, je hodně podobná Maratovi.A vir- no, riffování je hrozný, ale opět skladba šlape.O textu nebudu radši psát.Básníci by se musely po přeč´tení smát.

17. 03. 2011 16:19

Marat-klip -zklamání. - lukáš

to Shved: Já mám metalmorfozy oblíbenejch více písní, než z warningu či labyrintu.Tekže ne celou desku-metalmorfozu.Novej klip Marat, se prostě nepoved.Chtělo to nějakej dobrej scénář.Oholenej honza.Uff,uff. A klip jak st.anger.

17. 03. 2011 16:04

- Anonim

to Pagan: Aha, díky

14. 03. 2011 20:00

- Pagan

Anonim: musíš se registrovat v Diskuzi, pak se ti to objeví.

14. 03. 2011 10:41

- Anonim

to Shved: Kde si našel to hlasování o deskách Arakainu? Já jsem na jejich stránkách nikde nic podobnýho neviděl.

14. 03. 2011 10:38

- Jamil

Mě bohužel opět zkresluje dojem zvuk alba. Od Labirintu je to podle mě děs. Bicí vůbec nehrajou, žádná komprese, zvuk činelů je jako z automatu (není-li nakonec?) ...kytary jakoby hrály ve sklenici od okurek. Bohužel se přes tohle všechno nemůžu pořádně soustředit na obsah celého alba, tyhle věci odvádí mou pozornost a automaticky sráží dojem. Jinak věřím, že s výbornou produkcí v pořádném studiu, na které určitě Arakain má nárok by mohlo být vše jinak. Když se pořád srovnává ten Brichta...jemu ty desky aspoň hrajou, o obsahu bez komentáře...

12. 03. 2011 9:03

- Rocker-Tialk

Na tuhle desku potřebuje člověk tu správnou náladu a trochu volného času k vypnutí, poslouchat ji nějak zběžně a narychlo po kouskách, to je holá blbost, to se pak rychle ohraje. Uvdomíte-li si, že je blbost srovnávat starý Arakain s novým ARAKAINem, pak myslím, že vaše závěry nebudou tak kritické.

11. 03. 2011 22:56

- Shved

to Lukáš: Nechápu co všichni vidíte na Metalmofróze. Je to jediná deska od áček, kterou nedokážu doposlouchat až dokonce. Ba co víc, kromě Prázdnýho koutu ji nedokážu poslouchat vůbec ... Máš pravdu v tom, že riffy se již dost opakují.

10. 03. 2011 20:23

- lukáš

to Recenze Hommo sapiens: Po nepříliš zdařilém Rastartu, kde Hvězda,Kam bůh se dívá či Paganini nezachrání celou desku.Po poslechu Forsage, jsem se začal smát že arakain začal hrát death metal-díky úvodu stejnojmenné skladby.Nějakej chytrák dal album ke stáhnutí na ulozto, tak jsem vlastně cd měl furt v přehrávači. Už dnes mám originálku a vstupenku do Retra , protože Strážnej anděl,valčík in the sky-takhle nějak zpívá bůh v oblacích, poprvé mě dostal Honzy hlas do kolen,Marat skvěle šlape. Ačkoliv nejde vzít nejde jednu věc, všechny jsou n adprůměrný, v Pokání konečně kapela dala prostor Honzovi ve zpěvu, aby ukázal co je v něm za talent.Pro mě po Metalmorfoze nejlepší arakainovská deska.Jen na příště by to chtělo nějak obohatit riffy, které se dost obehrávají a už jsem je slyšel na Warningu či Labyrintu. Pr mě 9 z 10 možných .

10. 03. 2011 19:17

- Bubák

Ze začátku sem měl podobnej názor jako Rainmaker, po koncertních peckách Homosapiens a Forsage sem cekal neskutečnj náhul. Takže první poslech byl pro mě dost zklamání. S odstupem 14 dnů, kdy se mi cd p přehrávači nezastavilo, musím říct, že se mi cd začalo líbit a to docela dost. Kromě písničky Pokání, tý sem teda nepřišel na chuť do teď. Autorovi recenze se nelíbí Babylon, mně zase s Forsáží přijde nejlepší na desce. Skvělá je i Marat, Nikdy to nevzdávej, Archa, Strážnej Anděl (kde ji inkriminovaná - dle mého názoru zbytčná pasáží dost dolů), Čas či Valčík In The Sky. Co mi ale vadí na desce nejvíc jë místy ,,plechovej,, zvuk bicích a místně nesmyslný opakující se nudný a zároveň do skladeb nepasující, nemelodický a skladby časově nastvavující pasáže. Taky Honzův zkreslený zpěv se mi místy taky nelíbí. Autor recenze nevidí oproti předešlým deskám žádný zlepšení. A ejhle, je tu! Podle mě se textům nená vůbec nic vytknout, deska od desky mají stále vzestupnou tendenci. On totiž ani Aleš se v některejch skladbách kolikrát moc nepředvedl. Já mám rád Arakain starej i novej, nechápu jak někdo mezi tím může vidět rozdíl. Já osobně dávám za sedm. Apropo ještě něco, nevím co kluci provedli se skladbou Homo sapines, ale na koncertech je o dvě třídy lepší. Totéž platí i pro Nikdy to nevzdávej. Jinak všem doporučuji koncertní verzi Pána Bouře v Honzově podání, bomba.;-)

10. 03. 2011 18:21

- Pagan

Shvede, já si tvého názoru cením a děkuju za něj!

10. 03. 2011 12:19

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08159 sekund.