Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SECRET ILLUSION - Illusion


- martan

Light On Your Way je skladba chvílemi rychlejší, ale další dvě skladby na Myspace jsou vyťukaný pomalejší klávesovky. Je to malinko podobný STRATOVARIUS (asi se o to i chlapci snaží), ale tak o dvě ligy níže. Jinak Pagane první počin ANTHRAX samozřejmě powerspeed je, stejně tak i MANTICORY. První zmiňovaná banda přešla na thrash, druhá na prog, ale to je jedno.

21. 01. 2012 21:12

- boozer

Jedno jak se tohle jmenuje, ale každopádně je to katastrofa. Slyšeli jste to už někdo? To je spíš prznění power metalu než jeho odnož.

23. 09. 2011 22:50

- GNT

Osobně jsem velkým zastáncem škatulkování: nesnáším např. výroky, že hudba je buď dobrá nebo špatná (vždy to totiž znamená jen osobní názor a vkus toho, kdo takovou hovadinu vyslovuje). Dnes musíte být velice přesní, dávno jsou pryč doby, kdy se v tvrdé hudbě vystačilo s termíny hard rock a metal. Proto mě dále vytáčí, když nějaká hudboznalkyně křičí do světa, že má ráda ten rock ale metal - ten bytostně nesnáší atp. Termín flower, jakkoli nejsem jeho velkým propagátorem, vede k zpřesnění a proto má smysl: např. já bych hned věděl, že o počin označený jako "flower" se mám zajímat a nebude to ztráta času, neboť dnes se speedem často označuje i album, na kterém jsou speedové třeba jen 2 minuty.

22. 09. 2011 10:05

- Venca

Vidíš, power - flower, to mě fakt nenapadlo :-))) Hlavně mě nevěšte za kule ;-)

21. 09. 2011 17:45

- Pagan

Mně taky pojem power-speed přijde méně srandovní, proto píšu flower, protože sranda musí bejt, i kdyby našeho šéfredaktora věšeli :-))

21. 09. 2011 16:55

- Savapip

abych nezůstal bokem téhle debaty, dle mého je další škatulkování nesmysl a výraz "flower" metal mě dost pobavil..., ale jestli to undergroundové speedmetalové vrstvy uspokojí, ať si to používají ;-). Osobně mi nedělá problém psát power-speed a přijde mi to i méně srandovní, než právě flower..., ale proti vkusu žádný dišputát, třeba budu za deset let propagátorem "flower" sám :-)

21. 09. 2011 16:46

- Pagan

Ok, když na to jdeš takhle, tak nemám důvod ti neodpovědět :-) Zvlášť tenhle web byl několikrát svědkem nekonečných půtek o tom, co je současný speed metal a co není, protože oficiálně se pod tento termín může skrýt třeba i raný ANTHRAX, takže je evidentní, že s dnešním pojetím speed metalu to už moc nesouvisí. Zároveň je ale taky scestné shrnutí pod škatuli POWER METAL, páč rozdíly mezi např. takovou MANTICOROU a SECRET ILLUSION jsou doslova obrovské! MANTICORA jde na sílu, takže pro ní sedí power daleko víc. SECRET jedou přes melodie a patos a vůbec to má hodně blíž ke kytičkám než k olověné zbroji :-) I proto flower metal, ale samozřejmě nejzásadnější je PODOBNOST toho výrazu flower se slovem power. No a nakonec je potřeba říct, že to zdaleka není úplně nový pojem, neboť je už delší dobu (řekněme) v undergroundových speed metalových vrstvách docela slušnězavedenej :-) Taky je to kratší, než pořád psát melodický power-speed metal a hlavně se mně ten výraz moc líbí! :-)

21. 09. 2011 16:11

- Venca

Ale tak to vůbec není. Jen to označení příliš nechápu. Jsem se včera ptal manželky, co si pod tím představí a řekla, že hippie metal :-)

21. 09. 2011 16:01

- Pagan

Amen! :-)

21. 09. 2011 14:14

- GNT

Pagan: jistě, já vím, že Tě to nerozhodí, ale nemám rád nadřazenost, blahosklonnost a osobní urážky. A jestli si někdo spojuje výraz "flower" s homosexualitou či nějakým slabošstvím (lidé si to rádi spojují do jednoho názoru) vypovídá tím nejvíce o sobě.

21. 09. 2011 14:08

- Pagan

jen ať si žvatlaj co chtěj, mě to nerozhodí, ostatně dalo se to čekat :-)

21. 09. 2011 13:40

- GNT

Dodatek: nechápu dehonestující a jízlivé útoky na autora článku.

21. 09. 2011 13:19

- GNT

Osobně je mi celkem jedno, jak kdo co nazývá (nebo jak svůj hud. styl označují sami muzikanti), ale je mi jasné, že Pagan flower metalem míní jasně melodickou odnož power metalu a také melody speed kapely. Proč právě název flower, to také přesně nevím. Mně by stačilo podobné počiny označit termínem "melodický powerspeed", myslím, že každému musí být jasné, co se pod tím označením skrývá. Termín "power metal" je značně neurčitý, může jít o brutální řvavou řezničinu na pomezí trashe a může to být také melodický speed - a proto tu snahu o odlišení chápu.

21. 09. 2011 13:15

- Venca

Flower metal? Něco na způsob metalových hippie? :-) Nebo, že jsou to romantičtí kluci?

21. 09. 2011 11:50

- Anonym

hmm......abych řekl pravdu,vůbec mě to nezaujalo :-) radši si poslechu heavy power metalové Iron Mask - Shadow of the red baron :-) Má to tah na branku,výborné refrémy,plus neoklasicistní fidlování,které je moocc fajn :-) malá ukázka : http://www.youtube.com/watch?v=CnrNltM1nvg Poslechněte :-)

20. 09. 2011 22:38

- Pagan

:-))

20. 09. 2011 16:22

- Wolfgang

Člověk, který používá a ještě honosí 'škatulku' flower metal by měl zřejmě změnit svého osobního dealera.

20. 09. 2011 15:55

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08233 sekund.