DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DREAMTALE - Epsilon


- Pagan

Nedávno jsem četl krásnou parafrázi na jeden metalový žánr...kdosi přejmenoval power metal, který produkují kapely jako FREEDOM CALL, REINXEED, HEAVENLY, POWER QUEST atd. na FLOWER METAL...a to myslím přesně vystihuje mé "krevní" zaměření :-)

26. 05. 2011 19:53

- Ray

Cypher Seer jsou skutečně progresem dost šmrncnutí a to je přeci jenom spíš moje parketa. A ačkoli se vlastně bavíme o stylech, které jsou si hodně podobné, je myslím v pořádku, že to Pagan přenechal mně, když mu to stylově nevoní. To by samozřejmě recenzi muselo ovlivnit.

26. 05. 2011 19:47

- boozer

Říkáš to jako bychom se bavili o technu na jedné straně a o metalu na druhé :-) Ale faktem je, že na tom nejspíš něco bude - poslední dobou začínám slyšet na power okořeněný špetkou progressu nebo kdoví čeho. Nevím, jestli je to zrovna případ Cypher Seer, ale asi už to skutečně zní malinko jinak než klasika. Jenže ta klasika se už jaxi vyprázdnila, řekl bych.

26. 05. 2011 16:47

- Pagan

Tak CYPHER SEER není můj šálek kávy, recenzi ale slíbila udělat kolegyně Ray, které je tento druh hudby mnohem bližší :-)

25. 05. 2011 16:58

- Pagan

CS jsem kdysi slyšel, teď si je ale konkrétně nevybavím, zkusím si osvěžit paměť a uvidíme. A pokud se PATHFINDER týká, musím jen potvrdit, že v současné době neexistuje kvalitnější symfo/speed než nabízí debut této polské kapely.

25. 05. 2011 11:54

- boozer

První tři čtyři kousky jsou skutečně solidní, pak to ale prudce upadá, semtam nějaké menší pozdvižení. Škoda, že si nedali větší práci i se zbytkem, mohla to být excelentní deska. OFF TOPIC: Nedávno jsme měl možnost seznámit se s power tvorbou asi ne moc známé kapely Cypher Seer. Mají na kontě zatím jen dvě placky (2008 Awakening Day a 2011 Origins), ale zapůsobilo to na mě velice pozitivně a neotřepaně. Nedala by se udělat nějaká recenze Pagane?

25. 05. 2011 11:13

- GNT

TTD: už jsem na Pathfindery políčil, doufám, že jejich album brzo budu mít. Rhapsody (of Fire), i když posledním albem trochu napravili svoji reputaci, svou už zřejmě za zenitem, neuhlídali si podíl symfoňáku, ten bobtnal a narůstal až pohltil metalovou část tvorby až se tato stala pro nemasochisty neposlouchatelnou (viz album Triumph or Agony a částečně dílko předcházející).

25. 05. 2011 11:12

info - TTD

Pokud chceš pravou power/speed lahůdku, sežen si album od polských Pathfinder. Nevěřil jsem, co že to u našich sousedů vzniklo. Rhapsody mohou závidět.

25. 05. 2011 10:36

- GNT

Z alba jsem slyšel jen ukázku, kterou mi poslal Pagan, a ta byla skvělá. Ovšem - a bohužel - již pokolikáté (a já na to upozorňuji stále, až jsem s tím určitě otravný už i sám sobě) jsme svědky, že kapela prezentuje z nového chystaného alba skladbu/by, která není většinově typická, tj. obvykle jsou nalákáni všichni pravověrní speedaři. Ti pak čekají chutné speedové hody a orgie a dočkají se zhusta většího či menšího zklamání, prezentovaná skladba, která lákala, bývá mnohdy i jedinou a navíc netypickou věcí na albu (viz nová Angra), střední tempo je dnes zákonem před nímž se sklání snad všichni, do rychlých otáček se přechází spíše výjimečně a fragmentově (úvody skladeb, zrychlení v sólech, mezihrách či refrénu). Jsem zvědavý, zda se letos dočkáme nějakého opravdu speedového díla, zatím tu vidím jen Emerald Sun, tady střední tempo nepřevládá.

25. 05. 2011 9:54

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09111 sekund.