NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DREAMTALE - Epsilon


- htaedas

Překvapilo mě, že na tomto albu zpívá opět zpěvák z minulé desky, jelikož se rozsahově posunul zcela jinam a díky tomu jsem vůbec nepoznal, že je to ten stejný. V nové poloze mu to moc svědčí a divím se recenzentovi, že ho tak "haní". Navíc toto album je mnohem mnohem lepší než o půl bodu jako předešlé.

25. 01. 2016 15:55

to martan etc. - boozzer

Guardinas o time mě taky zklamalo. Docela se mně ale od nich libi druhá deska v pořadí, tuším rok 2004

18. 06. 2011 23:56

RE: - martan

Máš pravdu. Poslední placka Guardians Of Time je od nich totálně nejhorší. Rawheed si nejsem jist, jestli jsem už neposlouchal, ale dám to. Nevím, jestli jsem to už někde nepsal, ale dej první (!)počin švédských STEEL ATTACK. Takový placky bohužel už dneska nevznikaj:-(

14. 06. 2011 9:23

- martan, boozer,Pagan...

Nový Guardians of Time - dost mě to zklamalo. První dvě placky jsou super. Jinak doporučuji power/speed Rawhead Rexx. Jinak čekám na nějakou power metalovou bombu....prozatím jsem rozčarován např. Sonata Artica apod.

10. 06. 2011 21:11

to boozer - martan

Ano, poslechl jsem vzorek, BOREALIS je trochu progresivní, ale stáhnu si to. Právě jsem narazil na novou placku GUARDIANS OF TIME, tu dej, to bude tutovka! No a dál se chystám na LABYRINTH, Ti bývaj taky dobrý....

2. 06. 2011 21:39

- boozer

to martan: Díky za tipy! Crosswind znám a mám :-) Jinak v zahraničních recenzích jsem se dočetl, že ten Borealis není úplně čistej melodic power, ale je to údajně trochu říznutý progressem, tak se omlouvám za případnou mystifikaci. Když tak nad tím přemýšlím tak na tom asi něco bude, ale to je jedno, hlavně že je to OK, že jo :-)

2. 06. 2011 21:02

to boozer - martan

Dík, jdu na to kouknout. Z Kanady mám dobrý tip INSTANZIA, není to až tak rychlý, ale mě se to hodně líbí. Zkus určitě i řecký CROSSWIND...to je zase výborná powerspeedová kytarová nakládačka:-) No a vrchol je BRIMSTONE, pokud to tedy seženeš, starší záležitost:-)

2. 06. 2011 20:45

- boozer

to martan: Tak u mě Solar Fragment bohužel neprošel. Ale nejnověji jsem narazil na jinou zajímavost: BOREALIS - Fall From Grace (2011) - pohodový melodický power z Kanady. Nic převratného, ale neurazí.

2. 06. 2011 20:27

to GNT - martan

Asi budem muset pokecat na samostatném mailu, byť nejspíš posloucháme stejnou muziku. Rád Tě upozorním na bandu, na kterou jsem narazil včera víceméně náhodou. Mají dvě placky (2007 a 2011), jmenujou se SOLAR FRAGMENT. Docela (i díky zpěvákovi:-) se to podobá BLIND GUARDIAN (kořeny mají stejné:-), na YouTube je i celkem slušný video. Jinak by měl brzy vyjít nový CELLADOR a to vypadá taky hooodně zajímavě. Tak to zkus, rád si přečtu Tvůj názor.

30. 05. 2011 23:40

- GNT

Pagan: obávám, že těch kapel, které unesou všeobecnou negaci, bude čím dál méně (co se speedu týče, nikdy nešlo ani v rámci metalu o mainstream, vlastně nebýt komerčního úspěchu Keeperů, na nichž už ovšem speed nedominoval, tento žánr by patrně nevznikl). Ve fóru byl speed asi tak pět let na přelomu 80-90. let, pak se cosi objevilo o deset později a z této "nové vlny speed metalu" žijeme či spíše pomalu skomíráme dodnes. Jistě - je možné tu jmenovat několik desítek kapel, které udělaly alespoň jedno powerspeedové album, co to však je proti tisícům deathových (mohl bych zmínit i jiné žánry) skupin a desetitisícům jejich desek.

30. 05. 2011 14:24

- GNT

adrian: časem se na Lost Horizon podívám. Pokud někdo truemetalismus projevuje jen v textech a hudebně se jinak pohybuje v tradičních ultra melody powerspeedových vodách, nic proti tomu (budu ten posledni, kdo by řešil texty). Ale několikaminutové velebně hrdinské recitace, řinčení mečů, řehot koní na symfo podkladu a místo zpěvu řev v refrénech, to nesnesu (a divím se tomu, kdo to snese).

30. 05. 2011 14:16

- adrian

GNT: Lost Horizon bych jako true metalovou kapelu nevidel. Zkus mrknout http://www.youtube.com/watch?v=qVjcD_LPukw

27. 05. 2011 14:33

- Pagan

samozřejmě jde o úhel pohledu, ale řešení spídové otázky už není po předešlých zkušenostech mojí prioritou:-) Větší pointu vidím v tom, co nám ta hudba přináší, jak na nás působí a že stále existují kapely, které ji i přes obecnou negaci dokážou hrát. Kdo je na tom obdobně jako my, tak tu hudbu poslouchá bez ohledu na to, co o tom kdo píše nebo jak to chce pojmenovat. Na každého také podobná muzika působí jinak, a proto je dobré najít si takového recenzenta (pokud se tedy posluchač hodlá řídit cizím názorem), který mu vyhovuje. Toť vše :-)

27. 05. 2011 13:27

- GNT

Pagan: a co je důležité? Při důkladném zamyšlení si člověk musí říci že nic, že vše je k ničemu a na nic, pak vezme provaz a přehodí si ho přes větev. A poslední své naprosto nedůležité minuty stráví kopáním nohama ve vzduchu, protože se špatně pověsí. Popravdě řečeno, od podobného konce mě dělí jen těch několik speedových opět naprosto nedůležitých alb.

27. 05. 2011 13:06

- Pagan

Mé chápání nové vlny speed metalu je popsáno např. v nedávné bilanci u položky STRATOVARIUS - Episode. Víc k tomu nemám co dodat a vlastně ani nechci, není to totiž až tak důležité :-)

27. 05. 2011 12:52

- GNT

Pagan: možná jsme exoti, přesto si myslím, že naše pojetí dnešního speed metalu je jediné správné. A tímto tě opět "vyzývám", abys napsal, na těchto stránkách, svou definici speed metalu - v protikladu s tím, jak tento žánr vnímají jiní, kteří si ho pletou s ranným trashem, true a heavy metalem, nebo považují za speed každou svižnější powerovou skladbu. Pro mě celkem nepochopitelné, že se lidé ve speedu tak "pletou". Prostě je to mix či spojení ukrutného tempa a extrémní melodiky. V rámci melodické hudby jde určitě o "extrémní žánr", většinově nemilovaný a pro mnohé naprosto nesnesitelný. Ve srovnání s jinými metalovými odnožemi je naprostou popelkou, v podstatě undergroundem, na stovku deathových alb připadá tak jedno dvě powerspeedové.

27. 05. 2011 12:16

- Pagan

GNT: je to přesně tak a opět to dokazuje, že my dva jsme se svým vnímáním speed metalu naprostí exoti:-)) Nemyslím to ironicky, je to prostě tak a je třeba se s tím smířit:-)

27. 05. 2011 9:58

to Ray - boozer

Budu se těšit :-)

27. 05. 2011 9:53

- GNT

Není Lost Horizon spíše kapela true metalového typu (speedové skladby se u tohoto žánru nevylučují, problémem, alespoň pro mě, jsou tu občas nemelodické "řvané" refrény - tím neříkám, že LH takové mají, neznám moc tuhle kapelu).

27. 05. 2011 9:09

- adrian

Kdyz jsme u toho cisteho speedu, co LOST HORIZON - Awakening the World?

26. 05. 2011 21:42

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07961 sekund.