DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Shrnutí I. poloviny roku 2011 v power metalovém ranku - II. část


- GNT

Pagan: jestli je řeč o nových Rhapsody, tak skladba, kterou jsem slyšel, se mi na první poslech (přiznám se neúplný, nemám tolik času na net) jevila jako speedová. Na druhé straně nikdo ze strany Rhapsody nesliboval žádný ukrutný speed (jako se to dělo v případě nového Helloweenu). Z jiného soudku - včera jsem konečně slyšel starší desku Thunderstone - Burning a nepřišla mi až tak špatná a hlavně, jsou tu nejméně tři jasné speedové věci a pár skladeb, které se k speedovému tempu blíží, celkem se mi to zdá v pořádku i melodicky (posledni desku Dirty Metal jsem slyšel částečně z rychlíku, ale to, co jsem slyšel, mi přišlo hozené trochu jinam, do nějakého zatvrdlého poweru ala některé skladby Primal Fear (Killbound atp.). Jsem zvědav na nový Stormwarrior, ti podle mě pokračují někde tam, kde v r. 1986 skončili Helloweeni s albem Walls of Jericho. Pro někoho přiblblé vikingské texty (tady hodnocení ponechávám jiným) a zastaralá muzika - v případě hudební stránky věci však citím jistou nostalgickou sympatii a sounáležitost.

16. 06. 2011 11:37

- adrian

Ano, jak pise Pagan, netrpelive ocekavam nove THEOCRACY!!! Snad budou pokracovat v te neuveritelne kvalite, kterou nastolili albem Mirror Of Souls.

15. 06. 2011 20:27

- Pagan

GNT: čistokrevné spídové pasáže tam nejsou téměř žádné, přesto je to dobré :-)

15. 06. 2011 17:07

- Soichiro Honda

Tak, to je škoda, tie, revané pasáže v When deamons awake, Thunders Mighty Roar, či v Reign Of Terror ma dosť brali... Fakt si myslím, že Fabio by bol veľmi kvalitný blackový spevák. A Dragonland? No, posledný album ma veľmi nebral, a ten nový sa v súčasnosti mixuje, takže vonku bude tak v Septembry-Októbry.

15. 06. 2011 13:29

komentar - dzuzo

Ja sa uz neviem dockat novych DRAGONLAND,ale chlapci nie a nie vidat ten novy album! Nevie niekto kedy im ten album konecne vide?

15. 06. 2011 10:52

- Martin

Ten niekto tomu ale musel naozaj rozumieť :-)) Ak to vravel len kvôli tej "hustej" pasáži niekde okolo 1:30 - 1:40 s rýchlejšími bicími a trochou kriku, tak to fakt neber vážne :)

15. 06. 2011 10:27

- oyodo

Počkáme na recenzi tady. Já jen že někdo zmiňoval Reign Of Terror jako symfoblack, tak tohle je tomu dost podobný. Naštěstí jen jedna skladba, ale i celkem dobře zapadne.

15. 06. 2011 10:14

- Martin

Ani tam nie :-) Vypočul som si ju

15. 06. 2011 9:44

Rhapsody Of Fire - oyodo

A co skladba "Aeons Of Raging Darkness" ? Tam se teda Blackmetalové prvky najít dají. Jinak po dlouhý době opět výborná deska s dobrými nápady, až teda na závěrečnou 20-ti minutovou skladbu, tam to zas trochu přehnali. Zase kecání uprostřed skladby, to nesnáším. Ale určitě stojí za zakoupení.

15. 06. 2011 9:24

- GNT

Pagan: tak tos mě uklidnil (slyšel jsem jeden song z nového alba R.o.F. a byl to speed, byť místy vokálně drsnější, ale melodie tu zůstaly, tempo též a tak jsem s tím byl spokojen). Ještě je mi podezřelé, že nové Rhapsody velice dobře hodnotili ve Sparku - obvykle taková recenzentská přízeň znamená, že to pro nás speedaře až tak vhodné album nebude.

15. 06. 2011 9:18

- Pagan

Black na nových Rhapsody fakt není:-)

15. 06. 2011 8:14

- GNT

To já zase doufám, že Reign of Terror budou na nových Rhapsody výjimkou, protože jinak u mě tato kapela končí, Rhapsody (of Fire) jsou pro mě především směsicí symfopowerspeedu (s jednotlivými přesahy jinam, ale tak je tomu i u jiných), nevím, čím by si pomohli posunem k black metalu, fanoušci BM je stejně nezačnou poslouchat a dosavadní přiznivci nad kapelou zlámou hůl (alespoň já to udělám, nic proti blacku).

15. 06. 2011 6:09

- Soichiro Honda

Ako som už hovoril inde, tento rok je to zatiaľ sklamanie vo vsetkých smeroch, za celý polrok som nepocul ani jeden album, ktorý by ma fakt upútal na viac ako na tri posluchy. Fakt, Power Quest je pekný, ale trochu ho zráža k zemi spev, Elysium baví, ale bolo aj lepšie u Kotipelta, a mimo powermetalu (predsa je toto stranka všeobecne o metale musím spomenúť ako obrovské sklamanie nový Nargaroth, pretože po skvelom Jahreszeiten, ktorý by mohol upútať aj tých, čo doteraz mali negatívny vzťah k blackmetalu, je novinka pomalá, uťahaná, a hlavne, s mizerným zvukom, akoby vznikla v garáži v roku "85. Rhapsody som ešte nepočul, ale už su na pláne, dúfam, že sa to bude niesť v štýle Reign Of Terror, teda s prvkami symfoblacku ala Cradle Of Filth, ale pri Turilli-Stratopoliho skupine si nemozem byt ničím istý. A aby som nezabudol, Wisdom sa dobre počúvali, to bola akási náhrada na najhorší album Falconer vobec... Neviem, čím to je, možno, že v sučastnosti mám akési speed - trash "80 obdobie, ale s power metalu ma neokúzlilo nič, že si poviem: doska roka. Dávam ešte šancu na Edguy, dobrý hard rock, v stýle poslednej Avantasie by mi spravil radost, a Ancient Bards, ale bojím sa, že rok je pre začínajucu skupinu dosť málo a mám obavy aby sa novým albumom neprepadla do priemeru.. no ked predvedie to, co aj Dawn Of Destiny, bol by som rád.:) A neviem, ci tu bol spomenutý nový Pagans Mind, pretože napriek skatulkovaniu JE to power, trochu hodený do štýlu Ayreon, takej vesmírno progresívnej tematiky. No je to power, kvalitný spevák (hlas podobný ako chlapík s Ravenheart), melodické refrény a kvalitná hra, nie opakovanie 3-4 akordov... to odporucam, novú dosku som este nepocul, ale všetky doteraz boli tutovky, je to pecka. A ked som sa už tak rozkecal, tak spomeniem aj new Lake Of tears, protoze nový album je fakt dosť divný, názory sú naň rozne a fakt neviem, ako ho mám brať, ak poznáte, skuste napisat, ci je naozaj taký cudný, ako sa mi zdá...

14. 06. 2011 21:50

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09007 sekund.